İnce'ye seslendi: Sen ne anlarsın otomobil işinden?

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “CHP’nin kendi genel başkanlığına layık göremediği Cumhurbaşkanı adayı, ne diyor, ‘Kanal İstanbul’u durduracağım, Külliyeyi kapatacağım, yerli otomobil projesini çöpe atacağım.’ Yerli otomobil projesini çöpe atacağım diyen kafayı asıl millet çöpe atar” dedi.

İnce'ye seslendi: Sen ne anlarsın otomobil işinden?
İnce'ye seslendi: Sen ne anlarsın otomobil işinden?
Haber albümü için resme tıklayın

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli’de 27. Dönem Milletvekili Seçimleri AKP Kocaeli Adayları Tanıtım Toplantısı’na katıldı. İzmit’te bulunan Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın yanı sıra, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP Kocaeli milletvekilleri, AKP Kocaeli İl Başkan Vekili Abdullah Eryarsoy, ilçe belediye başkanları, AKP Kocaeli Teşkilatı ve milletvekili adayları katıldı. Toplantıda AKP’nin 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerde Kocaeli’den aday gösterdiği Fikri Işık, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman, Emine Zeybek, Hakan Höbek, Ufuk Ekinci, Osman Tüfekçi, Elif Nur Bayram, Enver Zengin, Hayrettin Deniz, sırayla söz alarak kendilerini tanıttı.

“YERLİ OTOMOBİL PROJESİNİ ÇÖPE ATACAĞIM DİYEN KAFAYI ASIL MİLLET ÇÖPE ATAR” CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yerli otomobil projesini durduracağı sözünü sert bir şekilde eleştiren Başbakan Yardımcısı Işık, “CHP’nin kendi genel başkanlığına layık göremediği Cumhurbaşkanı adayı, ne diyor, ‘Kanal İstanbul’u durduracağım, Külliyeyi kapatacağım, yerli otomobil projesini çöpe atacağım.’ Yerli otomobil projesini çöpe atacağım, diyen kafayı asıl millet çöpe atar. Bu kafa, tek parti kafasıdır, bu kafa Recep Peker kafasıdır, bu kafa Vecihi Hürkuş’u açlığa mahkum eden kafadır. Bu kafa Nuri Demirağ’ı batıran kafadır. Nasıl böyle bir şey söylenebilir? Bu kafa, Türkiye’deki girişimciliğe darbe vuran kafadır” dedi.

“SAYIN İNCE, BU ÇAĞDA DEVLET FABRİKA YAPMAZ, YAPTIRIR”

“Ne diyor, ‘Siz Türkiye’de fabrika mı yaptınız, siz TÜPRAŞ mı yaptınız, siz PETKİM mi yaptınız?’ Sayın İnce, bu çağda devlet fabrika yapmaz, yaptırır” diyen Bakan Işık, “AK Parti yeni bir TÜPRAŞ yapmadı ama AK Parti yeni bir TÜPRAŞ yaptırdı. TÜPRAŞ, özelleştikten sonra 3 milyar dolarlık yatırımı yaptı ve Türkiye’nin mazot ihtiyacının önemli bir kısmını hem de siyah üründen, kalitesiz üründen mazot üreten tesisi yaparak Türkiye’nin ithalat bağımlılığını azalttı. Bunu AK Parti yaptırdı. Senin Genel Başkanının İzmir milletvekili. AK Parti PETKİM mi yaptı diyor. Sayın İnce, sen İzmir’de, Aliağa’da yepyeni bir Star Rafinerisi’nin yapıldığını bilmiyor musun? Orada 6 milyar doların üzerindeki yeni bir yatırımdan haberin yok mu? Türkiye’nin en büyük sanayi yatırımdan haberi olmayan bir kişinin bu ülkeye Cumhurbaşkanı olması mümkün mü? Dünyadan haberi yok adamın. Geçen gün diyor ki, ’BMW Fabrikasını gezdim, çok etkilendim.’ Eğer Devrim Otomobili’ni sabote etmeseydiniz bir Türk fabrikasını gezer, belki daha çok etkilenirdiniz. Ama nasıl uçak fabrikalarını sabote ettiyseniz, nasıl otomobil fabrikalarını sabote ettiyseniz, şimdi yerli otomobili sabote etmenin gayreti içerisine girmişsiniz. O dönemde kimlerle iş birliği yaptığınızı biliyoruz. Şimdi de kimlerle iş birliği yaptığını ifşa oluyor.” diye konuştu.

“SAYIN İNCE TELEVİZYONLARDAKİ KONUŞMALARINDA İLK BİRKAÇ CÜMLEYİ EZBERLİYOR”

“Ey Muharrem İnce, senin durumun neye benziyor biliyor musun” diyen Bakan Işık, “Hani mahallelerde, beldelerde bazı insanlar vardır. Dinlemeye başladığınız zaman ilk iki üç cümleyi dinlediğiniz zaman bu adam çok derin bir adama benziyor dersiniz. Sonra dört, beş, altıncı cümleleri dinleyince başlarsınız tebessüm etmeye. Yedi, sekizinci, dokuzuncu cümlelerden sonra başlar desteksiz atmaya. Onuncu, on birinci cümlelerden sonra dinlemeye tahammül edemezsiniz. Kalkar gidersiniz. Şu an Sayın İnce’nin durumu bu. Televizyonlarda izliyorsunuzdur. İlk birkaç cümleyi ezberliyor belli. Ama ondan sonraki cümlelerin altı boş olduğu için insanlar tebessüm ediyor, sonra da bırakıp gidiyor” şeklinde konuştu.

“Sen ne anlarsın otomobil işinden de kalkıp ben bu durduracağım diyorsun”

CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin geleceğin teknolojisini bilmediğini ifade eden Bakan Işık, “Birilileri bir şeyler söylüyor onu iki üç cümle ile ifade edip bırakıyor. Hayır, bu iş özümseme işidir. Bu iş, bu işin derinliğine kadar inme işi. Sen ne anlarsın otomobil işinde de kalkıp ben bu durduracağım diyorsun. Birileri sana bunu durdur dedi, durduruyorsun. Geçmişte Recep Peker’e dediler, o yaptı. 1961’de yine CHP iktidarında birilerine söylediler, o yaptı. Şimdi de senin misyonun bunlardan farklı değil ki. Bu kafa değişmiyor. İşte 24 Haziran seçimleri ne kadar önemli. Bakın bu güzel bir örnek. 24 Haziran’da soruyorum biz bu kafaya mı ülkeyi emanet edeceğiz” dedi.

Toplantı, milletvekili adaylarının konuşmalarının ardından gerçekleştirilen iftar yemeği ile son buldu.

# FİKRİ IŞIK YERLİ OTOMOBİL İLE İLİŞKİLİ:

26 May 2018 - 22:15 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

20

Ergun - İnsanda biraz utanmak olur yüz olur 16 senede içine ettiniz ülkenin dolar olmuş 5 lira bundan sonra bu ülkede hiçbir halt yapılamaz. Siz ne yaptınız sadece olanları sattınız ülkeyi 2002 lere getirip ÇIRILÇIPLAK bıraktınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
19

İzmit - Sen ve senin partin kazansa ne olacak eninde sonunda Amerika bizi çiğ çiğ yiyecek pitbull gibi parçalayacak o günler çok yakın uzak değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
18

Dr Ersoy Kandemir - Siz çok iyi anladınız,bitirdiniz yerli araba ürettiniz ya ondan kaldıracaktır o projeyi sayın Muharrem İnce,laflara bak aman yarabbim DEVLET FABRİKA YAPMAZ YAPTIRIRMIŞ bu mu bunca yıl anladığın öğrendiğin siyasetten sayın bakan,DEVLET kelimesinin hala anlamını anladığınıza inanmadığımı gururla bildiririm size!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
17

izmitli - CAHİLLERİ kandırabilirsin bizi asla otomobil fabrika yalanıyla su kapağı fabrikan yok Yahudi yapıyor . pişmaniye ermeni tatlısı 400 yıllık LEVOKYAN yapmasa pişmaniyesiz kalacaktık araba değil de sadece motorunu yap ithal etmeden . yada kemotorapi ilacı yap, neyse yap sayın bakanım yap merak edıyom
HAMSİ miz var yerli diğer balıkların adı yunanın doyduk yalana talana KANDIRILMALARANIZA ALLAH BİZİ SİZDEN KURTARACAK

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
16

Cumhuriyet - Akıl sağlıkları tamamen bozulmuş!!Gerçek ile bağ kopmuş dünya ile bağ kesilmiş ve üstüne sırıtılmakta kendileri gibi kalabalıkların oyuna talipler bunlar ile aklı başında insanların işi olmaz bunlar da insani vasıf emareleri gözükmemektedir felaket bunların elinden olacaktır ve kesindir...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
15

vatandaş - Devrim arabalarından sonra bizim % 100 ürettigimiz otonobiller vardı da bizim haberimiz mi yok.....bilelim de salakligimizi giderelim....yaw yerli ucak yerli otomobil y3rli bilmem ne yerli tohumumuz bile yok ki onlarıda israilden almiyormuyduk ki israil vizesiz seyahat hakkina sahip degil mi ulkemize girerken....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
14

Mehmet - Fikri bey siz siyasi kariyeririnizin teşkilatları kendinize hizmet etmekten başka ne yaptınız, hangi başarınız var,yerli araba işini bitirdiniz ve şuan kullanıyordunuz değil mi?bir arpa boyu yol alamayan siyasi karaktersiniz, utanmadan halen o koltuğu işgal ediyorsunuz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
13

Hamza Muzur. - Deseksiz atmaya başlamış Burası bir rafineri şehri hemen hemen herkes Mazotun siyah ürün denen ham petrolden başka bir şeyden yapılmayacağını bilir sayın Işık herhalde bu zamana kadar İspirtodan yapıldığını sanıyordu bizz siyah üründen yaptık diye palavra sıkıyor. Ortaokula giderken anasının sağdığı ineklerin sütünü sırtında güğüm yayan olarak kapı kapı sattığını b en dahil tanıyan herkes biliyor şimdi otomobil uzmanı kesilmiş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
12

Kartepe - Siz çok iyi anladığınız için yaptınız bitirdiniz ucuz ucuz sattınızda biniyoruz arabaya tebrik size

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
11

thunder bolt - bir fırını çalıştıramadın sen çok anlarsın ya.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
10

Cemal - Bu yıl ödememiz gereken borç 300 milyar dolar diyorlar. İmf ye borcumuz yok diye öğünüyordunuz.Bu ne şimdi . Hem bu var. Hemde birde , dolar üzerinden borçlandığınız köprü,havaalanı, yolların parasınımı ödiycez 20 yıl müteahhite. Paramız yoksa neden biz halkı borçlandırıyorsunuz. Yazık değil mi bize ve çoçuklarımıza kime girdi yine varandaşa girdi.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
09

vatandaş - anlaması gerekmiyor sayın bakan hissetse olmaz mı :)))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
08

Masumiyet - Sen matematik öğretmeni fırın ci diil misin de anlıyorsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
07

ALİ - Saab verilen gerçekten çöpe giden bu milletin parası ne kadar acaba bize yerli araba diye sunulan protipler ne oldu o zaman bakan kimdi gerçekten su parayı açıklayın çöpü anlayalim büyükşehir kattrilyonluk bütçesi nereye gitti ya yüz olur yüz Atatürk'ün yaptığı Alpullu şeker fabrikasını satiyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
06

Samet han - 16 senedir meydan sizindi yapsaydınız o zaman

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
05

Abdülhamit han - Selamünaleyküm arkadaslar.Sn.Fikri ışık şasi diyor kaporta diyor.Sn.Muharrem incede bilgisayar diyor robot diyor aradaki farkıda siz görün acaba hangisi haklı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
04

Arabasiz - Araba lafi derken adapazari trenini yik ettiniz..dilovasi tavsancil adapazari haydarpasatren istasyonlari hale calismiyor. Tren sefer sayisi niye eskisi gibi gunde 24 degil?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
03

uğur - evet beyler arac yüzde yüz yerli sadece egzostu bize ait

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
02

broo - valla pampa memleketi saman ithal eder hale getiren adamlar yapsa yapsa at arabası yapar onu da bozuk yapar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15
01

marko - Sayın bakan'in hakkını yememek lazım...on numara beş yıldız bir ticari zekası vardır.nerede büyük insaat yatırımi orada bir "ortak sağlık güvenlik birimi" acar kardeş ışık...bir İzmir,bir Ege, dengem vs....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 22:15


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler