Surhay’a mektup

Geçenlerde bir kitapçıya uğradım.. Büyük raflarda okunmak için bekleyen onca kitabı göz ucuyla incelerken, gözüme yıldırım gibi çarpan “SURHAY” çekti dikkatimi. SURHAY mı??? Çünkü ilk kez duyduğum bu isim zihnimde herhangi bir çağrışım yapmadı ve müthiş bir heyecan uyandırdı bende.. Başka kitaplara bakma gereği duymadan ödedim ücretini..

Akşam günün yorgunluğuna iyi gelecek güzel bir kahve yaptım kendime ve aldım Surhay’ı elime.. Bir bir çevirdim sayfaları merakla.. Her sayfasında müthiş keyif, her satırında farklı sahneler canlandı gözümde.. Okudukça okudum, hatta yeni bir kahve daha almak geçmişti ki içimden mola verip duyduğum keyfi yarıda bırakmak istemedim.. Sonra bir baktım son sayfadayım.. Aaa bu olmadı dedim sakince.. Olmadı çünkü kitap gerçekten yarıda kaldı.. Niçin mi?

Hemen kısaca bahsedeyim kitabın içeriğinden.. Kitabın ana kahramanı “Surhay” isminde bir genç, dinamik, korkusuz, savaşçı ve gururlu.. “Ayşat” adındaki duygusal, mütevazi kıza aşık aynı zamanda.. Yaşadıkları aşk öyle böyle değil, dillere destan cinsten.. Tüm köy bunları evlenecek diye beklerken bir hain ortaya çıkıveriyor; “Ali”.. Ali yabancı biri değil aslında, Surhay’ın en yakın arkadaşı fakat Surhay’ı kıskanmasının yanı sıra Ayşat’a karşı da platonik bir aşk besliyor.. Birkaç oyun çeviriyor Surhay’a ve Ayşat ile arasının bozulmasına hatta ayrılmalarına sebep oluyor.. Gerçi Ayşat’ı ayarlayamıyor ama en azından Surhay- Ayşat aşkının bitmesi yetiyor..

Bu arada ortada dönen oyunlardan bi haber Surhay, bu konuda Ayşat’ın konuşmasına, kendisini ifade etmesine izin vermediği için Ayşat yemeden içmeden kesiliyor, yataklara düşüyor sevdasından.. Surhay mı?? O da yaşıyor aşk acısını taa derinlerde ancak gereksiz gururundan sebep bir adım dahi dönmüyor verdiği karardan.. Sonra kitap böyle bitiyor işte..

Ve sonra ben başlıyorum yazmaya.. Çünkü Ayşat ne hissettiğini söyleyemedi Surhay’a.. Birkaç saatliğine Ayşat’ın ruhunu hissederek onun dilinden kaleme aldım bu mektubu..

İyi okumalar..

Sonsuz sevdam Surhay,

Gizli kalmış, açığa çıkacak, o kadar çok söz var ki senin için, hangisini hangi alemde, kimini kimde, neyi nerede itiraf etsem diye durup düşünüyorum..bembeyaz bulutları siyaha döndüren yangının ortasında kaldım.. senin aşkın beni yakan, yandıran.. baştan aşağı yanmama sebep olan o duruşun, o bakışların..ruhumu ruhuna kaptırdığım günden beri sızan duygularım saydamlaşmaya başladı.. önce gizli saklı yazıldı.. sonra akıp akmamak arasında kaldı ve sonunda içimde doldu taştı.. bir tebessümünü tüm ayrıcalıklara değişmediğim tek değişmezim, sığınacağım duam, dilek yıldızım, inancım, ilahi boyutta sarsılmayan imanım oldun.. tarihi tekerrür edip tekrar dönelim o günlere..karışmış bir şehir gibi bir kez daha fethet gönlümü.. gelmeni arzuladığım sonsuz bir istek, isteğimin tek bitmediği sevdasın bana.. istemenin tüm esrarıyla yüreğimle “lebbeyk” diye haykırıyorum dağlara.. sesime eş ses arıyorum tükenmeden karşılık ver artık..bu dağlar tüm güzelliğini sevdamızdan, bu sevdanın gülüşünden aldı..adını koyamadığımız bu sevda kendine isim değil, yer bulmak istiyor anla ne olur..yüreğinin ağırlığına aldırmadan hayata öyle deli dolu ve pervasızca bakıyorsun ki geçtiğin her yer seninle beraber gelip arkandan gidiyor, ben sadece ıslak gözlerle seni izliyorum..kimselere benzemediğin için sonsuz kere hayranım sana..tüm kainat sanki sana bakıyor, tüm delilikler hızla sana çarparak kıvamını buluyor.. o denli ehemmiyetli ve güvenlisin ki güven denince tüm dünya seni sayıklıyor, gözler seni arıyor, tüm parmaklar seni gösteriyor.. herkes senden bir başka söz ediyor, herkes dillerde farklı okuyor seni..sen varsan senden açılır sözler, tüm bahisler sana açılır,tüm gönüller sana açılır, ama seni tüm gönülde yaşamak sadece bana saklıdır..gelişlerin en mükemmeli yine sana olacaktır, gidişlerin en matemi yine senden gidiş olacaktır..üzerinde “sen ve ben” yazılı her ağaç kovuğunda her taşın üzerindeki görüntünün hayali biz olacağız.

biliyorum ki bir gün; gönlüme bu aşk ateşini koyan Rabbim aşkların en güzeliyle onu sevebilmemi ve bu dermanı kırgın kalbiyle ortada yapayalnız kalmış bana bahşedecektir.. ama olurda bu dizelerim, bu sözlerim bir gün tükenirse ve son bulursa Rabbim canımı senden uzakta değil hemen yanı başında alıversin.. senin yanında sana söylemeyi istiyorum, sensiz sonlar SON olmuyor..

Ayşat’ın..

Sevgiyle kalın J

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Aysun Özcan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Veli - Ağzınıza yüreğinize kaleminize sağlık Betül hanım. Hayatı, olayları, duygu ve düşüncelerimizi o kadar güzel ve motive edici yorumluyorsunuz ki okurken müthiş keyif alıyorum. Teşekkür ederim, Başarılarınızın devamını diliyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 12:24
07

Selma - Her yazınız bir başka güzel sevgili Betül hanım, kitabı o kadar güzel anlatmışsınız ki hemen alıp okumak istiyorum, ayrıca kitaptaki kahramanların aşklarını ne güzel betimlemişsiniz, kaleminize sağlık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 12:24
06

Eda Taşdemir - Söyleyecek kelime bulamıyor ve bir kez daha sizi ayakta alkışlıyorum. Yüreğimin ta derinliklerinde hissetim okurken, içtenliğinize ve size hayranım. Bir sonraki yazınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 12:24
05

Pelin - Ne denirki bu satırlardan sonra... kalbinize sağlık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 12:24
04

Gizli rumuz - sanki beni anlatıyor mektup, inanın yazma becerim olsa işte tam da bu mektubu yazardım aylar önce ayrıldığım sevgilime.hatta bunu mu göndersem diye geçirdim aklımdan. Betül hanım çok başarılısınınız gerçekten. Teşekkür ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 12:24
03

Melike Aydın - Ne güzel kaleme almışsınız kızın hissettiklerini. Kocaman bir güzellik geldi içime. Lütfen daha çok yazın çünkü neredeyse her gün sayfanızı açıp eski yazarlarımızı tekrar tekrar okuyorum. Yeni yazınızı görünce de yavaş yavaş okuyorum bitmesin diye. Kaleminize sağlık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 12:24
02

Sedat B. - sayfalar sürseydi keşke mektup. okurken Surhay olmak ve bana da birinin böylesi aşk dolu sözler yazmasını istedim. gerçekten harika bir yazı. ayakta alkışlıyorum sizi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 12:24
01

Şükrü Aslan - Gönülden yazılan yazın insanı bambaşka dünyalara götürüyor. .yüreğine sağlık. ......

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Mart 12:24


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler