Karardan önce çalışmalar yoğunlaştı

Kılıçdaroğlu’nun aday mesaisi hızla sürerken İYİ Parti ile CHP arasında ‘Ankara sorunu’ yaşanmadığı görülüyor

Yerel yönetimlere ilişkin çalışmalarda CHP ön almıştı ki, iktidar partisi büyükşehir ve diğer illerde açıkladığı belediye başkan adayı sayısıyla öne geçti. İttifak çalışmaları konusunda da durum aynı. Önce CHP, İYİ Parti ile başladı, ancak daha sonra gündeme gelen AKP-MHP daha kısa sürede sonuç almış görünüyor. Başkentteki izlenim, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ince eleyip sık dokuduğu yönünde. Karar vermeden önce neredeyse tüm zamanını “Hangi adayla kazanabiliriz” sorusunun yanıtını bulmaya ayırıyor.

Adaylarla, illerden sorumlu milletvekilleriyle, Parti Meclisi üyeleriyle görüşüyor. Toplumun farklı kesimlerini, araştırma şirketlerini dinliyor. İYİ Parti ile yapılan ittifak görüşmelerinde “Ankara sorunu” aşılmış durumda. İllerin paylaşımı seçenekli olarak masasında duruyor. İYİ Parti’nin Ankara için tutumu, “Adayı bilelim, tabanımıza ters gelen birisi olmasın, işbirliği işe yarasın” noktasında. İsmi gündemde olan aday adaylarına bir itirazları da yok. Türkiye ve Ankara için bu yerel seçimlerin 2014’ten farkı, “Sağ oylar kendine yol buldu” şeklinde dile getiriliyor.

Bu tespitin, CHP’nin, “Sağdan oy almak için sağcı aday gösterip göstermeme” noktasında elini rahatlattığı savunuluyor. Kılıçdaroğlu ise harıl harıl danışmalarını sürdürüyor, Bülent Kuşoğlu, Tekin Bingöl ve Hakkı Süha Okay’ı makamına çağırarak Ankara’yı soruyor. Mansur Yavaş’a karşı çıkan da oluyor, Cengiz Topel Yıldırım’ı ve Bülent Kuşoğlu’nu öneren de... Kurmayları, Kılıçdaroğlu için, “Genel başkan Ankara için karar arifesinde” yorumunu yapıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Kasım ayı ortalarında, yaklaşık üç hafta önce AKP kökenli ilk cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştüğü bilgisi son günlerde kulislere yansıdı. Kılıçdaroğlu’nun Gül ile “Dış politika, bölgesel gelişmeler ve bu kapsamda güvenlik konularını görüştüğü” dile getiriliyor. Bize ulaşan bilgiyi de biz okurlarımızla paylaşalım. Kılıçdaroğlu bu görüşme için sürekli kullandığı ulaşım yöntemini kullanmadı. Havayolu yerine, makam aracıyla İstanbul’a gitti, aynı gün içinde aynı yoldan Ankara’ya döndü. Görüşmeden de pek kimsenin haberi yoktu...

08 Ara 2018 - 09:12 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler