Sarıbay: İstiklal Marşımızı değiştirme cüreti gösterenlere…

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin programlarında İstiklal Marşı’nın bestesinin değiştirilmesine sert tepki gösterdi. Sarıbay, “İstiklal Marşımızı değiştirme cüreti gösterenlere karşı muhakkak idari ve adli bir işlem uygulanmalıdır ve sorumlular bunun hesabını vermelidir” dedi

CHPKocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İstiklal Marşı'nın bestesine yönelik değişiklik önerisine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin mehter takımının İstiklal Marşı'nı ilahi gibi söylemesi ve İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle düzenlenen anma gecesinde tasavvuf musikisi korosu eşliğinde okunmasına tepki gösterdi. Sarıbay; "Uygar ve modern devlet kazanımları bugün özgür aklın ve bilime uzanan yolun fırsat eşitliğinin simgesidir. Ancak ne yazık ki bundan rahatsız olanlar, her fırsatta Cumhuriyet değerlerine ve kazanımlarına savaş açmaktan çekinmemektedirler. Çünkü asıl hedef inandırıcılığını yitirmiş olan iktidarının sürmesini sağlamak ve hesap vermekten kaçmaktır. Bunu yapabilmek adına OHAL ile yerleştirilmeye çalışılan baskıcı ara rejim, sürekli belirsizlik üreterek bizleri umutsuzluğa ve çaresizliğe sürüklemeye çalışmaktadırlar. Bizlerin ortak aklını, birlikte mücadelesini, direnme gücünü hedef almaktadır. Sürekli olarak yeni söylemler icat ederek gündemi değiştirmeye çalışmaktadırlar" dedi.

MİLLETİMİZ BU YAPAY TARTIŞMANIN TARAFI OLMAYACAKTIR

İstiklal Marşı'mızla ilgili ister sözleri ister bestesi için olsun herhangi bir değişiklik talebi çok tehlikeli bir girişimdir” diyen Sarıbay, “ Tüm vatandaşlarımızın söylerken de dinlerken de kalbine ve ruhuna dokunan İstiklal Marşı'mızla ilgili, manasız ve yersiz bir gündem oluşturma çabası çok yanlıştır. Milletimiz, milli birliğimizi ve ortak manevi duygularımızı zedeleyecek, bu yapay tartışmanın tarafı olmayacaktır. 80 milyondan fazla vatandaşımızın, okurken Cumhuriyetimize, İstiklalimize, Bayrağımıza ve vatanımıza bağlılığını, şehitlerimize duyduğumuz minneti ve saygıyı hissettiği milli marşımız, siyaset malzemesi yapılmayacak kadar kutsaldır” ifadelerini kullandı.

YAŞANANLAR UTANÇ VERİCİDİR

Sarıbay açıklamasında; “Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir ve Anayasamızın üçüncü maddesinde İstiklal Marşı'nın Türkçe okunması gayet açık ve nettir. Anayasa'mızın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek maddeleri arasında yer alan, İstiklal Marşı'mızla ilgili herhangi bir değişiklik tartışması, sadece Anayasa'mızı çiğnemek anlamına gelmez. Bu aynı zamanda milletimizin hassas, kırmızı çizgileriyle oynamak ve milli birliğimizi tehlikeye atmak anlamına da gelir. Yaşananlar tek kelimeyle utanç vericidir. Yüz binlerce şehidimizin kanıyla yazılan İstiklal Marşımızı değiştirme cüreti gösterenlere karşı muhakkak idari ve adli bir işlem uygulanmalıdır ve sorumlular bunun hesabını vermelidir” şeklinde konuştu.

23 Mar 2018 - 16:12 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Dr Ersoy Kandemir - Müfettiş herkes Atatürk’ü sevmek zorundamı zihniyetinde olursa,devletin kaymakamı tarikatçı olursa,ülkede düne kadar fettullahçı olanlar hiç yokmuşlar gibi yüzsüzlük abidesi gibi utanmadan biz birşey yapmadık der Meclis’e gitme cüreti gösterirse,Cumhurbaşkanımız kendini fetö konusunda yalnız hissediyorum derse,daha bugün bile basiretsizlik abidesi gibi davranan 40 yıllık müfettiş kadar alenen yalan yanlış soruşturma yapma hakkı verilen adamlar olursa herşey olur ama Ersoy hoca tehdit ediyor küfrediyor denir ama ATATÜRK DÜŞMANI OLMADIĞIM GİBİ VATANIMI DA CANIM PAHASINA savunduğumu herkes bilir,o değişik müfettiş ve zihniyeti bile!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 16:12
01

Fatih - SARIBAY SANA Bİ TİYO VEREYİM KÜFÜR ET KÜFÜR HEM BU DEVİRDE SEVAP ÇİFTTE KAVRULMUŞ KADAYIF GİBİ VER KÜFÜRÜ

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Mart 16:12


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler