Şehit Tiyatroları’nda yeni genel sanat yönetmeni belli oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı Şehir Tiyatroları’nda Genel Sanat Yönetmeni belli oldu

Şehit Tiyatroları’nda yeni genel sanat yönetmeni belli oldu
Şehit Tiyatroları’nda yeni genel sanat yönetmeni belli oldu
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat yönetmeni Fatih Sevdi oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine Fatih Sevdi getirildi. Mehmet Çevik, 2006 yılından bu yana Şehir Tiyatrolarında görev yapan son olarak da Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı görevini yürüten Sevdi’nin bu görevi en iyi şekilde yapabileceğini ifade etti.

OYUNCULUK MESLEĞİME GERİ DÖNÜYORUM

Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat yönetmeni Fatih Sevdi’nin yeni görevini layıkıyla yapıp daha üst seviyelere getireceğini ifade eden Mehmet Çevik “Genel Sanat yönetmenliği dört senedir gururla ve onurla sürdürdüm. Kulisdeki oyunculuk mesleğime geri dönüyorum. Bu süreçte daha kuvvetli bir tiyatro ailesi olacağımıza inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

FATİH SEVDİ KİMDİR?

Anadolu Üniversitesi güzel sanatlar Enstitüsü, Tiyatro Ana Sanat Dalında yüksek lisans yapan Sevdi, Sinema ve Tiyatro alanda birçok çalışmaya imza attı. Kocaeli Şehir Tiyatrolarında Genel Sanat Yönetmen yardımcılığı yapan Sevdi, bir çok tiyatro oyununda rol aldı. Rol aldığı oyunlar arasında Mükemmel, Lulabay, Aşkın Karın Ağrısı, On İkinci Gece, Neden, Zamazingo, Fırtına, Bay Biedermann ve Kundakçılar, Keşanlı Ali Destanı yer alıyor. Fatih Sevdi, Kristal Çiçek ve Yusufçuk oyunlarının da yönetmenliğini yaptı.

BİRÇOK ÖDÜL ALDI

Kocaeli Şehir Tiyatroları görevine getirilen Fatih Sevdi, oyunculuk hayatı boyunca birçok ödül aldı. Bu ödüller arasında; “Ayrılık” adlı oyun ile İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri “Umut Vadeden Genç Oyuncu Ödülü”, “Küheylan” oyununda Direkler Arası Seyirci Ödülleri “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”, yine “Küheylan” oyunuyla Tiyatro Dergisi “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü” bulunuyor.

10 Eki 2017 - 13:34 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler