Tarih bilgileri paçalarından akan ishal beyinler, seni sevmez ATAM…

İzindeyiz tabii…

Kendini aydın, gazeteci, yazar, tarihçi sanan üç beş zibidinin attığı çamurla düşer mi değeri hiç?

İzindeyiz tabii…

“Keşke Yunan galip gelseydi” diyebilecek kadar hainliğini perçinleyen bir şarlatanın iftiralarıyla yıkanacak kadar boş mu bizim beynimiz?

İzindeyiz tabii…

Manda altına girmeyi çoktan kabul etmiş bir İstanbul hükümetinin, kellesine ödül koyduğu, 7 düvelin durduramadığı şanlı bir komutana; “İngiliz ajanı” diyecek kadar paranoyak mıyız biz?

İzindeyiz tabii…

Halkın düşmana karşı başlattığı isyanları bastırması için en üst rütbeyle gönderildiği halde, isyanları bastırmak bir yana halkın bağımsızlık mücadelesini daha da ateşleyen yürekli komutanın hakkını ödeyebilir miyiz?

İzindeyiz tabii…

Kurduğu düzenli orduyla, düşmanı elde kalan az sayıda cephane ve kazma kürekle denize dökmeyi başaran komutana nasıl vefa gütmeyiz?

İzindeyiz tabii…

Sevr Antlaşmasıyla düşman tarafından paylaşılan topraklarımızı, bu anlaşmanın ölü doğmasını sağlayarak Misak-i Milli sınırlarına çeken Ulu Önder’e, nasıl minnet duymayız?

İzindeyiz tabii…

İşgal altındaki topraklarda tam bağımsız, halkın egemenliğinin yine halka verildiği bir Cumhuriyet kuran Ata’ya nasıl teşekkür etmeyiz?

İzindeyiz tabii…

Laiklik ilkesiyle, halka din ve vicdan özgürlüğü veren, bugün bir Ortadoğu ülkesine dönüşmemizi önleyen bir lidere, nasıl karşı olabiliriz?

İzindeyiz tabii…

Seçebiliyor ve seçilebiliyorsak; bugün köydeki çoban, tarladaki çiftçi, mahalledeki bakkal ve benzerleri; ülkeyi yönetecek kademelere gelebiliyorsa hanginizin hakkı ve haddi ki onu kötülemek?

İzindeyiz tabii…

İlke ve inkılapları ile ileri görüşlülüğü ile günümüze ışık tutan, bizlere aydınlık bir gelecek sunan bir öndere, nasıl olur da “Karanlık” diyebiliriz?

İzindeyiz tabii…

Tekke ve zaviyeleri kapatıp, halkın dini duygularını sömürenleri cezalandıran; Diyanet İşleri Başkanlığını kurarak halkın bilinçli bir şekilde dinini öğrenmesi için çabalayan bir lidere nasıl şükran duyulmaz ki?

***

İzindeyiz tabii…

7 düvel sevmez seni, PKK sevmez, FETÖ sevmez, din üzerinden halkın beynini yıkayanlar sevmez, ülkemizle ilgili kötü emelleri olanlar sevmez, tarih bilgileri paçalarından akan ishal beyinler sevmez, onun verdiği hakla siyasette yer edinse de aklını, ruhunu, karakterini kiraya verenler sevmez, karanlığa tuttuğun ışıkta gözleri bozulanlar sevmez… Bu kadar haşerenin sevmediği bir liderin nasıl izinde olunmaz ki?

Seni biz severiz ATAM…

Vatanına, bayrağına, marşına, andına aşık olanlar sever…

Seni Türk milleti sever…

Onlar bir avuç, bizler engin bir deniz…

***

10 Kasım 1938…

Saat dokuzu beş geçiyor…

Tam 80 yıl geçmiş ölümsüzlüğe uğurlanışının üzerinden…

Sirenler acı acı çalacak yine…

Ve seni kalbinde yaşatan bizlerin içini bir hüzün kaplayacak…

Her 10 Kasım’da cuma hutbelerinde seni yok sayan Diyanet, sana bir Fatiha’yı çok görse de milyonların duası yine senin üzerine olacak…

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğimize “ANT” içtik…

İzindeyiz ATAM, izindeyiz tabii…

Rahmet, minnet ve duayla ANIYORUM…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Yılmaz Karabıyık - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Ahmet - İshal ve Ata kelimelerini aynı cümle içinde kullanan da tertemiz giyinen Atatürkçü müdür? Markette gıda maddeleriyle temizlik ürünlerini bile ayrı poşete koyma ihtiyacı duyuyoruz. Biraz zeka lütfen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 16:24
04

tankut - kur anı okumayan diyanet dua okusa ne olur okumasa ne olur.önce maun suresini okusun bu nu ben mi gönderdim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 16:24
03

Güler Varoçlu - Kalemine-yüreğine sağlık olsun ..Ömrüne ömür olsun..harika bir sevgi içeren bir yazı.yürekten teşekkürler .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 16:24
02

Tayfun demirer - Bravo çok güzel ve örnek bir yazı olmuş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 16:24
01

Ersoy Kandemir - Atatürk’ün düşüncelerini anlayamamış kitlelerin yönetici olmasını bugün yerel gazeteleri okuyunca birkez daha anladım,medya dizayncısı Ömer efendi Yılmaz beyin yazısını ama okuma emi,çarpılırsın sen!Atatürk’ü biran olsun unutmamalıyız,ŞÜKRANLA ANIYORUM.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Kasım 16:24


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler