O da kotaya uymadı

CHP Kocaeli il gençlik kolları kongresi Pazar günü yapıldı. Emre Andız ve Murat Erinç’in yarıştığı seçimde Andız mevcut başkan Erinç’e büyük fark attı

CHP il gençlik kolları başkanlığına seçilen Emre Andız, rakibi Murat Erinç’e neredeyse üç katı fark atarak ipi göğüsleyen taraf oldu. Andız, 9 ilçenin gençlik kolları başkanlarının desteğini alarak çıktığı yolda söylemleriyle de dikkat çekti. Kadınların kotaya sıkıştırılmaması gerektiğini savunan Andız’ın bu söylemi CHP’li kadınlar tarafından takdir topladı. Ancak kongrede ortaya çıkan listeye bakıldığında söylem ve eylem farkı gözler önüne serildi. Andız’ın listesinde yönetim kurulunda yüzde 33 cinsiyet kotasına uyulmadığı ve bir kadının eksik yazıldığı görüldü. Aynı şekilde kurultay delegesi listesinde de bir kadın eksik yazılarak cinsiyet kotası uygulanmadığı ifade edildi. Emre Andız’ın bu tavrına ise CHP’lilerden tepki geldi. CHP il başkanı Cengiz Sarıbay’ın da kurultay delege listesine bir kadın üyenin eksik yazdığını hatırlatan CHP’liler, “Emre Andız da Cengiz ağabeyinin yolunda gidiyor” şeklinde konuştu.

15 Oca 2018 - 14:12 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler