Tren kazasının önüne geçebilirdik

Ankara-Konya seferini yaparken "sinyalizasyon" hatası dedikleri bir mesele yüzünden 9 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili konuşan Milletvekili Türkkan, “Kazanın önüne geçebilirdik” dedi

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis Genel Kurulu’nda devam eden Bütçe görüşmeleri sırasında söz aldı. Türkkan, sabah saatlerinde Ankara’da meydana gelen tren kazası ile ilgili konuştu.

Türkkan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “

“Bugün sabah Türkiye yine acı bir haberle uyandı. Ankara-Konya seferini yaparken "sinyalizasyon" hatası dedikleri bir mesele yüzünden 9 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine vesile olan bir hızlı tren kazası haberiyle uyandık bugün. Allah'tan rahmet diliyorum hayatını kaybedenlere, geride kalan aile efradına ve yakınlarına sabrıcemil niyaz ediyorum. 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen Çorlu tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetmişti, 317 vatandaşımız yaralanmıştı. Biz bu kazada ihmal olup olmadığına dair bir araştırma önergesi vermiştik. Bu önergemiz Adalet ve Kalkınma Partisi Grubu tarafından reddedildi.

Eğer 8 Temmuz tarihindeki bu tren kazasıyla alakalı araştırma önergemiz kabul edilseydi, hızlı trenle ilgili kurumlar, buna bağlı bakanlık bu konuda biraz daha ihtiyatlı, biraz daha dikkatli davranır ve bugün, o ihmal yüzünden meydana gelen kazanın önüne geçmiş olabilirdik. Meselelerin tartışılmasında, meselelerin konuşulmasında fayda var, Meclisin bundan kaçınmaması gerekiyor; muhalefet tarafından gelmiş olması bu meseleyi önemsiz kılmıyor.Bugün, bu yaşadığımız kazada sinyalizasyon hatası olması biraz daha makul bir sebep olabilir ama umarım bir ihmal neticesi olmamıştır. Tekrar rahmet diliyorum hayatını kaybeden vatandaşlarımıza.”

13 Ara 2018 - 15:01 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler