Rakiplerimle arayı açtım..!

İzmit Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan CHP’li Selman Yıldırım, parti içi rakipleriyle seçilebilirlik konusunda arayı açtığını söyledi. Profesyonel bir şirketle detaylı çalışma yaptığını belirten Yıldırım, genel başkan yardımcısı Seyit Torun ile 2 saat görüştüğünü ve kendisine rapor sunduğunu da ifade etti.

Rakiplerimle  arayı açtım..!
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe eski başkanı Selman Yıldırım, 2019 yılı mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerle ilgili gazetemize konuştu. Seçimler için çok detaylı bir çalışma yaptığını anlatan Yıldırım şu ifadeleri kullandı; “Ben ön seçim istiyorum. Ancak bu hakim huzurunda bir ön seçimle olacak iş değil. Hakim huzurunda seçim yaptığınızda bunu seçimlere 45 gün kala yapabiliyorsunuz. Bu süre oldukça az bir süre. Biz ön seçimi parti içinde yapmalıyız ve bunu anket gibi, kamuoyu yoklaması gibi verilerle donatmalıyız. Ancak bu verilerin toplamıyla belirlenecek bir aday bize İzmit’i kazandırabilir.

1.5 YILDIR ÇALIŞIYORUM

Ben 1.5 yıldır profesyonel bir firmayla adaylık konusunda çalışıyorum. Hem danışmanlık hizmeti alıyorum hem de kent genelinde çeşitli araştırmalar yaptırıyorum. Bu araştırmalar sonucu ortaya çıkardığımız raporu 2 hafta önce yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Seyit Torun’a ilettim. Kendisiyle2 saatlik bir görüşme yaptık. Bu rapor çok detaylı. Raporda İzmit’te AKP, CHP ve MHP ile İyi Parti’nin durumu anlatılıyor. Vatandaşın bu partilerle ilgili görüşleri yer alıyor. Her partide adaylık için ismi geçenleri de vatandaşa sorduk. Bütün partilerde hangi isimler öne çıkıyor, hangi isimler güçlü biliyoruz.

PARTİ İÇİ RAKİP ARKADAŞLARIMLA…

Kendi partimizle ilgili kısmı açıklayabilirim. CHP’de adaylık için adayı geçen mevcut isimler arasında ben öne çıkıyorum. Parti içi rakip arkadaşlarımla arayı epey açmış görünüyorum. Makas açık. Diğer siyasi partilerde de öne çıkan isimler var. Biz nisan ayında bir anket yaptırdığımızda İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’la Selman Yıldırım ismi kafa kafaya çıkıyordu. Ki ben şu an partimin adayı değilim henüz. Henüz projelerimi anlatmadım, seçim çalışmalarına başlamadım. Nisan ayındaki tablo bizim açımızdan gayet iyi. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan tekrar İzmit’e aday olmayacağını açıkladı. Bu durum belediyedeki personeli etkiledi. ‘Nasılsa 6 ay sonra başkan yok’ diyor ve çalışmıyorlar.

BÜYÜKŞEHİR’E HÜRRİYET İSMİ

Biz sadece İzmit Belediye Başkanlığı’nı değil, İzmit sınırları içinde Büyükşehir Belediyesi için hangi ismin düşünüldüğünü de vatandaşlara sorduk. Burada Fatma Kaplan Hürriyet ismi öne çıkıyor şu an. Onu takip eden isim ise Hurşit Güneş. Bir de mahalle bazında yaptığımız detaylı bir sorun çalışması var. İzmit’teki mahallelerin hepsinde sorunlara hakimiz. Şimdi seçim sürecinde bizim üstümüze düşen milletvekillerimizle gittiğimiz her mahallede o mahalleye özgü sorunları dile getirmek olmalı. Bizler mahallelerde dilimizi ortaklaştırabilirsek ve bütün parti yetkililerimizle sorunları anlatırsak vatandaşımıza o kadar yaklaşmış oluruz.

ÇALIŞMALAR BAŞLAMALI

Bizim bir an önce seçim çalışmalarımıza başlamamız gerekiyor. Seçimlere 6 ay kala bütün belediye başkan adaylarımız sahaya inmeli. Bu sebeple ben ekim ayına kadar adayların belirlenmesini istiyorum. Bir an önce ön seçim çalışmalarına başlamalıyız. İzmit’te seçimi çok rahat kazanabileceğimizi düşünüyorum. İyi Parti’ye CHP’den oylar gitti ancak AKP’den ve MHP’den çok daha fazla oy gitti. Yerel seçimlerde bu oy geçişkenliğinin daha da artacağını ön görüyoruz. Adaylığımla birlikte CHP’den oy kaybının duracağını düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın ille de ben olacağım diye bir kaygım yok. Biz profesyonel seçim kazanma odaklı bir çalışma yapıyoruz. Bunun sonuçlarını da genel merkezimize iletiyoruz. Artık bize beklemek düşüyor. Genel merkezimiz ön seçim gibi veriler sonucunda ‘gel bizim adayımızsın’ diyebilir. Yahut aday göstermez, seçim sonuçları için destek verebilir. Bunları bekleyip göreceğiz.”

26 Eyl 2018 - 19:03 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Melih şancı - Rakipleri ile arayı açmak önemli değil ki, halk ile aran nasıl sen ona bak. eğer bir yanlışlık yapar, chp yönetimi seni izmit belediye başkanı adayı olarak gösterirse, tarihi bir fark ile seçimi kaybederiz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 19:03
03

Tamam Selman - He selman he sen mutlu ol yeter ki arayı açtın :)))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 19:03
02

izmitli - otel yeri akp li belediyenin sendika başkanı akapeye destek veriyor oteli chp li selman yapıyor hayırlı işler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 19:03
01

Osman Kartal - CHP Selman YILDIRIM , Hikmet ERENKAYA ikilisinden hangisini İzmit adayı yaparsa İzmit AKP ye hediye edilir. Ikisi de soguk donuk sevimsiz . Samimide degiller.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Eylül 19:03


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler