Sancaklı peşini bırakmıyor!

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Boşnak kökenli vatandaşlara, hakaret boyutuna ulaşan sözler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı

Sancaklı’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “19.11.2017 tarihinde Beyaz TV’de yayınlanan “Beyaz Futbol” isimli sözde spor programında, sarfettiği “kusturmalı Boşnak s…” ifadesiyle Rasim Ozan Kütahyalı isimli sözde yorumcu bu sözleri ile sadece Boşnak kökenli kardeşlerimize hakaret etmemiş,sadece onları yaralamamış, etnik ve inanç farklılığı gözetmeksizin Türk Milleti başta olmak üzere tüm insanlığa karşı suç işlemiştir.

KINIYORUZ!!

Boşnak kardeşlerimiz; Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası, şerefli bir mensubudur!

Onlar ki İslam Sancağı düşmesin, Türk Devleti var olsun diye tarifsiz acılar çekmiş, soykırımlara maruz kalmıştır.

Türk milletinin gözü önünde dini, ahlaki, vicdani tüm değerleri hiçe sayarak sarf edilen sözler nedeniyle adını anmayı bu saatten sonra ar kabul edeceğim şahsa karşı, sadece Boşnak kökenli bir Türk ailenin çocuğu olarak değil, aziz Türk Milletinin bir vekili olarak bugün itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyusunda bulunacağımı, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımı beyan ediyorum!

Televizyon ekranlarında, milletin parası ile oturup milletin değerlerine küfredenler; ahlaksızca sözler sarf edenler bu cesareti nereden almaktadır?

Toplumun değerleri ile barışık olmayan bu tip insanların, değerleri hiçe sayanların, ahlaktan yoksun şahısların bırakın televizyonlarda “belden aşağı” muhabbet etmeyi, toplumun karşısına çıkıp söz söyleme cesaretini bile bulamaması gerekmektedir.

Etnik ya da inanç farklılığı gözetmeksizin toplumu bir bütün halinde ilgilendiren bu gibi seviyesiz, bayağı programlar ya da şahıslarla ilgili olarak RTÜK acilen devreye girmeli, bunun yanında toplum da tepkisini ortaya koymalıdır.

Unutulmasın ki ne söylese toplumun kabul ettiğini, siyasetin tahammül ettiğini sanan şahıs dün FETÖ’cü olmakla övünüyordu!

Büyük Türk Milleti ailesini de bu tür haddini bilmeyenlere karşı tepki koymaya, seviyesiz ve bayağı konuşmalarını dinlememeye, yazılarını okumamaya davet ediyorum.

Ayrıca, devletimizin yetkililerini de kamu vicdanını sarsan bu tür konulara karşı daha duyarlı olmaya davet ediyorum.

Toplumsal hassasiyetin ve gerilimin had safhada olduğu, kutuplaşmaya, ayrılığa değil birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde ailecek devlet imkânlarından nemalanarak milletin değerlerine hakaret etmeyi marifet zanneden kendini bilmezlere milletten kazandıkları ile millete küfür edilemeyeceğini hatırlatmak gerekmektedir.

Bu nedenle, öncelikle devletimizin resmi kurumlarından ziyade milletin bir evladı ve vekili olarak bu şahsı büyük Türk Milletine şikâyet ediyorum.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak; “milleti bütün olarak referans aldığımız için ırkçılığa; demokrasiyi referans aldığımız için de faşizme karşıyızdır”

Bunun için yapılan hakarete bir Boşnak kökenli olduğum için tepki vermiyorum; etnik ya da mezhep farkına bakmadan, milletin parasıyla televizyonlarda köşe başına oturup hiç çekinmeden, sorumluluk hissetmeden, din, vicdan ahlak gözetmeksizin yapılan konuşmalardan rahatsız olduğum ve de milletimin bir vekili olduğum için tepki veriyorum.

Ahlak, şerefin ve toplumun ölçüsüdür; ölçüyü yitirmiş olan adı gereksiz şahıs elbette ahlak çizgisine çekilecektir!

Bu konu sadece Boşnakları ilgilendiren bir konu asla değildir!

Kuru bir özürle geçiştirilecek konu hiç değildir!

Ekmeğine ve millete saygısı olmayan özürü kabahatinden büyük olan Rasim Ozan Kütahyalı gibi şarlatanları tv ve gazetelerde görmeyi Türk Milleti hak etmiyor!

Neymiş alkol almış ne yaptığını ne konuştuğunu bilmiyormuş!

Eğer doğruysa bu daha da vahimdir!

Milyonlarca izleyiciye saygısı olan alkollü ekrana çıkmaz!

Ekmeğine saygısı olan işini ve milletini velinimet bilir besmeleyle işine başlar.

Yüksek bir oranda Milliyetçi ve muhafazakâr olarak kendini tanımlayan, genel anlamda da ahlaki değerleri içselleştirmiş Büyük Türk Milleti ailesinin huzuruna bu tip insanlar asla çıkarılmamalı hatta bu aşamadan sonra çıkmaya cesaret bulamamalıdır!

Bu kapsamda hassasiyeti nedeniyle Beyaz TV yöneticilerini tebrik ediyoruz.

Bundan sonraki süreçte aynı hassasiyeti bu şahsiyet fukarası, ekmeğine ve izleyicisine, milletine saygısı olmayan kişi veya kişileri tüm yazılı ve görsel medya sahiplerinden ve yöneticilerinden bir daha milletin önüne çıkarmamalarını bekliyoruz!

Özellikle bir daha ekranlarda görünmemesi için de milletimiz adına yakın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.

Sözlerimi Boşnakların insanlığa maal olmuş Bilge Kralı Aliya İzzetbegoviç sözleri ile bitirmek istiyorum:

“Sloganımız şu; kendinden olanı sev, ötekine saygı göster”

“Din ahlaktır; onu hayata geçirmek ise terbiyedir”

“En kötü kombinasyon boş bir ruh ile dolu bir midedir”

21 Kas 2017 - 15:23 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler