Türkkan: Uçağın karşılığı Varlık Fonu’ndan bir şirket mi?

Varlık Fonu’nun başına Erdoğan’ın atanması ve 500 milyon dolarlık, içinde hastane barındıran “Uçak”… İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, uçak hediye ise karşılığının Varlık Fonu’ndan bir şirketin satışı mı olduğunu sordu. Uçağın satın alınması durumunu ise Türkkan, “Mahalle yanarken saçını tarayanlardan olursunuz” şeklinde yorumladı

Türkkan: Uçağın karşılığı Varlık Fonu’ndan bir şirket mi?
Haber albümü için resme tıklayın

Ülkemiz ekonomik darboğazda iken tasarruf tedbirleri açıklanırken döviz almış başını giderken Erdoğan’ın 500 milyon dolarlık uçağı muhalefetin tabiriyle uçan sarayı gündeme oturdu. İYİ Parti TBMM Grup Başkan vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 500 milyon dolarlık hediye olmayacağını, olursa da karşılığının olacağını belirterek, “Karşılığı nedir bilmek ister misiniz? Varlık Fonu’na dahil bir şirketin satışı olabilir mi mesela?” dedi. Türkkan ayrıca, uçak hediye değil de satın alınmış ise devlet kademesinde tasarruf kelimesini kullanamayacaklarını, her söylediklerinde karşılarında bu uçakla cevap bulacaklarını kaydederek, “Mahalle yanarken saç tarayanlardan olursunuz, farkındasınız değil mi?” ifadelerini kullandı.

Milli Piyango, at yarışları, Ziraat Bankası, BOTAŞ, Borsa İstanbul, THY ve Halk Bankası'nın da aralarında bulunduğu şirketlerin devredildiği Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş.’nin başkanlığına bilindiği gibi geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendini atamış, başkan vekilliği görevini ise Hazine ve Maliye Balanı Berat Albayrak’a vermişti. Varlık Fonu’na yukarıda sarılan kuruluşların devredilmesi geçtiğimiz yıl, tartışmaları da beraberinde getirmiş, bu fon aracılığı ile özelleştirme yapılacağı öne sürülmüştü. Hükümet kanadı ise bunu yalanlamıştı.

Katar Emiri El Sani'nin satılığa çıkardığı, içerisinde özel bir hastane bile bulunan yarım milyar dolarlık süper lüks uçağın Erdoğan için satın alındığı iddia iddiası ve hükümete yakın Yenişafak gazetesinin uçağın Erdoğan'a Katar Emiri tarafından hediye edildiğini öne sürmesine; Varlık Fonu’nun yönetimindeki değişiklik de eklenince muhalefet kanadından da açıklamalar gelmeye başladı. O isimlerden biri de İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan oldu. Türkkan, attığı iki twitle ekonominin hali ortadayken yarım milyon dolarlık uçak satın almanın izah edilemeyeceğini belirtti. Türkkan, uçağın hediye olması durumuna ise “Olursa karşılıksız olmaz” diyerek konuyu Varlık Fonu’na getirdi.

İŞTE TÜRKKAN’IN O TWİTLERİ

“500 milyon dolarlık hediye uçak olmaz. Olursa da karşılıksız olmaz. Karşılığı nedir bilmek ister milletimiz. Varlık Fonu’na dahil bir şirketin satışı olabilir mi mesela?”

“Eğer bu uçak hediye değil de satın alındı ise; devlet kademesinde tasarruf kelimesini kullanamazsınız. Her söylediğiniz karşısında, bu uçakla cevap verirler size. Mahalle yanarken saç tarayanlardan oluyorsunuz. Farkındasınız değil mi?”

14 Eyl 2018 - 13:57 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

10

orhan gazi - Zehir zıkkım olsun burunlarından fitil fitil gelsin. Hakkımızı helal etmiyoruz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:57
09

Zenci musa - Adi Cumhuriyet olup davranışı diktatör olan şahıs. Bu adam secimle geldi. Secimle gider. Millete bir saygun olsun. Şekilci Cumhuriyetçiler. Iran da cumhuriyet.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:57
08

Vedat - Allah seni kahretsin yediğiniz haram ağzinizdan burnunuzdan gelsin hiç birşey yetmedi şimdi de uçakmi aldin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:57
07

coşkun - işadamı olduğu için olabilirmi acaba. kerkenez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:57
06

broo - daha pahalısı,daha da pahalısı,en pahalısını isterizzzz.uzay mekiği de alalım.hüllloooğğğğğğğğğ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:57
05

Cumhuriyet - Ben söyleyeyim TJK yani at yarışları gitti gider..Ülkeyi babasının çiftliğine döndürenlerede saygı duyulmaz zenci..Bu ülke bu keyfi yönetimin sancısını çok çok acı çekecek ama bir yerde celladına aşık olanlar varken dur bakalım sonumuz nasıl olacak!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:57
04

Kocaelispor lu - Lutfucum peki sen 26 trilyonluk oteli nasıl aldın vatandaş olarak mı milletvekili olarakmi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:57
03

coşkun - işadamı olduğu için olabilirmi acaba. kerkenez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:57
02

hacı - yav şu lütfü hep bağırıyor boş bağırıyor İLK DEFA HAKLI BAĞIRIYOR

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:57
01

Zenci musa - Koskoca vekil. Ülkenin Cumhurbaşkanı için yaptığı yoruma bakın.Saygi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 13:57


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler