İzmitli Özge, Türkiye’nin gururu oldu!

İzmitli Ahmet ve Mihriban Kavurmacıoğlu’nun kızları Özge Kavurmacıoğlu’nun forvet olarak formasını terlettiği Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası’nda şampiyon oldu. Özge, takımına büyük katkı sunarak ailesine ve Kocaelililere de büyük gurur yaşattı

İzmitli Özge, Türkiye’nin gururu oldu!
İzmitli Özge, Türkiye’nin gururu oldu!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit’te CHP’nin tanınan ve sevilen simalarından olan Ahmet Kavurmacıoğlu ile Mihriban Hanım’ın 25 yaşındaki kızları Özge Kavurmacıoğlu, formasını giydiği Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, katıldığı FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda şampiyonluk sevinci yaşadı. Türkiye’ye şampiyonluk gururu yaşatan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nda forvet olarak forma giyen 1.87 boyundaki Özge Kavurmacıoğlu, şampiyonluğa büyük katkı sunarak hem ailesine hem ülkesine hem de Kocaelililere bu sevinci tattırdı.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finalinin rövanşında konuk olduğu İtalya'nın Reyer takımına 72-65 yenilmesine rağmen ilk maçta elde ettiği 22 sayılık avantajla şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, Avrupa'da üçüncü kupasını kazandı. Bu şampiyonluk, Türkiye basketbolunun 9. Avrupa kupası oldu. Özge’nin şampiyonluk sevinci ekranlara yansıdı.

Şampiyonluk sevinci tüm Türkiye’de yaşanırken bu sevince İzmitli İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de ortak oldu. Akşener, basketbol takımının şampiyonluğunu şu sözlerle kutladı:

“2018 Kadınlar EuroCup Şampiyonu Galatasaray’ı yürekten kutluyorum. Milletimize bu gururu yaşattıkları için hepsine şükranlarımı iletiyorum. Başarılarının devamını dilerim!

#SarayınSultanları”

ÖZGE KAVURMACI KİMDİR?

7 Mart 1993 tarihinde İzmit’te doğan Özge Kavurmacıoğlu, Fenerbahçe altyapısında yetişerek 2011-12 sezonunda A takıma yükseldi. 2012-13 sezonunda Beşiktaş’a, 2013-14 sezonunda Antakya Belediyespor'a ve bir sonraki sezonda ise Edirnespor'a transfer olan Özge burada iyi bir performans sergileyerek sezonu 6,7 sayı, 4,4 ribaund ve 1,5 asist ortalamalarıyla tamamladı.

2015-16 sezonunda Orduspor’a geçen 1.87 boyundaki forvet, 27.4 dakikada 6.0 sayı, 4.9 ribaund, 2.12 asist ortalamaları tutturarak bir sonraki sezon Adana Botaş’a transfer oldu. Botaş ile ligde 25 maça çıkan Özge maç başına süre aldığı 17.9 dakikada 4.6 sayı, 3.2 ribaund, 0.9 asist ile oynadı. Özge, şu anda Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nda forma giyiyor.

19 Nis 2018 - 12:06 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler