Millet ittifakı seçim güvenliğini konuştu

Millet İttifakını oluşturan İYİ Parti, CHP ve SP’nin il başkan yardımcıları bir araya gelerek seçim güvenliği konusuyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı

Millet İttifakını oluşturan İYİ Parti, CHP ve SP’nin il başkan yardımcıları bir araya gelerek seçim güvenliği konusuyla ilgili ortak basın açıklaması yaptılar. Basın açıklaması İYİ Parti Seçim ve Hukuktan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aşkın Alparslan Atalı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Programa CHP adına örgütlerden sorumlu il Başkan Yardımcısı Selim Yıldız, SP Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tatlı katılım gösterdi.

“MİLLET İTTİFAKI SEÇİMLERE HAZIRDIR”

İYİ Parti Seçim ve Hukuktan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Aşkın Alparslan Atalı toplantıda yaptığı konuşmada, “Millet İttifakının Partileri , 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine tüm kadroları ile hazırdır. Millet İttifakının en önemli önceliği, parti ayırt etmeksizin her vatandaşımızın oyunu ve sandıkları korumaktır. 24 Haziran günü yapılacak seçimlerde geçerli olacak ve daha önceki seçimlerden farklı düzenlemeler ve çıkarılan yeni kanunları titizlikle incelenmektedir. Seçim süresince yapılması muhtemel tüm hukuksuzlukların önüne geçmek amacıyla, her ilçemizde seçim güvenliği için hukuki destek sağlayacak görevli avukatlar belirlenmiştir” dedi.

SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ

Atalı sözlerini, “Seçim günü görevli olacak avukatlar ve görevlilerimize yönelik eğitimler söz konusu bu yenilikleri kapsayacak şekilde düzenlenmiştir. Sandık sonuç tutanaklarının incelenmesi ve teyit edilmesi açısından teknolojik altyapımız hazırdır. Tespit edilen her türlü hata, usulsüzlük ve hukuksuzluğa karşı İl ve İlçe Seçim Kurullarına yapılacak itirazlar, itirazların sonuçları koordineli olarak takip edilecektir. Kocaeli Halkının hiçbir şüphesi olmasın ki Millet İttifakı olarak bizler, Kocaelilerin verdikleri oylara ve oy sandıklarına sahip çıkacağız. Seçimin başlangıcından, sonuna kadar hukuki süreci kararlılıkla takip edeceğiz” ifadeleriyle sonlandırdı.

12 BİN PARTİLİ EĞİTİM ALIYOR

Atalı’nın ardından söz alan CHP İl Başkan Yardımcısı Selim Yıldız, “CHP sandık güvenliği için her türlü önlemi alıyor. Parti okulundan yetiştirilmiş 2 bini aşkın parti eğitmeni tarafından yerinde eğitimle tüm ilçelerde grup çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Diğer eğitim konularımız ise sandık örgütlenmesi, yönetici eğitimi, akran eğitimi, sandık güvenliği başlıklarıyla yapılmaktadır. Bu eğitimler plan dahilinde yapmaktayız. İlimizde kurulacak olan yaklaşık 3 bin 800 sandıkta görev yapacak olan en az 12 bin görevlimiz bu eğitimleri alacak şekilde program yapılmıştır. Hafta içi dahil her gün ve aynı anda birkaç ilçemizde olacak şekilde eğitimler başlamış olup seçim gününe kadar artan tempo ile devam edecektir” diye konuştu.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Yıldız’ın ardından konuşan SP İl Başkan Yardımcısı SP Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tatlı, “"Her seçim önemlidir bu seçim hepsinden daha önemlidir” inancı bizim daha titiz ve dikkatli olmamızı zaruri kılmaktadır. Seçimlerin temel hükümleri hakkında 13 Mart 2018 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren bazı kanunlarda yapılan son değişiklikler bizim tedirgin olmamıza ve her zamankinden daha dikkatli olmamıza sebebiyet vermiştir. 1, 11 ve 22. Maddeler üzerindeki çekincemiz Cumhur ittifakına yakın olan memur sendikalarının listelerinin esas alınarak sandık kurulu başkanı ve yardımcısı tespit edilmesidir. Bu gerekçeler sandık güvenliğini sağlamanın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir, bu münasebetle vatandaşlık görevi ve vatan sevgimizin tezahürü olarak sandıklara sahip çıkacağımızı belirtir kamuoyuna saygıyla arz ederiz” şeklinde konuştu.

25 May 2018 - 17:05 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Bahadır - Mustafa Kemal Atatürk'ü çok iyi anlattın. Tebikler. Diktatöre, padişaha, hiçkimseye köle olmasın, Millet kendi kendini yönetsin diye Cumhuriyeti kurdu ve Aziz Milletimize emanet etti. Ülkenin sahibi de yöneten de Aziz Milletimizdir diktatör değildir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:05
03

sinan kukul - Parti kurmak dernek kurmaktan kolay.Zor olan başina lider bulmakdir.Lider sonradan olmaz lider doğulur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:05
02

Bahadır - Mustafa Kemal Atatürk'ü çok iyi anlattın. Tebikler. Diktatöre, padişaha, hiçkimseye köle olmasın, Millet kendi kendini yönetsin diye Cumhuriyeti kurdu ve Aziz Milletimize emanet etti. Ülkenin sahibi de yöneten de Aziz Milletimizdir diktatör değildir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:05
01

Dr Ersoy Kandemir - Konuşsanıza bre yalancı kargalar,hani adamlar parti bile kuramıyordu seçime giremiyordu!Alooooooooop atıp tutma ve kendi kendini övmeyi adet haline getiren güruh konuşsanıza bre niye millete iftira attınız,niye yalan söylediniz,iki lafınızdan biri İslamiyet,bu mu ulan sizin İslam ahlakından anladığınız!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 17:05


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler