Sizi bakanlar da kurtaramayacak

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Nurettin Çelik açıklamasında yine Büyükşehir’e yüklendi, “Sizi bakanlar kurtaramayacak” dedi

Saadet Partisi İl Başkanı Nurettin Çelik haftalık basın açıklamasında yine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi. Kentte aksayan işler için sürekli Kocaeli’ye bakan çağrıldığını ifade eden Çelik, “Sizi bakanlar da kurtaramayacak” dedi. Çelik’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “ Şehir idaresindeki işler o kadar aksıyor ki her hafta bir bakan çağırmak mecburiyetinde kalıyorlar. Adeta kabineyi Kocaeli’ye taşıdılar. Buradan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum: Sizi bakanlar da kurtaramayacak.

Yarın 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemini geride bırakacağız. Milyonlarca yavrumuz karnelerini almak için okullarına koşacak. Sonra da 15 günlük yarıyıl tatiline çıkacaklar. Onlar 15 günlük tatile çıkıp karnelerini almadan, biz hükümetin 15 yıllık karnesini şöyle bir gözler önüne serelim. Daha evvel ifade ettiğimiz gibi yine ifade ediyoruz. Hükümetin 15 yıllık karnesinde hiç geçer not bulunmamakta! Ak Parti Hükümeti, politikalarıyla milletin sorunlarına çözüm olmadığı gibi, milletin başına yeni çoraplar örmekten de geri durmamıştır. Hükümet bu karne ile yine sınıfta kalmıştır. Ellerine yüzlerine bulaştırdıkları meselelerin başında da hiç şüphesiz eğitim geliyor. Eğitim sistemimiz iktidarın elinde adeta can çekişmektedir. Bakanlar geldi, bakanlar gitti. Sınav sistemleri defaatle değişti. Alfabede kullanmadıkları harf kalmadı. Netice ortada: Ne öğrencimiz, ne velimiz ne de öğretmenimiz durumdan memnun. Hatta bırakın memnun olmayı, yeni gelen her sistemin bir evvelkini arattığını ifade ediyorlar.

Yarınlar için umut ışığı olan gençlerimiz; yanlış eğitim sisteminin ve tabi ki beceriksiz idarecilerin elleriyle heba edildiler. Bunu fark eden aziz milletimiz yavrularını sistemden kurtarmanın yollarını arar oldu. Millet olarak topyekün eğitimi sistemden kurtarmanın yollarını arar olduk! Sürekli üniversite açmakla övünen iktidar, açtıkları üniversitelerin diploma vermekten başka hiçbir işe yaramadığını görmek istemiyor. İktidarın eğitim anlayışı, diplomayı kağıt parçası olmaktan ileri götürememiştir. Yeni neslin elindeki diploma, onu topluma kazandırmaya yetmediği gibi, diplomalı işsizler ordusunu oluşturmuştur. Maalesef mevcut sistem, alanında yeterliliğe sahip adam yetiştirememektedir. Bu dönemde pergel tutmasını bilmeyen mühendislerle, hesaptan anlamayan iktisatçılarla, kendisini ifade etmekten aciz öğretmenlerle karşılaşmak mümkündür. Bu da iktidarın 15 senede ortaya koyduğu eğitim anlayışının bir neticesidir. Alanında iyi eğitim almış kişi bulmak zorlaşmıştır. Artık Türkiye’de bir kalifiye eleman problemi vardır. Okullarımız, gelecek inşa edecek bir nesil yetiştirememektedir

Bugün Milli Eğitim Bakanı da Kocaeli’mize gelmişken sormak istiyorum. Sayın Bakan Ankara’dan buraya inşaat halindeki okulları görmek için mi geldi? Zaten bu ara Kocaeli’de anlamlandıramadığımız bir bakan trafiği yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı da şehrimizi ziyarete gelmişti. Zaten Fikri Bey her gün burada. Şimdi de Milli Eğitim Bakanı Kocaeli’de.Saat başı bir Bakan gelir oldu. Bu Bakanlar niye geliyor? Bakanlarımız bakıp bakıp gidiyorlar. Nereye niçin baktıklarını da bilmiyoruz. Öyle görülüyor ki artık Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde alarmlar çalıyor. Şehir idaresindeki işler o kadar aksıyor ki her hafta bir bakan çağırmak mecburiyetinde kalıyorlar. Adeta kabineyi Kocaeli’ye taşıdılar. Buradan Kocaeli Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum: Sizi bakanlar da kurtaramayacak. Uyguladığınız politikaların birer birer iflas ettiğini sizler de millet gibi müşahede etmeye başladınız. Ne kadar çırpınsanız nafile... Anahtarı er ya da geç gerçek sahibine teslim edeceksiniz. Kurtuluş kapısını tutan Saadet Partililer, Milli Görüşçüler sizlerin de imdadına yetişecektir. İçinizi ferah tutun. Kendi bakanlarınızda arayıp da bulamadığınız medeti, Milli Görüşçülerde bulacaksınız.”

18 Oca 2018 - 13:31 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler