Muhip Kanko: Potansiyel adayım..!

CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhip Kanko, 2015 yılında milletvekili aday adayı olmuştu. Kanko bu dönem için de potansiyel aday olduğunu, genel merkezin aday belirleme ile ilgili kararını ve seçim takvimini beklediğini söyledi

Muhip Kanko:  Potansiyel  adayım..!
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) son yıllarda çok önemli bir kazanım elde etti, Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan Prof.Dr. Muhip Kanko. 2015 yılında milletvekilliğine aday adayı olduğunda tanıdı CHP’lilerin büyük bir bölümü Kanko’yu. Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yakın olduğu konuşuldu, genel merkezin adayı olduğu dile getirildi. Ancak CHP’nin milletvekili aday listesi bir hayli sıkışmıştı. Bu sebeple listede Muhip Kanko’ya yer verilmedi. “Paraşütle, tepeden inme” göreve gelmek isteyen CHP’lilerden değildi o. Aday gösterilmeyince partisine küsmedi, çalışmalara aktif bir şekilde katıldı.

Gölcük’te, Gebze’de, Kandıra’da parti programlarından eksik kalmadı. Partide hiçbir görevi yoktu, sade bir partili olarak düzenlenen bütün organizasyonlara katıldı. Son olarak CHP İl Yönetimi’nde görev aldı. Muhip Kanko hala il yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. 24 Haziran erken seçim kararı sonrasında 2015 seçimlerinin “sürpriz ismi” Kanko’ya çevrildi gözler. Aday olacak mı, olmayacak mı diye merak edenler için net bir cevap verdi Muhip hoca, “Potansiyel adayım.” Konuşmamızın büyük bir bölümü elbette kayıt dışıydı.

Adaylığıyla ilgili şunları söyledi, “Ben milletvekili olarak faydalı bir çalışma sergileyeceğimi düşünüyorum. Bu sebeple potansiyel adayım. Ancak şimdiden konuşmak zor. Henüz seçim takvimi açıklanmadı, partimizin üst kurulları yol haritamızı açıklamadı…”

Muhip Kanko sadece CHP için değil, Kocaeli için de büyük bir şans. Gölcük için Turan Dumlu ne ise Kocaeli için de Muhip Kanko odur. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yolu düşen kimseyi geri çevirmez, elinden gelen gayreti gösterir, sorun çözmek için çabalar. Muhip Kanko aday adaylığı için başvuru yapar mı, CHP Muhip Kanko’yu seçilebilir bir sıradan aday gösterir mi bilemem. Ancak seçilmesi halinde bu kent için büyük işler yapabileceğinden eminim...

21 Nis 2018 - 10:02 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemitoğulları - Potansiyel derken aksiyon potansiyeli geldi aklıma,inşAllah klor kanalı gibi değil sodyum kanalı gibi olursunuz siyasette;)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Nisan 10:02


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler