Şehit cenazesinde rezil kahkahalar
Azerbaycan-Gürcistan sınırında meydana gelen askeri kargo uçağı kazasında şehit düşen Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Emrah Kuran'ın Muğla'nın Milas’taki cenaze töreninde skandal kahkahalar tepki çekti
Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek üzere 11 Kasım’da havalanan askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmüştü.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, aralarında Milaslı Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Emrah Kuran’ın da bulunduğu 20 askerin şehit olduğu duyurulmuştu.
Emrah Kuran’ın cenazesi Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığı’ndaki törenle karşılandı. Kuran, cenaze namazı için Ekinanbarı İlkokulu’na getirildi ve namaz sonrası Ekinanbarı Mahalle Mezarlığı’na defnedildi. Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek üzere 11 Kasım’da havalanan askeri kargo uçağı Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmüştü.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, aralarında Milaslı Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Emrah Kuran’ın da bulunduğu 20 askerin şehit olduğu duyurulmuştu. Emrah Kuran’ın cenazesi Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Hava Meydan ve Garnizon Komutanlığı’ndaki törenle karşılandı. Kuran, cenaze namazı için Ekinanbarı İlkokulu’na getirildi ve namaz sonrası Ekinanbarı Mahalle Mezarlığı’na defnedildi. Törende, 31 Mart Yerel Seçimi’nde Cumhur İttifakı’nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın ve Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un gülerek sohbet ettiği görüntülendi.
Şehidin ailesi ve yakınları, acılı veda sırasında gözyaşlarına
boğuldu.
Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Eryılmaz, törende Prof.
Dr. Aydın Ayaydın'ın kahkaha attığını söyleyerek sert bir paylaşım
yaptı.
Eryılmaz, X'te paylaştığı videoda, cenaze namazı sırasında Prof.
Dr. Aydın Ayaydın'ın kahkaha attığını öne sürdü.
Eryılmaz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Muğla’nın Milas
ilçesinde son yolculuğuna uğurlanan şehit Emrah Kuran’ın cenaze
namazında Prof. Dr. Aydın Ayaydın kahkahalar atıyor. E tabi o
şehitler hep sıvasız evlerin çocuklarından çıkıyor.
Sizin evinizden hiç çıkmadı. Tabi ateş düştüğü yeri yakıyor.
Şehidin helvası sizin ocağınızda hiç kavrulmadı. Doğru Yol
partisinden aday, ANAP ve CHP’ den milletvekili, AKP’ den
büyükşehir belediye başkan adaylığı yapmış, yağmurda yaş kavgada
taş görmemiş, hiç ter dökmemiş, hep ekmeğin içinden yemiş biri ne
bilsin şehidi, şehidin acısını. Hadi bu duygulara uzaksın be Aydın
Ayaydın, cenaze adabında mı yok. Anan baban bir yakının ölmedi mi?
Hayatında hiç cenaze namazına katılmadın mı? Hiç ter ve kan
vermeden bu memleketin tüm imkanlarını kullanmış mahlukat nereden
bilsin o acıyı. Biz sana Profesör, milletvekili v. s olamazsın
demedik. Ancak ne olmadığını ve olamayacağını gördük."