Ruhittin Sönmez’den ittifak açıklaması!

İYİ Parti MDK Üyesi Ruhittin Sönmez, gazetemize yaptığı açıklamada İYİ Parti’nin seçimlere girebilecek olmasını değerlendirdi… Sönmez, ittifak konusuna da değinerek yüksek ihtimalle SP ve DP ile ittifak yapılacağını duyurdu

Ruhittin Sönmez’den ittifak açıklaması!
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştükten kısa bir süre sonra 2019 genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini erkene alıp 24 Haziran 2018’de gerçekleştirme kararını açıklamasının akabinde İYİ Parti’nin seçimlere sokulmayacağı iddiaları gündeme gelmişti. Bu durum kamuoyunda merak konusu olurken dün açıklanan listelerde İYİ Parti’nin seçimlere girebileceği Yargıtay’ın YSK’ye gönderdiği listelerle netleşti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın YSK'ye verdiği listeye göre İYİ Parti de seçime katılabilecek. Alınan bu karar sonrası gazetemize açıklama yapan İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Kocaeli Aydınlar Odası Başkanı Ruhittin Sönmez, bu kararı olması gereken bir karar olarak niteledi. Sönmez, böyle bir karar verilmemesi halinde Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oylarının artacağının öngörüldüğünü dillendirdi. Sönmez, seçim çalışmalarına da süratle başladıklarını, gerekli toplantıları yaptıklarını ifade ederken ittifakla ilgili ise tahminini açıkladı, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak ihtimalinin çok güçlü olduğunu belirtti.

Ruhittin Sönmez, şunları kaydetti: “Olması gereken bir şeydi. Yasaların gereği buydu. Hadi diyelim ki siyasi baskı olsaydı, bunu etkileyen başka faktörler olsaydı; buna cesaret edebilirler miydi? Bunun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Meral Akşener’in oylarını artıracak bir etki yapacağını öngörmüşlerdir muhakkak. Bu etkiyi ortadan kaldıran bir sebep olarak da düşünebiliriz bunu. Seçim çalışmalarına başladık. İrtibat bürosu arayışlarımız başladı. İl ve ilçe başkanlarımız ile toplantı yapıldı. Bu konularda yapılacak olan şeyler programa alındı. Süratle gerçekleştirilecek. İttifak konusunu basın açıklamaları olmadan bilmemiz mümkün değil ancak şahsi kanaatimi, tahminimi söyleyebilirim. Böyle şeyler genel başkanlar düzeyinde takip edildiği için… Ben, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile bir ittifak ihtimalini yüksek görüyorum.”

22 Nis 2018 - 09:23 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler