Sarıbay’dan Ceyhan’a jet yanıt: CHP olmasaydı Erdoğan olmazdı!

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın, İYİ Parti’ye 15 vekil gönderen CHP’ye yönelik ağır sözlerine CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’dan jet hızıyla cevap geldi. Gazetemize konuşan Sarıbay, “CHP, 2002 yılında Tayyip Erdoğan’a da sahip çıktı. CHP olmasaydı, Tayyip Erdoğan olmazdı” dedi

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP’nin İYİ Parti’ye el uzatarak grup kurmasını sağlamasına büyük tepki gösterdi. İçlerinde CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in de bulunduğu 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesini gündemine alan Ceyhan, öfkeliydi, sözleri ağırdı. CHP’li vekilleri kiralık, ittifakın adını ise ‘abudik gubidik’ ittifakı koyan Ceyhan’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Ey Kılıçdaroğlu insan Hürriyetini kiralar mı? Kiralık vekil vasfını üstlerinden atamayacaklardır” ifadelerine CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’dan jet hızıyla cevap geldi. Sarıbay, “CHP, olmasaydı Erdoğan da olmazdı” dedi.

Cengiz Sarıbay, şunları kaydetti: “Ey Kılıçdaroğlu’ diye seslenmiş ya Şemsettin Ceyhan; ben de diyorum ki ey AKP, ey AKP, onun ağababası olan Tayyip Erdoğan’ı da kurtardı, 2002 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nde Deniz Baykal… Cumhuriyet Halk Partisi, kimin neye ihtiyacı varsa demokrasi ölçüleri içinde onları yerine getirir. Burada bir demokrasi dersi verdik. Biz onlara da dersi verdik ama onlar maalesef bunu algılayamadılar. Bugün CHP olmasaydı, biz olmasaydık Tayyip Erdoğan olmazdı. İpi çekilmiş vaziyetteydi ama kimsesizlerin kimsesi CHP, 2002’de Tayyip Erdoğan’a bile sahip çıktı. Onun için Şemsettin Ceyhan konuşmadan önce şöyle bir düşünsün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne yaptığını, ülkeye ne yaptığını, Cumhuriyet’i nasıl kurduğunu, hangi şartlarda kurduğunu aklına getirsin.”

23 Nis 2018 - 15:26 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Eslem - Dogru chp olamsaydi sizin gibiler simdi bos agiz yapmazdi.
Ama takdiri Ilahi Rabbim istemis ki simdi RTE basimizda basbakan cemeyenlere laf olsun iste

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 15:26
03

Bay yoklamaci - Seçime giremeyen bir sürü Parti var onlara da vekil verin herkes girsin o halde bu 10 Parti herkesi temsil etmiyor. Böyle demokrasi olmaz boş konuşma.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 15:26
02

Ali Yoklamacı - Bir'de şöyle düşün 2002'de ezilen AKP ve Erdoğan mağdur oldukları için CHP demokrasi anlayışı onlara arka çıktı Bu gün'de AKP tarafından Mağdur edilmeye çalışılan İyi partiye arka çıkıyor yani kimseye garezinden kimseyi güçlendirmiyor Güçsüzün ezilmemesine yardım ediyor Abidik Gubidik sizin iş kjolunuzdur üstelik Vekilleri kiraya vermiyorlar sizde Yürütme para çok satın alıyorsunuz Bizim gücümüz ancak kiralamaya yetiyor . Aslında sana cevap vermeye bile değmez ama boş vaktim vardı anlayacağın şekilde anlatayım dedim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 15:26
01

Chp nin demokrasi anlayışı - Chp ye söylenecek söz kalmadı. özrü kabahatinden büyük. Erdoğan i biz yaratık diyorlar. övünüyorlar. Bugün Erdoğanı devirebilmek için meral aksener le ittifak yapıyorlar. Erdogan gider başkası gelir ama 15 yıl sonra chp yine değişmez yine aynı şeyi yapar hem de demokrasi için yaptık derler. Bu demokrasi denilen şey nasıl bişeyse artık halkın çıkarları için kullanılamıyor Erdoğan i götürüyor Akseneri getiriyor.hey maşAllah yürüyün be kim tutar sizi! Bu halk tutmaz artık yemez. hepinizi halk götürecek gerçek demokrasiyi halk getirecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 15:26


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler