‘Biz Ali Koç’un Fenerbahçe’yi sevdiği kadar TÜPRAŞ’ı seviyoruz’

Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, Koç Holding başkanı Ali Koç’a seslendi ve, “Biz Ali Koç’un Fenerbahçe’yi sevdiği kadar tüpraş’ı seviyoruz” dedi

Tüpraş İzmit Rafinerisi’nde bugün işçiler Tamgüney iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor. Bu eylem yarın da devam edecek. Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, rafineri girişine işçilerle birlikte yürüyerek açıklamalarda bulundu. İşverene seslenen Yetişoğlu mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

Nesimi Yetişoğlu şunları söyledi: “İşverenimiz Kocaeli Şube için diyormuş ki yalan söylüyor. 31 Ocak’tan bu yana iş sözleşmemiz devam ediyor. İşverenimiz yüzde 28’e geldi. Sosyallerlerde 37-38 bandına geldi. Bunda yalan var mı? Niye kızıyorsunuz kardeşim? TÜPRAŞ verilerini açıkladığımız için kızmışlar. Niye kızıyon abi? Kızmayın. Daha TÜPRAŞ işçisi kızmadı. Onurlu bir yaşam için direniyoruz. Size yazıklar olsun. Bu hafta içi itibarıyla arabulucu dönemimiz bitiyor. Pazartesi günü saat 10.00’da arabulucuyla bir görüşme yapılacak.

Ne marjı kardeşim?

Dünkü toplantıda ne konuşulmuş? Marjın düşüklüğünden bahsetmiş. Ne kadar kardeşim. Tüpraş işçisi bu marji kabul etmeyecek. Ne bu işçi sendikasını gazlıyor ne sendikası işçisi gazlıyor. Ortada bir gerçek var. Kıyıya kenara bir bakın bir görün. Kim ne veriyor görün. Hak yemek götürmek istemiyormuş biz mi istiyoruz? Hakkı vermiyor sosyallere vermiyor. 106 lira yemek parası var.

İki gün tam gün iş bırakma

Biz Ali Koç’un Fenerbahçe’yi sevdiği kadar tüpraş’ı seviyoruz . Ama bu işçi huzurla bu kapıdan girmiyor. Bugün ve yarın tam gün dışarıda kalıyoruz. İşletmecilerimiz de bugün itibarıyla iş müsade çok acil olmadığı sürece operatörler de hizmet vermeyecek.”

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber