Kentin ana muhalefeti Çelik, belediye başkanlarını göreve çağırdı

Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu Genel Sekreteri Bahri Odabaş, Çekül Vakfı Başkanı Numan Gülşah ve Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Nurettin Çelik’i ziyaret etti

Kentin ana muhalefeti Çelik, belediye başkanlarını göreve çağırdı
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu Genel Sekreteri Bahri Odabaş, Çekül Vakfı Başkanı Numan Gülşah ve Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Nurettin Çelik’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında Dubaiport Limanı hakkında bilgilendirmede bulunan ziyaretçiler limanın çevreye çok zarar verdiğini, bu konu ile ilgili KYÖD eski Başkanı Mustafa Küpçü, Mazlumder eski Başkanı Çetin Tahtacı, Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altınok, Körfez ÇYDD Başkanı Serap Baydur ve kendilerinin dava açtıklarını dile getirdiler. Bahri Odabaş limanın durdurma kararı çıkmasına rağmen tamamlandığını ve yarın limanın bilirkişi tarafından inceleyeceğini söyledi. Yarın ki bilirkişi incelemesine Çelik’i davet etti, desteğini beklediklerini belirtti.

‘BİRLİKTE HAREKET EDELİM’

Saadet Partisi (SP) İl Binasında gerçekleşen ziyarette ilk sözü alan Bahri Odabaş, “Bu bölgeye ilave bir liman yapmanın anlamı yok. Kapasite olarak gerek olmamasına rağmen ileride işe yarar mantığıyla liman açılmak isteniyor. 7 arkadaşımız bu konuyla ilgili dava açtı. Davadan durdurma kararı çıktı. Buradaki deniz milletin, arsa milletin. Maalesef süreçte gördük ki Belediye inşaatı durdurmadı, mühürlemedi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile Körfez Belediyesi’de durdurmadı ve kaçak liman tamamlandı. Kaçak liman ile ilgili şimdi inceleme kararı çıktı. Bir taraftan çevresel etki açısından bakıyoruz. Bir taraftan kent geleceği için bakıyoruz. Bu karar ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarımızı ve siyasi partilerimizi ziyaret ediyoruz. Sizde gelin birlikte bu alanı inceleyelim, size göre de yanlış bir karar varsa buna karşı birlikte hareket edelim” ifadelerini kullandı. Odabaş’tan sonra sözü alan Numan Gülşah, “2009’da dünyanın dördüncü büyük limanını bir mahalleye kuracaklarını öğrendik. Bu bir çevre felaketi. Denizi 554 dönüm doldurdular. Çalışmalarına devam ediyorlar” diye belirtti.

‘SIKINTIYI VATANDAŞLAR YAŞIYOR’

Ziyarette son olarak sözü alan Nurettin Çelik, “Yaşadığımız kente değer verme açısından herkese görev düşüyor. Sorumlulukların yerine getirilmesi lazım. Türkiye’de atılması gereken adımlar zamanında atılmıyor. Sıkıntıyı vatandaşlar yaşıyor. Önemli bir konu. Sadece çevre açısından değerlendirilecek bir konu değil. Bu konuda Belediye Başkanları görevini yapmalı. Bu iş size ve bize düştüyse çekilecek çok çile var demektir. Kanunun bize vermiş olduğu yetkileri kullanmak lazım. Yaşadığımız kenti güçlendirecek çalışmayı beraber yapmak zorundayız. Vatandaşın çile çekmemesi açısından bize düşeni yaparız, yetkililere iletiriz. Haklı mücadelenin sonuna kadar arkasındayız. Sizin hassasiyetinizi tebrik ediyoruz. Buranın açılması sadece orada yaşayan insanları da etkilemeyecek. Bu limanın öncesinde düzgün şekilde planlanıp yapılması bölge halkını rahata erdirirdi. Ekonomik katkı sağlardı. Tabii bunların olabilmesi için önceden planlama yapmak gerekir. Bize düşen şu aşamada hassasiyetimizi ön plana çıkarmaktır. Neticesinde burada beraber yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Ziyaretçiler akşam 17.30’da da Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Halim Dedeoğlu’nu ziyaret edip destek isteyeceklerini belirterek, Çelik’e teşekkürlerini ilettiler.

18 Ara 2017 - 15:47 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler