Otopark terörü TBMM'de

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, otopark terörünü...

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, otopark terörünü TBMM gündemine taşıdı.

CHP’li Tahsin Tarhan, İçişleri Bakanı Öztürk’e sordu: “Yargı kararlarını uygulamayan belediyelere karşı ne zaman önlem alacaksınız? Hukukun uygulanması için ille birilerinin hayatını kaybetmesi mi lazım?” 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, cadde ve sokakların belediyeler tarafından ücretli otopark olarak kiraya verilmesini TBMM gündemine taşıdı. Kocaeli Milletvekili Tarhan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemi ile verdiği soru önergesinde, 5 gün önce Ankara’da Rüzgarlı Sokak’ta yaşanan acı olayı hatırlattı ve yargı kararlarını uygulamayan belediyelere karşı hangi yaptırımların devreye sokulduğunu sordu.

CHP Kocaeli Milletvekili Tarhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Burdur Tüketicileri Koruma Derneği’nin başvurusu üzerine Danıştay’ın aldığı karara işaret etti.

Tahsin Tarhan, “Bu karar ile cadde ve sokakların belediyeler tarafından ücretli otopark olarak kiraya verilmesine ilişkin düzenleme iptal edildi. Ortada bir yargı kararı var. Ancak hala daha bu uygulamadan vazgeçilmediğini, yargı kararlarına uyulmadığını görüyoruz. Kocaeli’de de vatandaşlarımız benzer sıkıntıları yaşıyor. Yakın tarihte Ankara’da bir vatandaşımız yaşamını yitirdi. Daha sonra bu uygulamaya son verildi. Hukukun uygulanması için ille birilerinin hayatını kaybetmesi mi lazım?” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

-Bakanlığınıza şimdiye kadar söz konusu uygulama ile ilgili olarak iletilmiş bir şikayet bulunmakta mıdır?

-Eğer şikayet edildiyse, şikayetçi olunan belediyeler hangileridir?

-Bu belediyeler hakkında Bakanlığınız tarafından herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdır?

-Kocaeli Belediyesi tarafından Kocaeli merkezde hangi cadde ve sokaklar belediye tarafından kiraya verilerek ücretli otopark alanı olarak tahsis edilmiştir?

-Şimdiye kadar Kocaeli Belediyesi ile ilgili olarak Bakanlığınıza iletilmiş bir şikayet bulunmakta mıdır?

- Ankara Rüzgarlı’da ölümle sonuçlanan olay sonrasında Bakanlığınızın yüksek yargı kararını ısrarla uygulamayan belediyelerle ilgili olarak ek bir önlem alması söz konusu mudur?

16 Tem 2015 - 12:50 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler