Kocaeli'deki dev filtre fabrikası iflas etti!

Kocaeli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Baykar Endüstriyel ve Filtre Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin iflas sürecini resmen başlattı

Kocaeli Ticaret Sicili’ne kayıtlı Baykar Endüstriyel ve Filtre Sanayi Ticaret Limited Şirketi mali yükümlülüklerini hafifletmek amacıyla mahkemeye konkordato başvurusunda bulunmuştu. Ancak 27 Haziran 2025’te görülen duruşmada mahkeme, başvuruyu reddetti. Bu kararla birlikte daha önce verilen geçici mühlet süresi ve uygulanan tüm koruma önlemleri sona erdi.

İflas süreci başladı

Mahkemenin konkordato başvurusunu kabul etmemesinin ardından, İcra ve İflas Kanunu’nun 292/b maddesi kapsamında 27 Haziran 2025 itibarıyla şirketin iflasına hükmedildi. Bu kararla birlikte Baykar Endüstriyel ve Filtre Sanayi Ticaret Limited Şirketi için resmi iflas süreci yürürlüğe girmiş oldu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber