Lütfü Türkkan’dan çarpıcı iddia: Sanayiciler üretimi durdurdu!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, katıldığı canlı yayında çarpıcı bir iddia ortaya attı, sanayicilerin üretimi durdurduğunu öner sürdü

Lütfü Türkkan’dan çarpıcı iddia: Sanayiciler üretimi durdurdu!
Haber albümü için resme tıklayın

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, dün akşam KRT’de Haber Müdürü Çağlar Cilara’nın konuğu oldu. Gündeme dair açıklamalarda bulunarak Cilara’nın sorularını yanıtlayan Türkkan, ekonomik kriz, yerel seçimler FETÖ ile mücadele gibi önemli konulara değinerek AKP’yi eleştirdi

KOCAELİ’DE 15 YILDIR FABRİKA AÇILMADI

Sanayi kenti Kocaeli için önemli açıklamalarda bulunarak ekonomik krizin geldiği noktayı açıklayan Türkkan, “Ben de Kocaeli’de sanayiciyim. Maalesef Son 15 yıldır ilimizde tek bir fabrika açılmadığı gibi faaliyette olanlar da kapanmaya başladı. Özellikle orta ölçekli firmalar kapılarına kilit vuruyor. Çünkü 15 yıldır onları üretmeye itmediler. Önlerine engel ne varsa koydular. Tarım ve sanayide üretmeyen bir ülkenin ekonomide uzun bir geleceği olmaz. Üretmeyen ülkeler tükenir. Bugün iş dünyası iktidarın baskısından ürktüğü için konuşamıyor ama sanayicilerin önemli kısmı üretimini kısıtladı ya da durdurdu. Mesela çok büyük bir beyaz et üreticisinin hükümete gidip, ‘Yem veremediğim için tavuklar birbirini yemeye başladı’ dediğini biliyorum.”

BRUNSON, BİRKAÇ GÜN SONRA GÖNDERİLİR

Ülkemizdeki ekonomik krizde ABD müdahalesinin olduğunu ancak Türkiye’yi bu müdahaleye açık hale getirdiği için AKP’nin de en az Donald Trump kadar suçlu olduğunu aktaran Türkkan, “Zaten melese rahip meselesi değil. Brunson birkaç gün sonra gönderilir ama sorun bitmez. Ortadoğu ve Arap ülkelerinde olan petrolün Güneydoğu’da olduğunu biz de biliyoruz. Türkiye’yi zayıflatılarak Ortadoğu’daki oyunlarını devam ettiriyorlar. Bu krizin sebebi AK Parti ama faturayı 81 milyon ödüyor. En az ödeyen de AKP.”

DAMADINI GÖNDERİRSE DOLAR 5’E İNER

Türkkan sözlerine şöyle devam etti, “Ekonomi sadece matematiksel değerlerle düzelmez. İnsanların hukuka, ülkesine güvenmesi lazım. Güvenin olmadığı yerde para durmaz. Genel Başkanımız Meral Akşener, damat Berat Albayrak’ın Hazine Bakanlığı’ndan gönderilmesi teklifinde doğru bir şey söyledi. Çünkü her konuda olduğu gibi ekonomi de damadı vasıtasıyla tek adama bağlandı. Yurtdışından bakınca Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı Aliyev’in eşinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması ne kadar kötü bir görüntüyse Berat Albayrak da öyle. Bugün Berat Albayrak yerine başka birini bakan yapsınlar, iddia ediyorum 24 saat içinde dolar 5 seviyesine iner. Çünkü piyasalara güven gelir.”

3 AY SONRA DEVLET MAAŞ VEREMEZ

Ekonomik kriz 3 ay daha böyle devam ederse devletin memuruna maaş veremeyeceğini, bankalara dövizle borçlananların da ödeme yapamadığı için bankaların ayakta kalamayacağını ifade eden Türkkan, AKP’nin daha somut adımlar atması gerektiğini söyledi. Türkkan, “İncirlik ve Kürecik’i kapatabilirler. 11 milyarlık uçak ihalesini iptal edebilirler. Sağlam deliller varsa Brunson’u yeniden cezaevine gönderebilirler. Biz telefonla yaptırım yapacak kadar ucuz bir ülke değiliz. Zaten biz Iphone almazsak ABD batmaz. İncirlik’e girip Türk Bayrağı’nı asarsan 81 milyon da arkanda durur. Böyle somut adımlar atılmazsa Cumhurbaşkanı’nın bundan sonra söyleyecekleri ciddiye alınmaz. Yüzümüzü batıya değil Arap dünyasına çevirmek de aptallık olur.” dedi.

MECLİSİ OLAĞANÜSTÜ TOPLAMA ÇAĞRISI

Meclisin olağanüstü toplanması için 120 milletvekiline ya da TBMM Başkanı ile Cumhurbaşkanı’nın çağrısına ihtiyaç olduğunu da hatırlatan Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in çağrısını tekrarladı. Türkkan, “Bizim 120 vekilimiz yok. 41 vekilimiz var. Biz, milletin dertlerini anlatacak kürsüyü açmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu. Çağlar Cilara’nın sorusu üzerine MHP’ye geçen milletvekili Hayati Arkaz’a da değinen Türkkan, “Herkes MHP’nin açıklamasından on dakika sonra Arkaz’ın cevap vermesinin senaryo olduğunu anladı. Onun gidişi tabanımızda memnuniyet yarattı. Kendisine mutluluklar diliyoruz.”

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK YOK

Konuşmasında AKP ve CHP ilişkileri ile yaklaşan yerel seçimlere de değinen Türkkan, “Biz ilkelerimizden asla ödün vermeyiz ama sırf muhalefet olmak için de muhalefet yapmayız. Ekonomik krizde hükümetin yanındayız dedik ama bakan Berat Albayrak’ı görevden almalarını, ülkemizi dış dünyaya kapatmamalarını da söyledik. Çünkü bu kriz sadece AKP’nin değil, 81 milyonun krizi. Her geçen gün kan kaybeden AKP, yerel seçimleri öne almak isteyebilir ama biz destek vermeyiz. Endişem CHP’nin destek vermesi. Dokunulmazlık meselesinde olduğu gibi kritik bir zamanda AKP’ye destek vereceğini düşünüyorum. Bugün Enis Berberoğlu hapisteyse CHP yüzünden tutsak. Biz yerel seçimlerde ittifak yapmayacağız. Millet ittifakının da bize faydası olmadı. 15 vekili bize değil demokrasiye verdiler. Biz de onlara 32 vekil verdik” dedi.

FETÖ İLE MÜCADELEDE SAMİMİ DEĞİLLER

Konuşmasına FETÖ mağdurları ve iktidarın cemaat ilişkilerine değinerek son veren Türkkan, “FETÖ ile mücadeleye çaycıyla çorbacıyla değil, siyasi erki, polisi, askeri onlara teslim edenle başlamak gerek. Mecliste verdiğimiz ilk öneri de siyasi ayağının araştırılmasıydı ama AK Parti reddetti. Çünkü FETÖ bir zamanlar iktidarın ortağıydı. Yanlarına bir zamanlar FETÖ bir zamanlar PKK oturdu. Hükümetin FETÖ ile mücadelede samimi olmadığını düşünüyorum. Ülkemizdeki tüm cemaat ve tarikatlar uhrevi birer kurum olmaktan çıkıp ciddi birer ekonomik klan haline geldiler. AK Parti gerekli önlemi almazsa cemaatlerin yaratacağı yeni tehlikeler uzak değil. FETÖ’nün yaptığı hainliği diğerlerinden de beklemek mümkün.”

15 Ağu 2018 - 10:35 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

şakir - soruyu fabrikaları kapatan tayyip erdoğana soracaksın. çok konuşma reisin dedğini yap dolarlarını bozdur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 10:35
02

Yüzdeelli - Lütfü'nün de canına minnet. Bu da ülke batsın diye dua edenlerden. Neden sanayici üretimi durduracakmış? Sebep nedir? Hammadde mi yok piyasada? İşçi mi yeterli değil? Ürüne talep mi kalmadı? Sorun ne Lütfücüğüm? Yoksa sen mi öyle olmasını istiyorsun? Kurdaki artıştan dolayı dövize bağlı hammadde fiyatları yükseldi. Neticede %20-30 arası bir fiyat güncellemesi olacaktır. Bu da gayet normal. Fakat sen çıkıp da sanayici üretimi durdurdu dersen provokatör müsün, derler adama. Saçmalama Lütfü Efendi! Sen de sanayicisin. Bal gibi biliyorsun ki döviz kuru arttı diye üretim durmaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 10:35
01

şakir - soruyu fabrikaları kapatan tayyip erdoğana soracaksın. çok konuşma reisin dedğini yap dolarlarını bozdur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 10:35


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler