İşte son kulisler…

Siyasi partilerin aday listeleri bugün açıklanıyor. Dün akşam saatlerinde listelerini açıklayan CHP’nin ardından gözler bugün AKP’nin Başiskele’de yapacağı aday listesi açıklamasına çevrildi. Büyük bir gizlilik içerisinde hazırlanan ve dışarıya tek ses çıkmaması için özen gösteren AKP’den yeni kulis bilgileri geldi.

AKP Kocaeli’de bugün saat 16:00’da milletvekili listesini açıklamaya hazırlanıyor. Büyük bir sır gibi saklanan listenin ise henüz son şeklini almadığı iddia edildi. Milletvekili listesiyle ilgili gazetemizin ulaştığı bazı kulis bilgileri ise şöyle;

GENEL MERKEZ LİSTESİNDEN SIZANLAR…

Konuşulanlara göre Kocaeli milletvekili listesini oluşturmak için görevlendirilen ve aday adaylarıyla mülakat yapan komisyon ekibi ortaya bir liste çıkardı. Ortaya çıkan bu listede dışarı sızan isimler ise Zeki Aygün, Mehmet Akif Yılmaz, Metin Gökçe, Mahmut Civelek, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehtap Hammood oldu.

ABİŞ-YILMAZ İKİLİSİ BASTIRIYOR

Bunun yanı sıra, AKP’de milletvekili listelerinin oluşumuna dışarıdan müdahale eden bir grup olduğu iddia edildi. Listeye müdahale etmek isteyen isimlerin ise Şevki Yılmaz ve Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen, yakın zaman önce Karaosmanoğlu’nun evinde Erdoğan’ın saat hediye ettiği Burhan Abiş olduğu ifade ediliyor. Bu ikilinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a farklı bir liste önerisi ile gittikleri konuşuluyor.

IŞIK VE KARAOSMANOĞLU ORTAK LİSTE Mİ YAPIYOR?

Diğer yandan; Burhan Abiş ve Şevki Yılmaz ikilisiyle, genel merkezin önereceği liste ile işini şansa bırakmak istemeyen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve Başkan Karaosmanoğlu’nun asgari müşterekte buluşarak ortaya yeni bir liste çıkardıkları söyleniyor. Karaosmanoğlu ve Işık’ın listesinde ise Zeki Aygün, Cemil Yaman, İlyas Şeker, Sami Çakır, Şemsettin Ceyhan, Halit Çokan, Hakan Höbek, Yahya Gümüş, İbrahim Pehlivan gibi isimlerin yer aldığı iddia ediliyor. Fikri Işık’ın ise milletvekili olmayı bir şarta bağladığı, o şartın da kendisine liste yetkisi verilmesi olduğu söyleniyor.

ERDOĞAN SON NOKTAYI KOYACAK

Tüm bu kargaşanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne giden Kocaeli listelerinin akıbetini yine Erdoğan belirleyecek. Hatır-gönül ilişkilerini ortaya koyanlardan bunaldığı söylenen Erdoğan’ın, Bosna’ya giderek Türkiye çapındaki listeyi tek başına çalışma yaptığı ve listeleri son saatlere yakın genel merkez görevlilerine ileteceği öğrenildi. Genel beklenti ise, Erdoğan’ın çok sürpriz bir liste hazırlayacağı yönünde.

21 May 2018 - 15:06 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Hacı - Akp nin 5 milletvekiliden sonrakiler hayal kırıklığına uğrayacaklardır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 15:06
04

Abdülhamit han - Bu seçim tayyip erdoğanın son seçimi olacak.Çünkü Allah'ın izni ile bu aziz millet sarayındaki koltuğunu devşirmiş olacaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 15:06
03

Emre - Cemil yaman olmazsa kudüs düşer mekke Medine düşer. Dilovasi düşer... geleceğin reisi cemil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Mayıs 15:06


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler