Taşdemir, başkanlardan imkansızı istedi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, ülkemizdeki ekonomik krize yönelik bazı önerilerde bulundu. Taşdemir, lüks araç tutkuları öteden beri bilinen belediye başkanlarından adeta imkansızı istedi!

KocaeliBüyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir, ülkemizde yaşanan ekonomik krize yönelik bazı önerilerde bulundu. CHP’li Taşdemir, belediye başkanlarından adeta imkansızı istedi.

Türkiye’yi tamamen etkisi altına alan ve gündemdeki tek konu olan ekonomik kriz kent kamuoyunda da yankı bulmaya devam ediyor. Yaşanan krize rağmen konforundan en ufak bir taviz vermeyen belediye başkanlarını hedef alan CHP’li Taşdemir, bir basın açıklaması yayınladı. Taşdemir yayınladığı açıklamada lüksaraç tutkuları öteden beri bilinen belediye başkanlarından adeta imkansızı istedi. CHP’li Taşdemir açıklamasında şu sözlere yer verdi:

13 BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRIMDIR

“Tüm belediye başkanlarına çağrımdır. Ülkemizin yaşadığı bu son süreçteki ekonomik krizde belediyeler de üzerine düşeni acilen yapmalıdır. Kocaeli’deki tasarruf çalışmalarına, büyükşehir belediye başkanı ve 12 ilçe belediye başkanı öncelikle kendilerinden başlamalıdır. Belediye bütçesi ile aldıkları lüks makam aracı tutkularından vazgeçmelidirler. Bu araçlarla halkın içerisine çıkarak, alım gücü bu derece düşük iken, ekonomi tepe taklak olmuşken, ‘Sizin yanınızdayız’ mesajı verilmez.

MAKAM ARACI SAYISI DÜŞÜRÜLSÜN

Belediye başkanları halka, topluma örnek olması gereken kişilerdir. Bu karışıklık içerisinde derhal lüks tutkularından vazgeçmeli ve kendilerine ait makam aracı sayısını bire düşürmelidirler. Ayrıca belediyelerdeki daire başkanları ve müdürlere ait makam araçlarını iptal edip bu gereksiz harcamaya son verilmelidirler. Bu revizyon en tepeden başlamaz ise alt makamlar da gereksiz harcamalarından vazgeçmeyecektir.

350’NİN ÜZERİNDE MAKAM ARACI VAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan daire başkanlığı ve şube müdürlüğü sayısı yaklaşık 110 civarındadır. İSU, İZAYDAŞ, ANTİKKAPI, SEKAPARK A.Ş, BELDE A.Ş, ULAŞIM PARK A.Ş ve KENT KONUT A.Ş adlı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerde faaliyet gösteren müdürlüklerin sayısı yaklaşık 100 civarındadır. 12 ilçe belediye başkanı ve ilçe belediyelerindeki müdürlükleri, ilçe belediyesindeki şirketleri de kattığımızda toplam 350’nin üzerinde makam aracı çıkmaktadır.

İNSAN AKLIYLA DALGA GEÇER GİBİ…

Kocaeli’deki tüm belediyelerde tasarruf planı öncelikli olarak buradan başlamalıdır. Kocaeli Belediye başkanı ve 12 ilçe belediye başkanı makam araçlarını bir adete indirmelidir. Belediyedeki fazla makam araçları acilen elden çıkartılmalıdır. Belediye başkanları, daire başkanlığı ve şube müdürlüklerinde bulunan yaklaşık 300 adet makam aracının kullanımına derhal son vererek ülke ekonomisine katkıda bulunmalı, lüks tutkusundan vazgeçilmeli, vatandaşın alım gücü eksiye düşmüşken insan aklı ile dalga geçer gibi sokağa, halkın ayağına bu tip araçlarla gidilmemelidir.

BİR YERDEN BAŞLAMALARI LAZIM

Tabi ki makam araçları dışında diğer alanda yapılacak tasarruf çalışmalarını da sürekli olarak dile getirmekteyiz. Örneğin, belediye başkanlarımız doğrudan temin yerine açık ihale yapıp şeffaflığı ön plana çıkarırsa, belediyelerin ellerinde bulunan gayrimenkuller satmayıp kalıcı ve mantıklı yatırımlar yapar ise, ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olacaklardır. Ancak bu uzun listenin başında vatandaşın gözüne sokulurcasına kullanımı hızla artan lüks araçlar var. Tüm belediye başkanlarının tasarrufa bir yerden başlamak adına bu çağrıya kulak vereceklerine inanıyorum.”

13 Ağu 2018 - 15:58 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Selamet - Fabrika acin. Uretime yonelik calismalar yapin. Boyle tuketim ekonomisiyle is bir yere kadar. Fabrikalar acilmali. Birde milletvekilleri askeri ucret almali.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 15:58
01

Devletini seven - Hikmet erenkaya Büyükşehir belediye başkanıyken genel sekreterler dahil hiç kimse pardon ibrahim aydın hariç araçlar 17.00den sonra dışarı çıkamazdı.servisler sabah akşam evlerine bırakırdı.şimdi.onu bırak bir çok insan var yan gelip yatan.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Ağustos 15:58


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler