İzmit’te bir mahalle ışıl ışıl, diğeri karanlığa terk edildi
İzmit Yahya Kaptan’da yapılan çalışmalar sonrası mahalle ışıl ışıl olurken tam karşısında bulunan Yenişehir ve Yeşilova’yı birbirine bağlayan bölge ise karanlığa terk edildi
İzmit merkezinde yaşayan bir vatandaş yaptığı ihbarla şehirdeki hizmet dağılımındaki vahim eşitsizliği gözler önüne serdi. Belediyenin yıllardır görmezden geldiği Yenişehir-Yeşilova arası bölgenin içler acısı durum ortaya çıktı. Hemen karşısındaki modern ve aydınlatılmış caddelerle yan yana konulan fotoğraflar "Aynı şehirde iki farklı İzmit mi var?" sorusunu akıllara getirdi.
Tek kaldırım yok
Mahalle sakini, bölgenin adeta bir sanayi şantiyesine dönüştüğünü belirterek, yaya ve trafik güvenliği konusundaki ciddi tehlikelere dikkat çekti. “Her yerden forklift ve kamyon çıkıyor. Bebek arabasıyla bile sağlıklı ilerleyebileceğimiz tek bir kaldırım yok! Ben yoldan yürümek zorunda kalmak istemiyorum. Aracımızla seyrederken sanayi araçlarını beklemek zorunda kalmak istemiyoruz. Artık yeter” dedi. Dar sokaklarda seyreden devasa tır ve forkliftlerin, can güvenliğini hiçe sayarak günlük hayatı felç ettiği açıkça görüldü.
Karşı mahalle pırıl pırıl
Mahallenin karanlık, çamurlu ve bakımsız yol ve kaldırımlarına
dair fotoğraflar, hemen yanı başındaki Yeşilova ve Yahyakaptan gibi
bölgelerin modern düzenlemeleriyle karşılaştırıldı. Vatandaş, bu
tezatın kabul edilemez olduğunu dile getirerek
“Mahallemiz yıllardır sokak düzenlemesi görmedi. Karanlık, çamur
içinde ve çöplerle dolu bir yoldan geçiyoruz. Karşı mahalle ise
ışıklandırmasıyla pırıl pırıl. Şehrin kalbindeki bu mahalle
kaderine terk edilmiş vaziyette. Biz neden Kocaeli'nin bu kadar
merkezinde, diğerleri hizmet alırken, kocaman bir karanlığa
hapsediliyoruz” dedi. İzmit Belediyesinin, bu bölgeye ne zaman el
atacağı ve merkezdeki bu hizmet ayrımcılığının ne zaman son
bulacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.