Kaya: Bu arsaları almayın mağdur olursunuz!

Çayırova Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan bir düzinenin üzerindeki arsalarla ilgili açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Selahattin Kaya, arsaları almak isteyenleri uyardı, “Almayın mağdur olursunuz” dedi

Çayırova Belediyesinde Refik Tatar’ın adının karıştığı yolsuzluklar büyük yankı uyandırmış, Tatar, belediye başkan yardımcılığı görevinden alınmıştı. Tartar’ın görevden alınmasına sebep olan olayların büyük bölümü Şekerpınar’da gerçekleştirilmişti. Çayırova’da pek çok arsa alım satım işine karışan Tartar, milyonluk arazilerde hak sahibi olmuştu. Tartar’ın görevine son verildi ancak Çayırova Belediyesi arsalara olan ilgisinden vazgeçmedi. Al-sat yapmayı, imar değişiklikleri sırasında sahibi olduğu arsaları elden çıkararak bütçe oluşturmayı alışkanlık haline getiren Çayırova Belediyesi, Şekerpınar Mahallesi’ndeki 13 adet arsayı satışa çıkardı. 567 ile 2 bin metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki araziler için istenen toplam bedel 18 milyon 940 bin 808 lira. Söz konusu satış ihalesi 25 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Arsa satış ihalesini dün gazetemizde duyurmuştuk, CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya’dan konuya dair bir açıklama geldi. Kaya, belediyenin arsaları değerinin çok altında, hisse satışlarının dahi altında satmak istediğini belirtti. Kaya, arsaları satın alacak kişileri de uyararak “Almayın, mağdur olursunuz” dedi.

Kaya açıklamasında, Çayırova Belediyesinin arsaları gerçek değerinin altında, hisse satışlarının dahi altında satmak istediğini belirterek, “Bu bölge yeni imara açılmış bir bölge olduğundan bu bölgede arsaların gerçek piyasa değeri oluşmamış olmasından dolayı kamu zarara uğratılacak. Bu gerekçeyle satışların derhal durdurulması gerekir. Kaya, belediye başkanı adayı olduğu dönemde Demirci’nin arsa satışlarını eleştirdiğini dile getirerek, “Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin arsa satışında hızına yetişilmiyor. Önceden arsaları tek, tek satıyordu, artık bir kısmını başkan yardımcısı, özel kalem müdürünün yakını ve hısım akrabaya verip, kalanını da düzine, düzine satışa çıkarıyor. Son olarak Çayırova Belediyesi, Şekerpınar’da bulunan 7 adedi bir dönümün üzerinde olmak üzere toplam bir düzineden fazla arsayı 25 Haziran günü tek seferde satmak üzere ilan verdi. Son zamanlarda yapılan tüm arsa satışları Şekerpınar bölgesinden yapılıyor. Yapılan imar uygulaması ile değersiz yerlerdeki arsalar ana caddelere taşınarak birilerine rant sağlanırken bazı arsa sahiplerinin mağduriyet yaşamasına sebep oluyor. Konu hak sahipleri tarafından yargıya taşınmış, mahkemeden yürütmeyi durdurma kararları alınmıştır. İmar uygulamasının mahkeme tarafından iptal edileceği yüksek olasılıktır. Bu satışların durdurulması gerekir. Bu arsalar satılması halinde satın alan kişileri de mağdur edecek, durumu daha da karmaşık hale getirecektir, bu arsaları satın almayın” şekline konuştu.

17 Haz 2018 - 15:27 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir Kocaeli bağımsız milletvekili adayı - Savcıları,mülkiye mifettişlerini,il valisini göreve davet ediyorum kimse HALKA BİLİNÇLİ ZARAR ETTİREMEZ,hele ki bunu devlet ekiyle kimse hiçbir belediye yapamaz!!!!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Haziran 15:27


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler