Ford Otosan Kocaeli'de üretim duruyor
Kocaeli'nin en büyük fabrikalarından biri olan Ford Otosan'da daralma gerekçesiyle iki gün üretimin durdurulması kararı verildi
Kocaeli Ford Otosan Gölcük fabrikasında üretime iki gün ara verilecek. Ford'da çarklar, 29-30 Eylül tarihlerinde duracak.
Ford Otosan'da üretim "daralma" gerekçesiyle iki günlüğüne durduruluyor. Grup sözleşmesi öncesi alınan bu karar, işçiler tarafından gözdağı olarak değerlendiriliyor. Evrensel'in haberine göre; MESS ile grup sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumunun yapılacağı 13 Ekim tarihinden önce alınan bu duruş kararının ise sözleşme masasını daha görüşmeler başlamadan baskılama amacı taşıdığı iddia edildi.
Kesinti yapılacak
Ford Otosan’da örgütlü Türk Metal, MESS kapsamında 196 iş yerinden 140 bin 722 işçi adına masaya oturacak. Patron örgütüne sunduğu sözleşme taslağındaki zam oranının (İlk altı ay için ücretlere yüzde 35.2 zam talep ediyor) tamamının alındığı koşullarda dahi ücretlerin yoksulluk sınırının gerisinde kalacak olması nedeniyle üyesi işçilerden tepki gören sendika, bu üretim duruşlarının işçilere fatura edilmesine de onay vermiş görünüyor. 29-30 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek duruş nedeniyle, yıllık izni olan işçilerin yıllık izinlerinden, olmayanlarınsa ücretlerinden yüzde 24’lük kesinti yapılacak.