İzmit’teki zincir marketi böyle ifşa etti! Vatandaşa çöp mü satıyorlar?

Migros’un Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan bir şubesi, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri son kullanma tarihi yaklaşan ürünler reyonunda satışa sunduğu gerekçesiyle vatandaş tarafından ifşa edildi! Vatandaş, çöpe atılması gereken ürünleri vatandaşa satan mağazaya tepki gösterdi

Türkiye’nin ve Kocaeli’nin pek çok noktasında şubeleri bulunan MİGROS marketler zincirinin İzmit Outlet Center içerisindeki şubesi, vatandaş tarafından şikayet edildi. Migros şubeleri pek çok kişinin bildiği üzere son kullanma tarihi yaklaşan ürünler için mağazanın görünür noktalarına reyon açarak, bu ürünleri daha uygun fiyattan satışa sunuyor. Vatandaşlar ise son kullanma tarihi geçmemiş ancak yaklaşmış bu ürünleri, kısa sürede tüketeceklerse daha uygun fiyatlı olduğu için tercih edebiliyor. İzmit Outlet Center’deki şube de benzer bir uygulama ile son kullanma tarihi yaklaşan ürünleri, böyle bir reyonda satışa sunmuş ancak vatandaş, bu ürünler içinde son kullanma tarihi geçmiş ürünleri de tespit edince fotoğraflamış ve Şikayet Var adlı sitede, Migros şubesini ifşa etmiş.

“Halk sağlığını tehdit eden…”

Vatandaşın 22 Eylül Pazartesi günü yani dün çektiğini iddia ettiği fotoğraflarda bir ürünün son kullanma tarihinin 3 Eylül’de, bir başka ürünün ise 15 Eylül’de sona erdiği görülüyor. Vatandaşın bu şikayeti, Şikayet Var adlı sitede bugün yayımlanmış. Ve vatandaş, paylaştığı görsellerin üzerine “Migros Outlet'te Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürünlerin Satışa Sunulması” başlığı altında noktası virgülüne şu notu düşmüş: “Sayın Yetkili, Kocaeli/İzmit Outlet Center içerisinde bulunan Migros Outlet Center şubesinde, ‘son kullanma tarihi yaklaşmış ürünlerin sepete koyulması’ uygulaması kapsamında son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin de satışa sunulduğunu tespit ettim.
Örneğin:
•Starbucks Verona Blend kahve, son kullanma tarihi 03.09.2025 olmasına rağmen,
• Kepekli Un, son kullanma tarihi 15.09.2025
olmasına rağmen,
22.09.2025 tarihinde halen mağazada satışa sunulmaktaydı.
Halk sağlığını tehdit eden bu durumun incelenmesini ve gerekli denetimlerin yapılmasını arz ederim.”

Kepekli unun son tüketim tarihinin 15 Eylül 2025 olduğu görülüyor.

İhmal mi, kasıt mı?

Vatandaşın şikayetinde yer alan iddialar bu şekilde. Vatandaş bu fotoğrafları 22 Eylül tarihinde çekmiş ise bahsi geçen ürünlerin son kullanma tarihinin geçtiği açıkça görülüyor. Bu durumda Migros şubesi, çöpe atacağı ürünleri, halka son kullanma tarihi yaklaşan ürün olarak satmış oluyor. Vatandaşın şikayetinin dikkate alınması, burada bir ihmal mi yoksa kasıt mı olduğunun araştırılması ve gereğinin yapılması isteniyor. Yetkililere duyurulur.

Starbucks Verona Blend marka kahvenin son kullanma tarihinin 3 Eylül'de sona erdiği görülüyor.
Migros mağazasında son kullanma tarihi yaklaşan ürünlerin satıldığı reyon.
Şikayet
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber