60 yıldır üretim yapan Dilovası İZOCAM kapanıyor!

1965 yılında Dilovası’nda kurulan taşyünü tesisi İzocam yıl sonuna kadar kapanacak. İşte detaylar…

1965 yılında Koç Holding bünyesi altında kurulan ve 2006 yılında Compagnie de Saint-Gobain S.A ve Kuveyt­li iş insanı Kutayba Yusuf Ah­med Algham ortaklığına satılan İzocam’ın Kocaeli’de Gebze ve Dilovası’nda olmak üzere iki adet üretim tesisi bulunuyor.

Firmanın ilk tesisi

1965 yılında Dilovası’nda kurulan izocam taşyünü tesisi, firmanın ilk tesisi olma ünvanını taşıyor. 1982 yılında kurulan diğer tesis ise Gebze’de panel üretimi yapıyor.

28 Aralık

İzocam’ın ilk tesisi konumunda olan Dilovası İzocam taşyünü tesisinin 60 yıllık serüvenin ardından kapanacağı öğrenildi. Bugün firma yöneticileri tarafından çalışanlara, üretimin 28 Aralık tarihinde sona ereceği ve fabrikanın kapanacağı bildirildi.

Çalışanlar tedirgin

Fabrikanın kapanacağı haberinin bildirilmesinin ardından Dilovası İzocam çalışanları arasısında kaygılı bir hava oluştu. Tazminat ve primler ile ilgili soru işaretleri ise firma yetkililerinin Kristal-İş Sendikası ile önünüzdeki günlerde yapacağı görüşmelerin ardından neteleşecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber