Bu ağaca bunu neden yaptınız?
Kocaeli’nin İzmit ilçesi Turgut Mahallesi Bağçeşme mevkiinde yer alan Mutluluk Parkı’nda şimdi de erik ağacının dalı gövdesinden koparıldı. Bu duruma tepki gösteren vatandaş, “Zarar verme arzusu nasıl oluşuyor insanlarda?” diye sordu
Kocaeli’nin İzmit ilçesi Turgut Mahallesi Bağçeşme mevkiinde bulunan Mutluluk Parkı, duyarsız vatandaşların parkta bulunan oyun gruplarına, çeşmeye, banklara verdiği zararla ve yerlere atılan çöplerle gündeme geliyor. Belediye ekipleri, buradaki otları biçiyor, çöpleri topluyor, oyun gruplarını ve bankları onarıyor ama benzer durumlar sıkça yaşanabiliyor. Bu kez Mutluluk Parkı’nda zarar verilen ne bir oyun grubuydu, ne banklardı. Kendini bilmez kişi ya da kişiler, parktaki basket sahasının yanı başında bulunan erik ağacına zarar verdi. Mevsiminde meyve veren ağacın dalının, üzerinde meyve olmadığı bir süreçte kasıtla gövdeden kırıldığı görüldü.
“Anlamak gerçekten güç”
Ağacın dalının kırılarak olduğu yerde bırakıldığını gören vatandaş, “Bu parkın etrafı sokak köpekleri girmesin ve çocuklar, ailelerinin gözetiminde rahatça oynasın diye tel örgülerle kapatıldı. Ancak başıboş köpeklerin vermediği zararı, kendini bilmez insanlar veriyor. Son olarak burada basket sahasının yola bakan dış kısmında bulunan erik ağacının dalı, gövdesinden kırılmış. Hayır anlamıyorum o dalın size zararı ne? Meyve verdiği dönemde kırılsa erik toplarken yanlışlıkla kırdılar diyeceğim ama öyle de bir durum yok. Zarar verme arzusu nasıl oluşuyor bu insanlarda, kendileri için yapılan bir parkla ne alıp veremedikleri var anlamak gerçekten güç” dedi.