İYİ Parti o isimleri üye yapmayacak!

İYİ Parti’de üyelikler başladı. Şaibeli isimleri partiden uzak tutmak isteyen İYİ Parti yöneticileri herhangi bir partinin “yönetim” kademelerinden istifa etmiş isimler ilk aşamada üye yapılmayacak

İddialı hedeflerle yola çıkan İYİ Parti, üye hedefini de yüksek tuttu. İYİ Parti'nin TBMM Başkan Adayı olan Yusuf Halaçoğlu, 5 milyon üye hedeflediklerini söyledi. Parti yönetimi, üyeliği özendirmek için 10 lira gibi sembolik bir üyelik ücreti almayı planlıyor. Şaibeli isimlerin parti kademelerine girmesini engellemek için ise herhangi bir partinin “yönetim” kademelerinden istifa etmiş isimler ilk aşamada üye yapılmayacak.

İyi Parti'ye kamuoyundan büyük “ilgi” olduğu yorumları yapılsa da, bunun ne kadarının partiye “oy olarak döneceği” en erken 2019 yerel seçimlerinde görüleceğinden, parti yönetimi, partinin üye sayısını mümkün olduğunca yüksek tutma hesabı yapıyor. Henüz kurucu yöneticilerin işbaşında olduğu partide, hızla Olağan Kongre'ye gidilmesi planlanıyor. Bunun içinde kurucu il/ilçe örgütlenmesi tamamlandıktan sonra, üye kaydına başlanması planlanıyor. Parti kaynakları Ocak ayı sonundan itibaren üye kayıtlarına başlanabileceğini ifade ediyorlar. “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” ile yola çıkan Akşener, parlamentoda grubu olmadığı için, en az 100 bin imza ile aday gösterilebilecek. Parti yönetimi bu durumu da dikkate alarak üyeliğe büyük önem veriyor. Partinin TBMM Başkan adayı da olan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun verdiği bilgiye göre partinin üye hedefi 5 milyon. Ancak ana muhalefet partisi CHP'nin üye sayısı bile 1 milyon 200 bin civarında olduğu dikkate alındığında, oldukça iddialı olan bu rakama ulaşmanın kolay olmadığına dikkat çekiliyor. Bu konuda düşünülen formül ise “sembolik” üyelik ücreti ve formalitenin mümkün olduğunca azaltılması. Edinilen bilgiye göre parti yönetimi 10 lira gibi bir üyelik ücreti talep edecek. Bu kaynak, partinin en önemli gelir kaynağı da olacak.

ŞAİBEYE ÖNLEM

Üye kaydına başlanmasının ardından başta MHP olmak üzere diğer partilerden, İYİ Parti'ye katılım için istifaların artacağı beklentisini dile getiriyor. Parti yönetiminden bir kaynak, “üye kaydı başladığı anda, toplu istifalar yaşanacak” iddiasını da dile getiriyor. Ancak, özellikle iktidara yakın kesimlerin “en küçük açıkta” üzerlerine hücum edeceği gerekçesiyle, üye kaydı yapılırken, ince elenip sık dokunacağı belirtiliyor. Buna önlem olarak da, herhangi bir partinin “yönetim” kademelerinden istifa etmiş isimler için hemen üye kaydı yapılmaması formülü üzerinde duruluyor. Özellikle “FETÖ’cü” geçmişi olan, ya da akçalı işlerle ilgili şaimesi bulunanlara üyelik kapılarının tamamen kapalı olduğu vurgulanıyor.

“KÜSKÜNLER/KIRGINLAR” SIKINTISI

Kurucular Kurulu'nda yer alan Cevher Cevheri'nin istifası partide sıkıntı yarattı. Partinin kurucu yönetiminde yer almayan bazı isimlerin ise “kırgın” olduğu kulislere yansıyan bilgilerden. Özellikle MHP kökenli isimlere parti kadrolarında geniş yer verildiği eleştirileri yöneltiliyor. Ancak partinin “erken seçim olasılığı” dikkate alınarak, kuruluş sürecini hızlandırmak zorunda kaldığına dikkat çeken parti kaynakları, olağan kongrede seçilmiş yöneticilerin iş başına geleceğini, şu anda yönetimde olmayan birçok ismin bu süreçte yönetimde ve parti vitrinine girebileceğini ifade ediyorlar. Partinin Başkanlık Divanı'nın da genel merkezin fiziksel yetersizliği nedeniyle “dar” tutulduğu, Olağan Kongre sonrasında Divan'daki üye sayısının da artırılacağı vurgulanıyor.

MHP İLE POLEMİK YOK

MHP yönetiminin sert eleştirilerinin de hedefi olan Akşener'in, parti yöneticilerini özellikle MHP ile polemiğe girmeme konusunda uyardığı belirtiliyor. Özellikle parti yönetiminde söz sahibi isimlerin, MHP'den gelen eleştirilere yanıt verirken, yeni tartışmaya yol açacak üsluptan kaçınılacak.

17 Oca 2018 - 23:58 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler