Ford Otosan’da Beyaz Pati sergisi

Ford Otosan Ortaokulu sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlediği ‘Beyaz Pati’ resim sergisi ile hem sokak hayvanları için mama sağlamayı hem de çocuklara hayvan sevgisi aşılamayı amaçlıyor

Ford Otosan Ortaokulu’nda, henüz 2,5 aylık iken yakalandığı gençlik hastalığı nedeniyle tedavi gören ve tedavi sürecinde hayatını kaybeden ‘Bıdık’ isimli sokak köpeğinin anısına düzenlenen ‘Beyaz Pati’ resim sergisi dün okul içinde açıldı. Serginin yanı sıra ayrıca düzenlenen kermes ile hem sokak köpeklerine mama sağlanacak hem de çocuklar hayvan sevgisi kazanacak. KOHAYDER ile ortak düzenlenen serginin diğer okullara da örnek olarak farklı okullarda düzenli olarak sergilenmesi amaçlanıyor. Gerçekleştirilen sergi 4 Nisan Sokak Hayvanları Günü'ne kadar izlenebilecek.

Sergide konuşan Resim Öğretmeni Türkan Çoban, "Biz sokak hayvanları ile ilgili duyarsızlığa bir mesaj vermek için bu yola çıktık. Onların feryatlarının sesi olmaya çalıştık. Öğrencilerimizden de destek alarak yaptıkları ürünleri satışa sunduk. Bundan elde ettiğimiz geliri de KOHAYDER'e bağışlayacağız. küçük bir yardımımız olsun diye KOHAYDER'in yönetim kurulu üyesi Canan hanım ile iş biriliği içerisinde böyle bir projeye başvurduk. amacımız duyarlılık oluşturmak. en azından bir sokak şiddetten arınırsa bizim için kardır" şeklinde konuştu.

Ardından KOHAYDER Yönetim Kurulu Üyesi Canan Bozlar, "Yaklaşık 20 yıldır sokak hayvanlarına gönül vermiş biriyim. Benim asıl amacım, bu projenin devamlılığı ve diğer okullarda da ses getirmesi. İzmit'teki diğer okullarda bu projeyi başlatmak istiyoruz. Karşılıksız tek sevgi hayvan sevgisidir. Çocuklarımız bencil yetişiyor. Bu şekilde çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak istiyoruz. İnşallah diğer okullarımız da bu projeye katkı sağlar" açıklamalarında bulundu.

23 Mar 2018 - 15:25 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler