İşçinin açlıkla imtihanına ses çıkarsınlar

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ilçe örgütünde yaptığı basın açıklamasında Posco’da yaşanan işçi kıyımını gündemine aldı. Küçükkaya, “Milliyetçi olduğunu iddia edenler sermayenin adı ne olursa olsun işçinin açlıkla imtihanına ses çıkarmalıdır” dedi

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ilçe binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında kent ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küçükkaya basın açıklamasında kongreye ilişkin, “Hasan Gemici Spor Salonu’nda kongremizi gerçekleştireceğiz. Divan Başkanlığımızı Tekirdağ Milletvekilimiz Candan Yüceer gerçekleştirecektir. 400 normal delege 17 tane doğal delegemiz var. 17 ilçe yöneticisi seçilecek. 159 il delegesi kongremizde belirlenecek” dedi.

ÜLKE EKONOMİSİ UYARI VERİYOR

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Dünyada gündemi en hızlı değişen ülke konumundayız. Lakin bazı konular gündemden çıkmıyor. Bunların başında da ekonomi geliyor. Bir ekonomi planlaması yapılmadığından dolayı ülkemiz ekonomik açıdan bir türlü istenilen seviyeye gelemiyor. AKP iktidarı ve yönetim kadroları ülkemizi Atatürk’ten daha fazla bir sürede yönetiyorlar. Bu kadrolar ekonomik verilerin düzeltilmesinde başarısız olmuşlardır. Ülke ekonomi anlamında ciddi uyarılar vermekte. Dolar, Euro durdurulamamakta. Akaryakıt fiyatları da sürekli artmaktadır. Kocaeli’de maalesef tablo daha da beter durumda. İlimizde son hafta belediye başkanlarının kullanmak istediği cipler, mobilya faturaları, koşular ve raftingle gündeme gelen bir Kocaeli var. İSU Genel Kurulu’nda suya indirimi gayet rahat reddeden bir anlayışla karşı karşıyayız” diye konuştu.

EMEK EN KUTSAL DEĞERDİR

“Yerli otomobil üretme projesi için İzmir’de bir düşünce platformu kuruldu” diyen Küçükkaya, “ Bunu sanki Kocaeli’de yapamazmışız gibi bir algıda yerel yöneticiler devam ediyor. İzmit’in en verimli ovalarını organize sanayi bölgesi yaptırıp Posco gibi firmaları Alikahyalı vatandaşlarımız başta olmak üzere çalıştıran, sonra sendikal hareketlerden dolayı insanlarımızı işten atan sermayeye karşı yerel yöneticiler sus pus noktada. Posco fabrikası Güney Kore’de sendikal hakka izin veriyor. Aynı fabrikanın tüyleri Türkiye’de ise diken diken oluyor. Türkiye’yi ucuz iş gücü olarak kullandırtan iktidarların zihniyetlerinin kabahatidir bu. Bu vurdumduymazlıklarla devam edersek tam anlamıyla olayı kavrayamamışız demektir. Emek en kutsal değerdir. Milliyetçi olduğunu iddia edenler sermayenin adı ne olursa olsun işçinin açlıkla imtihanına ses çıkarmalıdır” şeklinde konuştu.

İZMİT SAHİPSİZ BİR KENT

“İzmit sahipsiz bir kent. Sağlık konusunda ciddi şikayetler geliyor” diyen CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya basın açıklamasındaki konuşmasını, “Çocuk nefrolojisinde gidilecek doktor bulunmuyor. Türkiye’ye milli gelir anlamında en büyük katkıyı veren iliz. Nereden bakarsak bakalım bu kent sahipsiz. Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü. Doktor bile bulamadıkları sağlık sisteminde Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlamak sade bir ifadenin ötesine gidememekte. Biz dünyada bir bayramı çocuklara veren bir toplumuz” ifadeleriyle sonlandırdı.

20 Kas 2017 - 21:29 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler