Seçim kurulu CHP kararını açıkladı!

CHP’li muhalifler Cengiz Sarıbay’ın kurultay listesinde cinsiyet kotasına uyulmadığını belirterek seçim kuruluna başvurmuştu. Kurul başvuruyu reddetti

Seçim kurulu  CHP kararını  açıkladı!
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kongresi’nde seçimi kazanan Cengiz Sarıbay’ın kurultay listesinde cinsiyet kotasına uyulmamıştı.

Bunun üzerine harekete geçen muhalifler ve bir diğer aday Bekir Yurdagül’ün ekibi, seçim kuruluna başvurdu ve bu kotanın en yüksek oyu alan diğer listedeki kadın aday ile doldurulması gerektiğini ifade etti.

Seçim kurulu yaklaşık 5 gün süren incelemesinin ardından nihai kararını verdi.

CHP Tüzüğü’nde il ve ilçe yönetim kurulları için yer alan ancak kurultay delegeleri için ayrı bir ifadenin yer almadığı cinsiyet kotasıyla ilgili olarak kararını açıklayan kurul, “Blok liste ile yapılan seçimlerde karşı listeden bir adayın yönetime yahut delege listesine dahil olması mümkün değildir” dedi.

CHP Tüzüğü’nde konuyla ilgili bir yaptırım olmadığı için Cengiz Sarıbay’ın kurultay delege listesi olduğu gibi kalacak.

15 Oca 2018 - 09:35 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler