Hababam Sınıfı'nın ders zili yıllar sonra İzmit'te çalacak!

Rıfat Ilgaz’ın eşsiz eseri Hababam Sınıfı’nın zili yıllar sonra İzmit’te çalacak. Murat Karasu’nun yönettiği, öğrenci rolünü üstlenen 12 genç oyuncuya 7 usta oyuncu ve 5 müzisyenin eşlik ettiği oyunu kaçırmamanızı öneririz

Hababam Sınıfı'nın ders zili yıllar sonra İzmit'te çalacak!
Haber albümü için resme tıklayın

Hababam Sınıfı’nın ders zili yıllar sonra kentimizde çalacak… Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eserinin aslına sadık kalınarak hazırlanan oyun, 7 Nisan Cumartesi günü saat 20.30’da İzmitSabancı Kültür Merkezi’nde (SKM) seyirci ile buluşacak.

31 Mart’ta Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi’nde sergilenen eser, şimdi de Kocaelililer ile buluşacak. Hababam Sınıfı’nın zili BKM prodüksiyon ile İzmit Sabancı Kültür Merkezi’nde sahne alacak. Proje, Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri Hababam Sınıfı romanı ve oyunlaştırdığı kitaplarının karmasından aslına sadık kalınarak hazırlandı. Müzikal tadındaki oyunda öğrenci rollerini üstlenen 12 genç oyuncuya, 7 usta oyuncu ve 5 müzisyen eşlik ediyor. Oyun için Melih Kibar'ın orijinal müziği ile seyircinin aşina olduğu anonim şarkı ve türküler aranje edilerek kullanıldı ve çok sayıda yeni beste yapıldı.

Rıfat Ilgaz’ın yazdığı, Murat Karasu’nun yönettiği, Celal Tak, Caner Alkaya, Murat Karasu’nun oyunlaştırdığı, Ethem Özbora’nın dekorunu, Nalan Alaylı’nın kostümlerini yaptığı, Müzik ve bestelerini Tuluğ Tırpan’ın, kareografisini ise Erdinç Anaz’ın hazırladığı oyun, 7 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.30’da SKM’de Kocaelililer ile buluşacak.

Hababam Sınıfı’nda; Sezai Altekin, Salih Kalyon, Nuri Gökaşan, Beyti Engin, Celal Tak, Caner Alkaya, Şebnem Ünaldı, Arda Başkan, Atakan Gökoğlan, Aykut Yılmaz, Başak Gümülcinelioğlu, Başak Özkan, Bucan Ekin Şimşek, Dilan Demircioğlu, Gizem Kandemir, Harun Reisoğlu, Onur Apaydın, Umutcan Vicnelioğlu ve Yiğit Yapıcı rol alıyor.

Keyifle izleyeceğiniz bu eşsiz oyunun biletlerini SKM gişesinden, Belsa Plaza’da bulunan Fırat Kitabevinden ya da Biletix’ten edinebilir; rezervasyon ve detaylı bilgi için 0532 684 12 05 ve 0262 323 00 23 (SKM Gişe) numaralı telefonları arayabilirsiniz.

12 Mar 2018 - 12:46 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler