İlçe başkanları kararını açıklamıyor

CHP Kocaeli’de 7 Ocak’ta yapacağı kongreye kilitlendi. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ı karşısına aday olarak çıkan eski milletvekili Bekir Yurdagül ile kıyasıya bir yarış bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki Pazar günü il kongresini gerçekleştirecek. Mevcut başkan Sarıbay’ın “Karşıma aday çıkacağını sanmıyorum, çıkmaması lazım” sözlerinden sonra adaylığını açıklayan isim ise eski milletvekili Bekir Yurdagül oldu. Son hafta başka aday çıkmadığı takdirde kongrenin iki adaylı geçmesi bekleniyor. Cengiz Sarıbay, kongreyi kazanarak milletvekilliği yolunda bir engeli daha aşmak istiyor. Ancak çift listeli kongrede bunun kolay olmayacağı görülüyor. Sarıbay’ın en büyük güvencesi, bünyesindeki ilçe başkanlarının çoğunun koltuğunu koruması. İlçe başkanlarının bir kısmı Sarıbay’ın il başkanı seçilmesinden yana tavır gösterirken, içlerinde Sarıbay’a karşı olanlar da yok değil.

Şu günlerde sık sık bir araya gelen ilçe başkanları ortak bir kararla Sarıbay’ın karşısına çıkmak istiyor ancak bunda başarı sağlayamıyor. Geçtiğimiz günlerde kentin batı yakasındaki Derince, Körfez, Dilovası, Gebze, Çayırova ve Darıca ilçe başkanları bir araya geldi. Fakat ilçe başkanlarının toplantısından ortak bir ses çıkmadı. Önceki gün de il başkanı Sarıbay, 12 ilçe başkanı ile bir toplantı yaptı. Bu toplantı sonucunda da ortak bir karar alınamadı. Özellikle Kurultay delegeleri ve il yönetim kurulu listesinin oluşmasında sıkıntılar yaşandığı öğrenilirken, 12 ilçe başkanının yarısından bile henüz ortak karar açıklaması gelmedi. Bu da CHP’de kongre sürecinin sancılı geçtiği yönünde bir algı yarattı.

01 Oca 2018 - 18:51 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler