Bu şartı yerine getirmeyen trafiğe çıkamayacak

1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yeni düzenlemesi kapsamında, azami yüklü ağırlığı 750 kilogramın altında olan römorklara noter tescili ve plaka alma zorunluluğu getiriliyor

AA

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 01 sınıfı römorkların kullanımıyla ilgili önemli bir düzenlemeyi kamuoyunun dikkatine sundu. Yapılan duyuruya göre, 1 Temmuz 2025’ten itibaren azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçmeyen ve bu tarihten sonra üretilen römorkların, noter tescili yapılmadan ve plaka alınmadan trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.

SÜRÜCÜLER UYARILDI

Yeni uygulama, denetimlerde sürücülerin cezai yaptırımlarla karşılaşmasını önlemek adına hayati bir rol üstleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yetkilileri, tescil işlemleri tamamlanmamış römorkların karayollarında kullanımının yasak olduğunu vurgulayarak sürücüleri uyardı.

1 TEMMUZ 2025’TEN ÖNCE ÜRETİLENLERE GEÇİCİ MUAFİYET

Düzenlemede bir istisna da yer aldı. 1 Temmuz 2025 öncesinde üretilmiş 01 sınıfı römorklara yönelik geçici bir muafiyet tanımlandı. Bu römorklar, 1 Ocak 2035 tarihine kadar çekici aracın plakasını taşıyarak tescilsiz şekilde trafikte kullanılmaya devam edebilecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber