Kantinciler odasından "zehirlenme" açıklaması!
Türkiye kantin işletmecileri esnaf federasyonu başkan yardımcısı Aykut Sunar son zamanlarda kamuoyunda haber olan zehirlenme vakaları ile ilgili açıklama yaptı
Türkiye kantin işletmecileri esnaf federasyonu başkan yardımcısı Aykut Sunar tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Kamuoyunda peşpeşe gelen çoğu denetimsiz dışarda olan zehirlenme vakaları ve bazı kesimlerin bilinçli olarak kantin işletmecisi meslektaşlarımizi olayın içine çekmeleri ve haberlerin altına yapılan linç yorumları bizleri derinden üzmüştür.
Bilinmelidir ki Yunanistan nüfusundan %50 daha fazla olan 20 milyon öğrencimize hizmet eden meslek dalıyız.Haberlere baktığımızda Türkiye genelinde olan zehirlenmelerin birkaç ufak vaka haricinde tamamı okulların dışında oluşmuştur.Buda kantinlerin ne kadar guvenilir bir yer olduğunun açık bir ispatıdır.
EN COK DENETLENEN MESLEK BİZİZ.
Sunar,
Okul içinde oluşan ve düzenli olarak ogretmenler tarafından oluşan komisyon tarafından denetlenen kantinlerimiz
Bunun haricinde
Ayrıca
İl ve ilçe belediyesi zabıtası ,
Tarım il ve ilce müdürlükleri
Sağlık bakanlığı,
İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri
Ticaret bakanlığı
Gibi kurumlar tarafındanda sürekli olarak denetlenmektedir.
Bu denetimlerden asla şikayetçi değiliz aksine memnunuz zira hizmet ettiğimiz kesim öğrenci ve bizler öğrenciye yani çocuklarımıza hizmet etmenin bilinci içerisinde hijyenik ve güvenli ürünler ile mesleğimizi icra etmekteyiz.
OKUL İCİNE GİREN DENETİMSİZ ÜRÜNLER
Sunar,
Son zamanlarda bu kadar dışarda olan bunca zehirleme vakaları olurken okullarımıza
Kermes ve yeni yeni giderek artan sınıf günleri altında denetimsiz hiç bir etiketi olmayan ve ne zaman yapıldığı belli olmayan ürünler girmektedir.
Kermeslerde kantinlerde kesinlikle satışı olmayan pamuk şekeri şeker macunu gibi ne kadar satışı yasak olan ürün varsa çocuklara gelir amaçlı satılmaktadır.
Ayrıca son zamanlarda bizce en tehlikelisi olan ve giderek artan sınıf günleri olmaktadır.Her gün bir iki sınıfta yemek günü yapılmakta hiç bir şekilde ne zaman ve nerde yapıldığı belli olmayan ürünler okula sokulmakta ve maaesef öğrenciler bunla beslenmektedir.
BAZİ OKULLARIN KAPILARI AÇIK
Sunar
Sağlık bakanlığı ve bilim kurulu karar ve tavsiyeleri olmasına rağmen maalesef bazı okul kapıları kapatılmayıp öğrenci öğlen paydosunda dışarı çıkıp rahatça her yerde yemek yemektir.
Bunun neticesinde Kocaeli ilinde ilk önce kantinde zehirlenme diye yapılan haberlerde sonradan yapılan incelemelerde öğrencilerin dışardan kaynaklı zehirlenme yaşadığı tespit edilmiştir.
Bununda bizim şikayetlerimiz ve tespitlerimizin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir.
ÖĞRENCİLERİMİZ HERŞEYİN İYİSİNE LAYIKTIR.
Sunar,
Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize çok deger verdiklerini hatta bunun ile ilgili olarak 2019 yılında Kocaeli sağlıklı yaşamı destekleyen kantin işletmeciliği adı altında dernek kurduklarını ve öğrencilerin sağlıklı beslenmesi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade etti.
KOCAELİ VALİMİZ VE YENİ KOCAELİ İL MİLLİ EGİTİM MÜDÜRÜMÜZE ÇAĞRIMIZ.
Sunar,
Sayın valimiz İlhami Aktaş ve
Yeni Kocaeli il milli eğitim müdürümüz sayın Emrullah Aydın beyden bir ricamız var.
Okullarımızda tamamen ticari gelir amaçlı olan ve kontrolsüz hiç bir güvenliği olmayan ve bazı okullarda nerede ise ayda bir olan kermeslerin kaldırılmasını eğer illaki yapılması isteniyorsa gıda harici giyim aksesuar gibi riski olmayan ürünlerin satışa sunulmasını
Okul kapılarının kapatılmasını
Son zamanlarda moda olan ve son derece tehlikeli olan sınıf günlerinin kaldırılmasını
Öğrencilerimizin güvenliği açısından talep ve arz ediyoruz.
VELİLERİMİZE ÇAĞRIMIZ.
Sunar ,
Son olarak
Öğrenci velilerimize seslenmek istiyoruz.
En çok denetlenen meslek dalı olarak öğrenciye yani çocuklarımıza hizmet etmenin bilinci ve sorumluluğu içinde çalıştıklarını ve her zaman sloganımız olan
“OKUL SOKAKTAN GÜVENLİDİR”
Sözümüzün ışığı altında çocuklarınıza yani çocuklarımıza en güvenilir ve sağlıklı hizmeti vereceğimizden şüphelerinin olmamasını istiyoruz.
Değerli kamuoyunu bilgilendirir saygılarımızi sunarız.