Toker, Seymen ve Yıldırım’dan destek istemiş!

CHP’li eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker’in il başkanlığı adaylığı için Alparslan Seymen ve Selman Yıldırım’dan destek istediği öğrenildi

Toker, Seymen ve Yıldırım’dan destek istemiş!
Haber albümü için resme tıklayın

CHP 7 Ocak tarihinde il kongresi yapacak. Mevcut il başkanı Cengiz Sarıbay’ın tekrar aday olduğu kongrede başka adayların çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil. Şu ana kadar yapılan resmi bir başvuru da yok ancak nabız yoklayan isimler olduğu CHP kulislerinde konuşulan konular arasında. Nabız yoklayan isimlerden birinin Bekirpaşa belediyesi eski başkanı Fikret Toker olduğu söyleniyor. Toker, 2009 yılı yerel seçimlerinde CHP’nin İzmit Belediye Başkanı adayı olmuş ancak Nevzat Doğan’a karşı kaybetmişti. O tarihten sonra siyasete eskisi kadar ilgi göstermeyen Toker, şimdi de il başkanlığı için partinin ileri gelenleriyle temas halinde. Fikret Toker’in CHP’nin önde gelen isimlerinde biri olan Alparslan Seymen ile görüşüp destek istediği öğrenildi. Ancak Seymen’in Toker’in il başkanlığına sıcak bakmadığı ve gönlünün Cengiz Sarıbay’dan yana olduğu biliniyor. Diğer yandan Toker, İzmit belediye başkan aday adayı Selman Yıldırım ile de görüşüp destek istediği öğrenildi. Yıldırım’ın Toker’e destek verip vermeyeceği bilinmezken Yıldırım’ın Sarıbay’a daha yakın durduğu konuşuluyor. Fikret Toker’in il başkanlığı düşüncesinde İzmit ilçe başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya’nın etkili konumda bulunmasının etken olduğu söyleniyor. Çünkü Toker ve Küçükkaya, eski il başkanı Rıdvan Alkan ile bir zamanlar iyi bir ekipti ve hiç kopmadılar deniliyor. Bakalım Toker CHP’nin önde gelen isimlerinden aradığı desteği bulabilecek mi?

17 Ara 2017 - 16:15 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler