Islak sele, sıcak gidon: KOBİS duraklarında konfor sorunu

Kocaeli'de KOBİS kullanıcıları, bisiklet duraklarına yağmur ve güneşe karşı koruma sağlayacak sundurma yapılmasını istiyor. Kış aylarında ıslanan seleler, bisiklet kullanımını zorlaştırıyor

Kocaeli genelinde hizmet veren KOBİS (Kocaeli Akıllı Bisiklet Sistemi) duraklarında bisiklet kullanıcıları, duraklarda yeterli koruma önlemi bulunmamasından şikâyetçi. Özellikle yağışlı havaların ardından bisiklet selelerinin ıslak kalması, kullanıcıların bisikletleri konforlu bir şekilde kullanmasını zorlaştırıyor.

Gölgelik sistemi yapılmalı

Vatandaşlar, duraklarda bulunan elektronik sistemlerin ve bisikletlerin hem yağmurdan hem de yaz aylarında etkili olan aşırı sıcaktan korunması için sundurma ya da benzeri gölgelik sistemlerin acilen kurulmasını talep ediyor.

Kullanım oranı düşüyor

Kullanıcılar, “Yağmur yağdıktan sonra seleler tamamen ıslanıyor. Kurumadığı için bisiklete binemiyoruz ya da mecburen ıslak seleye oturmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca yazın da sele ve gidonlar çok ısınıyor. Bu durum hem konforsuz hem de kullanım oranını düşürüyor,” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber