Koskoca Yahya Kaptan’a iki saat yeter mi?

CHP ilçe örgütlerinde kongre öncesinde yapılan delege seçimleri yer yer gerginliğe sebep oluyor. Kıyasıya yarışın yaşandığı mahallelerden biri olan Yahya Kaptan Mahallesi ise tansiyonu en yüksek olan yerlerin başında geliyor.

CHP, gelecek hafta sonu parti içinde kıyasıya bir rekabete hazırlanıyor. Üç listenin yarışması beklenen ve CHP’nin oy deposu olarak bilinen İzmit’in Yahya Kaptan Mahallesi’nde her türlü hamle devreye giriyor. Bir tarafta mevcut ilçe örgütünün çıkaracağı kırmızı liste, bir tarafta muhalefetin çıkaracağı sarı liste ve her iki listeyi de ret eden, başında muhtar Ahmet Mirzaoğlu’nun olduğu mavi liste var.

Önümüzdeki Pazar günü Yahya Kaptan Kahvesi adlı mekanda yapılacak olan delege seçimlerinde ortalama 600 delegenin oy kullanması beklenirken, İzmit ilçe örgütü ilginç bir karar aldı. İlçe örgütü, 600 üyenin bulunduğu mahalleye sadece iki saat ayırdığını duyurdu. Bu karar muhalefet cephesinden tepkiyle karşılandı.

Orhan Mahallesi gibi 100 üyenin bulunduğu küçük bir mahalleye bile iki saat ayrılırken 600 üyesi bulunan Yahya Kaptan Mahallesi’ne de iki saat ayrılmasına karşı çıkan muhalefet kanadı önce ilçe örgütüne ardından da il başkanlığına yazılı dilekçe verdi. İlçe örgütünün seçimi iki saate sınırlaması karşısında yaptığı sandık arttırma önerisinin çözüm olmadığını, insanların hafta sonunda daha esnek bir zaman dilimine ihtiyacı olduğunu savunan muhalif cephe şimdi il başkanlığının vereceği kararı bekliyor.

26 Eyl 2017 - 14:31 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler