İyi Parti Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin gündeme gelen senaryolara ilişkin İYİ Parti Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Sayın Meral Akşener her durumda Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Milletimiz bizden bunu açık ve net olarak beklemektedir" ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti Genel Merkezi, 24 Haziran seçimlerine yönelik olarak gündeme gelen iddiaları yanıtlayan bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'AÇIKLAMA ZORUNLULUĞU DOĞMUŞTUR'

"Ülke gündemindeki son siyasal gelişmeler neticesinde milletimizin, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve seçim ittifakı konularında İYİ Parti ve Genel Başkan Sayın Meral Akşener'in tavrının ne olacağı konusunda yoğun bir beklentisi olduğu görülmektedir.

Bu nedenle kamuoyuna bir açıklama zorunluluğu doğmuştur."

'CHP'NİN GÖSTERDİĞİ DEMOKRATİK TAVRA TEŞEKKÜR EDERİZ'

"25 Ekim 2017'de kurmuş olduğumuz İYİ Parti, halkımızın büyük teveccühü ile karşılanmıştır. Uzun süredir idari ve yargı tuzaklarıyla mücadele etmiş olan bu siyasal hareket, seçime doğru tekrar büyük bir hileyle karşılaşmış ve seçim dışı bırakılmak istenmiştir.

Bu engeli aşma çabamızda, Cumhuriyet Halk Partisi'nin gösterdiği demokratik tavra teşekkür ederiz. Elbette, YSK'nın Türkiye'yi belirsizlik ortamına sürüklemesini istemezdik. Siyasi iktidarın da milletin iradesi yönünde bir tavır sergilemesini beklerdik.

'NEREYE KADAR GİDERSE ORAYA KADAR'

"Bugün medyada ve çeşitli kesimlerde, İYİ Parti'nin de içerisinde olduğu senaryolar yer almaktadır. Biz bu konudaki duruşumuzu 1 Nisan 2018 tarihinde net ve hiçbir kuşkuya yer bırakmaksızın açıklamıştık. Bunu tekrarlıyoruz; Sayın Meral Akşener her durumda Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Milletimiz bizden bunu açık ve net olarak beklemektedir. Bu yol nereye kadar giderse, oraya kadar gitmekte kararlıyız. Aziz milletimize saygıyla duyurulur."

23 Nis 2018 - 20:06 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Yarafsiz - Turkiye cumhurriyeti cumhuru seciyoruz mahale muh veya dernek baskani secmiyoruz dunyada turkiyeyi savunacak mazlumun sesi olacak haksizin ononde dik duracak dunya lideri olacak turkiye adina gurur duyacak baska biri varsa bence yok mcara aramayalim partilerin durumu ortada vekil pazarligi chp icinde gariban lari rizasi disinda partiye yamaliyor mademki demokrasymis muh inceyi de gonderdeydin inandirici olurdu ne yapsaniz fayda etmez cunku elindeki imkanlari kimse kaybetmek istemez gitimi birdaha geri gelmez

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 20:06
03

Abdülhamit han - Allah dogrularin yanindadir.Yar ve yardimciniz olsun.Amin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 20:06
02

oktay - Müsluman vede Türk milletinin devlet başkani kadin olamaz.Bunu ben değil peygamber sas efendimiz diyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 20:06
01

90 lar. tarihi değiştiremezsin - Faili meçhul değil failleri belli. gurur duyuyor geçmişiyle. Tansunun içişleri bakanı, yarının basgani. Bu halk yemez.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Nisan 20:06


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler