Manavlar ‘AKP bizi yok saydı’ diyemedi

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimler için siyasi partiler milletvekili adaylarını belirledi, Kocaeli’de AKP’nin listesi tepki topladı

Manavlar ‘AKP bizi yok saydı’ diyemedi
Haber albümü için resme tıklayın

24 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimler için siyasi partiler milletvekili adaylarını belirledi, adaylar yapılan programlarla kamuoyuna tanıtıldı. Listesinde fazla bir değişikliğe gitmeyen AKP’nin listede kendine yer bulamayan aday adayları da duruma tepki göstermiş, bu isimlerden biri olan Şener İnce de aktif siyaseti bırakmıştı. Manavlar kendilerinin de yok sayıldığını ifade etti ama net bir açıklamada bulunamadı. CHP listesinin 5. Sırasında Manav olan Anıl Acurman’ı aday gösterdi. AKP’nin listesinde kendilerine yer bulamayan manavlar duruma tepki gösterdi ama Kocaeli Manav Türkleri Platformu yaptıkları açıklamada net bir şekilde “AKP bizi yok saydı’ diyemedi.

ETNİK MİLLİYETÇİLİK KABUL GÖRMEYECEK

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Manav Türkleri Platformu kentte birlik, beraberlik, ve tek ses olma adına kurulmuş, kapılarını herkese açmış bir platformdur. “Manavlar” kelimesi herhangi bir yerde telaffuz edildiği an bir karşı tepki olarak birileri bizleri hemen milliyetçilikle hatta ve hatta daha da ileriye giderek kafatasçılıkla suçlamışlardır. Ancak tarihe ve medeniyete hakim olanlar dün de bu gün de herhangi bir etnik milliyetçiliğin bu topraklarda asla ve asla kabul görmediğini bu günden sonra da görmeyeceğini çok iyi bilirler.

TEMSİL DENGELERİ ADALETSİZ

Bizler Kocaeli’de bölgesel ve Kent adına yaptığımız bütün söylemlerde tek bir şeyi dert edindik. Bu şehrin yerlileri ve bu şehre çeşitli sebepler dolayısıyla sonradan gelen kardeşlerine kucak açmış, sofrasını paylaşmış, kentlilik bilinciyle hareket etmiş ve kent olmayı çok iyi başarabilmiş bizler asla ve asla etnik siyaset gütmedik. Ancak Kocaeli’nin temsil dengelerinde bir adaletsizliğin söz konusu olduğunu, seçimlerde büyük destek ve en yüksek oyların belirli bölgelerden çıkmasına karşın temsilde adaletin sağlanması noktasında sıkıntı olduğunu, bunun sağlanması gerektiğini ve ancak bu şekilde adaletin sağlanabileceğini söyledik.

İSTENMEYEN ÇOCUK İLAN EDİLDİK

Ancak gelin görün ki biz temsilde adalet istedikçe birileri bizleri adeta istenmeyen çocuk ilan ettiler. Biz beraber olalım, birlikte olalım dedikçe, bize “etnik milliyetçilik” yaftası yapıştıranlar bu şehirde etnik milliyetçiliğin en babasını yaptılar. Yaptıkları etnik milliyetçilikle de ihya oldular. Söylemlerimiz bazı kesimler tarafından çok zıt anlaşıldı, ancak Kocaeli’de on binlerce hemşehrimiz serzenişlerimize kulak vererek bizlerle destek oldular.

ADALET İÇİN MÜCADELE ETTİK

Bizler fazlasını almak için değil “adalet” için mücadele ettik. Bizler makam, mevki, şahıslar, çıkarlar için değil ; temiz niyetlerimizle Kocaeli’nin daha iyi temsil edilmesi için, girilmedik gönül kalmasın diye, küskün insan olmasın diye mücadele ettik. Gönüller yapılsın, temsili dengeler sağlansın, Kocaeli’de kalplerde birlik sağlansın diye mücadele ettik. Ve bu mücadelede tüm siyasi partilerimize çağrılarda bulunduk. Sivil toplum kuruluşları siyaset ile toplum arasındaki köprülerdir dedik. Ve köprü olma vazifemizin bilinciyle toplumun ve kentin taleplerini, serzenişlerini, arzularını siyasi makamlara ilettik. Liyakatla hareket edilmesi gerektiğini, zaten liyakat unsurları gözetildiği zaman bütün gerekli görülen temayüllerin yerli yerinde olduğunu söyledik. Değişimin gerekli olduğunu, toplumsal tepkilerin en üst noktada olduğunu , “onlar biz ne yemek yaparsak yerler” mantığının artık sabırları taşırdığını söyledik.

VAR ETTİKLERİMİZ HİÇE SAYDI

24 Haziran seçimlerine sayılı zaman kalan tüm siyasi partiler milletvekili listelerini kamuoyuna sundular. Bizlere kulak vererek Kocaeli’de siyasetin ve temsilin adaletini sağlamak adına listelerini düzenleyen siyasi partiler olmuştur. Ancak bütün serzenişlerimizi hiçe sayanlar, yok sayanlar da olmuştur. Ve bu gün gelinen noktada bir yanımız buruk, bir yanımız da mutludur. Mutluyuz çünkü sesimize kulak vererek listelerinde bizleri dikkate alanları da gördük. Buruğuz, çünkü hep var ettiklerimizin bizleri hiçe saydığını da gördük.

DEVLETİMİZİN YANINDA OLDUK

Bizler gerek bölgesel dinamiklerde gerekse kentsel siyasette, gerek ülke siyasetinde her zaman tek yürek ve devletimizin yanında olduk. Asla ihanet etmedik, her daim destek verdik. Bu gün bilinmelidir ki tavrımız Cumhur’un ittifakından, Milletin aklından yanadır. Ancak serzenişlerimiz ve mücadelemiz tüm Kocaeli kamuoyunca malumdur. Şimdi bizlerden sürece dair açıklama bekleyen tüm hemşehrilerimize sesleniyoruz. Yaşadığımız süreç, ve önümüze koyulan listeler hepinizce malumdur.

DOLGU MALZEMESİ OLARAK GÖRENLER…

Bizim için “siz yoğurdu yaparsınız, bizde afiyetle yeriz” diyenler bu gün bilmelidirler ki bu güzel insanlar bu şehirde yaşananları çok iyi analiz edecek çok iyi idrak edecek, çok iyi görecek ve yeri geldiği zaman tepkisini çok net şekilde olması gereken yerde gösterecek kadar büyük bir ferasete sahiptir. Bu gün yaşadığımız süreci ve önümüze koyulan listeleri sizlerin takdirine bırakıyoruz. Bu kent evladına sahip çıkmasını da çok iyi bilir. Kendisine değer vereni de çok iyi görür. Gerektiği yerde durmasını da çok iyi bilir. Millet aklını oluşturmayı da çok iyi bilir. Birilerinden talimat ve bildiri beklemeden, göstermesi gereken duruşu da, göstereceği yeri de, koruması gerekeni de, var etmesi gerekeni de, yok sayması gerekeni de çok iyi bilir. Bu güne kadar koca bir kesimi dolgu malzemesi olarak görenler, bunun bir dolgu değil de devlete ve millete sadakat olduğunu da iyi bilmelidir.

FİTNEYE MAHAL YOK

Fitneye mahal yoktur. Fitne beklentisi içinde olanlara da geçiş yoktur. Ancak Kocaeli’de fitne ateşini körüklemeye çalışanlar fazlasıyla mevcuttur. Şu da unutulmamalıdır ki ; herkes her şeyin farkındadır. Toplumsal vicdandan beslenenler toplumsal vicdanı asla anlayamayacaktır. Tekraren, bu güne kadar bizlere en kalbi desteklerini sunan, bu günde bir açıklama bekleyen tüm hemşehrilerimize en kalbi duygularla mukabele ediyoruz. Ve takdirimizi milletin aklından yana kullanıyor, kararı da “yoğurdu yapmasını da yemesini de çok iyi bilen” çok değerli hemşehrilerimizin iradesine bırakıyoruz” açıklamasını yaptı.

25 May 2018 - 12:08 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

21

Dr Ersoy Kandemir - Manavlar ne yapsın,memlekette uğursuza bile kimse alooo ne yapıyorsun diyemez duruma geldi bence,ben bu Akp’den ve ilimizdeki siyasi temsilcilerinden bıkmış biri olarak,Allah büyüktür,herkes hakettiğine er geç kavuşacaktır demek isterim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
20

Kandıralı - Bunlar şimdi manavları temsil mi ediyorlar. Fikri Işık ve Karaosmanoğlu bir şey der diye lafı eveleyip geveliyorlar. Belediyede maaşlı çalışan adamdan ne beklersin ki.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
19

İzmitli - İzmit i İzmit yapan geçmiş yıllardaki gibi artık Dur denmeli Kucak açtık dışardan gelene her yeri naile cafe yaptılar Bayburt spora sponsor oldular Trabzon her yer bayra 61 vs CAHİL ce çağdaşlıktan uzak kendi İstanbul dan 30 yıl geri götürdüler sözün bittiği yer Dağdan gelip şehri Dağ kültürüyle yönetemezsin cami diliyle hiç yönetemezsin MANAV yöneticileri seçelim mafya ve bağnazlıktan kurtulun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
18

Müzeffer - Ne diyor bildiri? bilmece gibi yazmasınlar şunu, 1 sayfa bildiriden anlaşılan kalbimizi kırdınız çok hüzünlendik ama cumhr ittifakına oy vereceğiz. Bu ne saçmalıktır yahu..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
17

izmitli manav - anlayana manavlar demek istediğini çok iyi dedi ama anlamak istemeyenler 24 haziranda anlar inşAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
16

Müzeffer - Gaza getirme abi, yemez .Bir rüzgar yaptılar arkası boş , hiç koymayacaklarını düşünmedikleri için baştan düşünemediler bu durumu. Kemal sunal ın sahte kabadayı filmini hatırla bu durum öyle bir şey işte :-)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
15

Özizmitli 41 - Hüseyin öz başkan hadi bir erdemlik gösterde akp bizi yok saydı bizde manavlar olarak akpyi sandıkta yok sayacağız de Cumhur İttifakı değil manavlar olarak millet ittifakı kazansın diyelim bakın bakalım yok sayılmak nasıl oluyormuş ben şahsen bir kandıralı manav olarak gönlüm millet ittifakından yana.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
14

Müzeffer - Ne diyor bildiri? bilmece gibi yazmasınlar şunu, 1 sayfa bildiriden anlaşılan kalbimizi kırdınız çok hüzünlendik ama cumhr ittifakına oy vereceğiz. Bu ne saçmalıktır yahu..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
13

Müzeffer - Gaza getirme abi, yemez .Bir rüzgar yaptılar arkası boş , hiç koymayacaklarını düşünmedikleri için baştan düşünemediler bu durumu. Kemal sunal ın sahte kabadayı filmini hatırla bu durum öyle bir şey işte :-)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
12

Şükrü - SİZ İSTENMEYEN ÇOCUKLAR BİR KENARA DURUN ARTIK!!! SİZ BİRLİK VE BERABERLİĞİ SİYASETE BULAŞTIRDIĞINIZ SÜRECE BU İŞLER BİR ARPA BOYU İLERLEMİYOR. SİZ AKLINIZCA KENDİ YANINIZDA YER ALAN SKT BAŞKANLARI İLE TÜM MANAV HALKINI TEMSİL Mİ ETTİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ? BOY BOY RESİMLER VERECEĞİNİZE MANAV HALKININ EĞİTİM VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIN. BELLİ Kİ ARANIZDA BAHÇE EKEN, TARIM YAPAN ELİ NASIRLI MANAVLAR YOK. TAKIM ELBİSE KRAVAT NE YAZIK Kİ BİZ MANAVLARI YANSITMIYOR. SİZİNKİSİ NASRETTİN HOCANIN GÖLE MAYA ÇALMASI OLMUŞ. HANİ YA TUTARSA? BİLMİYORSAN SORUVER MANAV KARDEŞLERİME SÜTE NASIL MAYA ÇALINIR? NE YAPMAK LAZIM? NE KADAR BEKLEMEK LAZIM... TESLİMİYET İSTİYORSAN SESİN GÜR ÇIKACAK? KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE HOROZLUK YAPMAK İLE OLMAZ BU İŞLER. MANAVLAR KENDİLERİNİ GÖRMEK İSTEDİKLERİ YERİ ER YÂDA GEÇ ALACAKLAR. MANAVLARI SİYASETE ALET ETMEYE GEREK YOK. BİRLİKTE OLUP TEK YUMRUK OLURSAK SİYASET BİZİM KAPIMIZI ÇALAR. TARAFLI SİYASETİ BİRAN ÖNCE BIRAKMANIZ DİLEĞİYLE...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
11

Levent - Manavlar mıstık Cavus olmuş. Bu yorenın ınsanları bu topraklardan bır testı böle yapamamış yalnızca secılen degıl kapattı sevme haklı vermıs

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
10

Melih - Ne kok!!!ne bulaş!!!!sonunda olacağı buydu hâla peşlerinden tapmaca önlerinde soytarılık yapmaya ne gerek var İZMİT in kızına sahip çık çıkta görsünler anlasınlar.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
09

Umutfa - Platformun adini da eksik koymussunuz. Akpartili kocaeli manav turkleri platformu olarak duzeltinki yaptiginiz aciklama tum manavlar adina olmasin. Hak ararken temsiliyet ararken akparti bizi nasil listeye almaz degilde, Tarafimiz bizi listelerine alarak temsileyet veren chp ye mhp yedir diyemedikten sonra manavlar adina sozculuge kalkismayin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
08

hüseyin ok - manavlara iyi oluyo gidin emice ogillerine oy atin. yillardir ni edersin daaaa lar yonetti kocaelini bi ortak aday da bulusamadiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
06

Melih - En iyi yaptıkları iş;Değerinin çok altında Tarla,bağ,bahçelerini satıp SİGORTALI bir işletmede asgari ücretle çalışmak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
04

mehmet - Tamam tepki gösteriyorsunuz bravo siz manavlar manavlar deyip duruyorsunuz kim bu manavlar kendi kurduğunuz tiyatro sahnelerinde dilinize bir dolamışsınız manavları siz manavları temsil edecek kadar cesaretiniz nerde çıkıp adam gibi ak parti bizi yok saydı bizde onları sandıkta yok sayacaz deseneze ama olmaz tasmalarınızı çekip bogazınızı sıkarlar aynanın karşısında kendi kendine trıblere giren genç kızlar gibisiniz sizi kimse iplemez bakın işinizede manav temsil ediyoruz deyip insanları kullanmayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
02

mehmet - Manavları temsil ettiğini düşünen arkadaşlar. Bir kere sizin temsil ettiğiniz kitle ak parti li manavlar olsa gerek çünki herkeze ulaşmak yerine kendi tiyatronuzu kurup gazetelere boy boy fotoğraflar verip şöyle geliyoruz böyle gidiyoruz safsafatalarıyla kendinizi gazlayıp bir hareket yaptınız.
Fakat sizi hiç kimse umursamadı neden; Çünki siz onların içinde önünüze ne verirler ise onu alan istemesini bilmeyen ona buna dolgu malzemeliği yapan ne derlerse sözünden çıkamayan insanlarsınız. Çünki onlara mecbursunuz. Çünkü altınızdaki sandalyeleri size veren onlar. Tepki gösterecez çok sert açıklama yapacaz diye ortalığı ayağa kaldırıp neredeyse özür dileme noktasında basın açıklaması yaptınız. Fakat her seçim sürecinde manav halkının yakasına asalak gibi yapışan onların adını kullanarak ortalıkta gezen içinizde belki manavlığı bile şüpheli olan kişiler var. Birlik meşalesini kasıla kasıla en önde tutan arkadaşlar adına tepki gösterecez deyip özür diledikleri basın açıklamasında korkudan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08
01

İzmitli - KOCAELİYİ EVLATLARI YÖNETMELİ

Kocaeli doğumlu olmayan,Evi barkı,Köyü Kocaeli'de olmayanlar kesinlikle Kocaeli'den Milletvekili Adayı olmamalı yapılmamalı

Aynısı Belediye Başkanlığı içinde geçerli.Çünkü Kocaeli'nin Evladı olmayanlar sadece kişisel çıkarları için çalışıyorlarKocaeli ve Halkının sorunları,Kocaeli'nin menfaatleri için çalışmıyor

Kocaeli'nin haklarını korumuyorlar!..

Her parti bunu benimsemeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Mayıs 12:08


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler