Sanayi Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyor… Yerli otomobili yaparsa Nobel’e aday gösterelim!

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlıkların bütçe görüşmeleri sürüyor. Bugün Sanayi Bakanlığı’nın bütçesi masaya yatırıldı. Bakan Mustafa Varank’ın “Yerli otomobil 2019’da üretilecek” açıklamasın cevap veren CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Gündem değiştirmek için CEO atadınız. O CEO otomobil yapmaz, yapamaz. Eğer yaparsa Nobel’e aday gösterelim” dedi

Sanayi Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyor…  Yerli otomobili yaparsa  Nobel’e aday gösterelim!
Sanayi Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyor…  Yerli otomobili yaparsa  Nobel’e aday gösterelim!
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu bugün Sanayi Bakanlığı’nın 2019 bütçesini görüşmek için toplandı. Sanayi Bakanı Mustafa Varank yerli otomobil prototipinin 2019 yılında üretileceğini ifade etti. Toplantıda milletvekillerine geniş bir sunum yapan Varank, “Girişim grubu 2019 sonunda ilk prototipi üretmeyi hedefliyor. Türkiye’nin Otomobili Projesi, Türk sanayisinin dönüşümü ve teknolojik atılımında önemli bir eşik olacak. Bu projeyi elektrikli ve sürücüsüz araç teknolojileri ve yazılımlarının milli kaynaklarla geliştirilmesi açısından bir fırsat olarak görüyoruz. Otomotiv sektörünün akıllı mobilite çözümlerine evrilmesiyle ortaya çıkan fırsat penceresinden mutlaka yararlanacak, eko sistemimizi bu yönde güçlendireceğiz” dedi.

HER SEÇİM DÖNEMİNDE…

Varank’ın açıklamaları sonrasında CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan söz aldı. Daha önceki sanayi bakanlarının sözlerini hatırlatan Tarhan şu ifadeleri kullandı; “3 dönemdir tüm sanayi bakanlarınının yıldız projesi olarak gösterilen yerli otomobil projesi bu dönemde devam edecek. Bu konuda laf var ama icraat yok. Kocaeli milletvekili de olan Fikri Işık 2018’de üretim yapılacağını söylemişti. Daha sonra Faruk Özlü ‘2019’da üretim, 2021’de seri üretim’ dedi. Ancak görünen tabloda 2019’un sonunda ancak prototip üretebileceğiz. Her seçim döneminde üretilecek denilen Yerli otomobil maalesef bir türlü üretilemiyor

47 MİLYON EURO DOLANDIRILDIK

Amazon, Google ve Volswagen’in bir yıllık toplam Ar-,Ge harcama tutarı 50 milyar dolarken

Türkiye yarım Volswagen etmiyor. Yalnızca 6 milyar Ar-Ge payımız var. Ar-Ge yapmadan, bilime ve teknolojiye pay ayırmadan, çöp ithal ederek yerli otomobil yapamayız. Daha önce 47 milyon ödenerek yerli otomobil yapacağız diye alınan hurda SAAB marka otomobili müzeye koyalım. Yerli otomobil yapacağız diye 47 milyon Euro dolandırıldık. Belki müzeye gelenlerin bilet parasıyla zararımız azalır. Ayrıca biz yerli otomobil ne zaman açıklanacak diye bakarken siz gündem değiştirmek için CEO açıklıyorsunuz. CEO Mehmet Gürcan Karakaş otomobil yapmaz, yapamaz. Eğer CEO yerli otomobil yapmayı başarırsa onu da Nobel’e aday gösterelim.”

# CHP

12 Kas 2018 - 14:48 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

DR ERSOY KANDEMİR - Sözüm ağırlıklı olarak Kocaeli iktidar partisi sayın Fikri Işık'adır;yerli araba denildi,Kocaeli'de hala yapımı süren alt geçit çalışmaları,bitmek bilmeyen Kandıra ölüm yolu,Derince limanının büyümesi,Başiskele bölgesinde adı geçen liman,Kocaeli Devlet Hastanesinin hala otoparkının yapımının sürmesi,zehirlenen askerler......daha nice olaylar serisi,size kimsenin doğru düzgün muhalefet olmaması da enteresan geliyor bana,haaa bir de şu sağlık müdürü,tam faciaaaa!Bakalım belediye seçimlerinde parti kaç oy kaybedecek,seçimlerde 100.000 oy deniyor!Ben mi 120 mi 130 mu,yalnız ben seçilmek için yapılması gerekenleri bazıları kulaklarını tıkayıp,utanmadan iftira attığı ve MİLLETİN ÇIKARLARINI SAVUNMAMI engelleyebileceğini sandığı bu engelleri aşmak için aday oluyorum,büyükşehir belediye başkanlığına aday olup KANDIRA ÖLÜM YOLUNA 5 adet EDS yapılmasını duyurmak gerekliliğini anlatmak için!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Kasım 14:48


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler