Kaman: Dışarıdan provoke ediyorlar!

İYİ Parti İl Kongresi’nde yaşananlar sonrası parti içi muhalefetin harekete geçerek kongrenin iptali için dava açacağı iddialarına cevap veren İl Başkanı Serdar Kaman, “Parti içi doğal muhalefet, dışarıdan provoke ediliyor. Yandaş basınla bunun dozunu artırıyorlar” dedi

MHP’de değişim hareketini başlatan isimlerden olan ve gördüğü desteği arkasına alarak İYİ Parti’yi kuran İzmitli Meral Akşener, kısa sürede zor olanı başarıp, partisinin teşkilatlanma çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Geldi gelmesine de Akşener’in memleketi Kocaeli’de işler bir türlü rast gitmedi. Haluk Ulusoy’un il başkanı olarak atanıp 9 gün il başkanlığı yaptıktan sonra istifa etmesi ile bir siyasi kaza yaşayan İYİ Parti, il kongresinde yaşananlarla bir kez daha AKP ve MHP’liler ile onlara yakın basın organlarının diline düştü. Kongrede bir kişi yumruklandı, gerginlik tırmandı. Daha ilk kongrede böyle bir durumun olması İYİ Parti’ye muhalif olanlar için iştah kabartıcıydı. İYİ Parti’den ziyade Serdar Kaman’aydı kimi basın organlarının muhalefeti. Çünkü onların patronlarının tekerine çomak sokmuş, yapılmak istenen kıyağa ses veren nadir muhalefet partisi il başkanlarından olmuştu. Bu yüzden de bir gazetenin yöneticisi tarafından “Seninle uğraşırız” dercesine tehdit edilmişti.

İYİ Parti İl Kongresi, yaşanan gerginlik nedeniyle beklenen iyi izlenimi vermese de bu tabanda ya da genel merkez bazında çok da büyük bir sorun olarak karşılanmadı. Ancak parti içi muhalefetin kongrenin iptali için dava açmaya hazırlandığı öne sürüldü. Kadın kontenjanına uyulmadığı ve üst kurul delegelerinin yedek listesinin olmadığı gerekçesiyle açılacağı öne sürülen davayla ilgili gazetemize konuştu Serdar Kaman… İl kongresinde yaşananları “İçimizdeki doğal muhalefet, dışarıdan provoke edildi” şeklinde değerlendirdi. Kaman, her partide olduğu gibi kendilerinde de parti içi muhalefetin söz konusu olduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Ama bu muhalif gruplar, parti dışından provoke ediliyor. Partililer de buna alet oluyor. Hakkımda bir yazı almış bir gazeteci arkadaş. Yazısını okudum dün akşam o yazıda hiç hak etmediğim, doğru olmayan, manipüle edilmiş bir sürü şey var. Benim üzüldüğüm şey de gazetelerin buna alet olması. Çünkü ben bu gazeteci arkadaşı aradım telefonlarıma çıkmadı. Yanında çalışan hanımefendiyi aradım, yok benim cevap verme hakkımı kullandırtmıyorlar. Şimdi bir başka gazetede var, diğer bir başka gazetede var bu tür haberler. Tüm bu yazıları bir araya getirip yan yana koyun bir fotoğraf ortaya çıkıyor. Ben de zaten konuşmamda söylemiştim ‘Artık karşınızda farklı bir muhalefet var, ver yesin, ört uyusun muhalefeti değiliz’ demiştim. Bundan çok rahatsız oldular, madden ve manen kayba uğramaya başladılar. Bunun da sandığa yansıyacağını gördüler ve dışarıdan partili arkadaşlarımızı provoke ederek emellerine alet ederek bir kampanya başlatmış bulunuyorlar. Bu kampanya da açık söyleyeyim hiçbir şekilde amacına ulaşmayacaktır.

Genel merkezle de görüşüyorum, randevularım var gidiyorum. Elimde kesin doneler var, parti içi muhalefetin dışarıdan provoke edildiğine yönelik. Yandaş basınla da bunun dozunu artırıyorlar.”

13 Mar 2018 - 12:33 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Trkn - İnanılmaz bir Parti.Yeni kuruldu.Muhalefet partisi.Muhalefet partisi içinde muhalefet var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 12:33
02

Kenan Sepetci - Serdar bey Veli Başkurt listeye nası girdi hani diyorya adil gülez tehtit etti erkek adamsan bu soruya mertçe cevap ver o üç imi de açıkla la görelim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 12:33
01

salih otluk - sevgili kaman kardeşim kimseye danışmadan gölcükte kereste deposunda liste hazırlarsan birileride baltalar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 12:33


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler