HDP mitingi karıştı, gözaltılar miting sonrası da sürdü

HDP’nin İzmit’te gerçekleştirdiği miting sırasında terör örgütü PKK ele başı Öcalan lehine marş söyleyen şahıslara polis müdahale etti, 3 kişi gözaltına alındı. Miting bitiminde de slogan attığı tespit edilen 5 zanlıya daha gözaltı işlemi gerçekleştirildi

HDP mitingi karıştı, gözaltılar miting sonrası da sürdü
HDP mitingi karıştı, gözaltılar miting sonrası da sürdü
+21
Haber albümü için resme tıklayın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü , yerel seçimlere kısa bir süre kala Milli İrade Meydanı’nda miting gerçekleştirdi. Genel Merkez’den katılımın olmadığı mitinge HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Züleyha Gülüm, Kocaeli Körfez İlçe Eş Başkan adayları İbrahim Elgin ve Selda İlgöz, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İl Başkanı Şahabettin Işık ve İlçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı. Gerçekleştirilen miting öncesi Hozan Veysi ile birlikte Nevruz kutlaması yapan HDP’lilerin “Özgürlük yolunda şehit olanlar için” şeklinde anons ederek gerçekleştirdikleri saygı duruşu sırasında terör örgütü PKK ele başı Abdullah Öcalan’ın isminin geçtiği bir marşı okuyan kişi gözaltına alınmaya çalışınca polis ve HDP’liler arasında arbede çıktı. 3 bin civarında katılımın olduğu mitingde gözaltına alınanların sayısı 3 olarak açıklandı. Ancak miting sonrası marşa eşlik eden 5 kişi daha gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 8 oldu. Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, gözaltılarla ilgili polisle konuştu.

KUTUPLAŞTIRMANIN FAYDASI YOK

Programda olaylar sakinleştikten sonra konuşmasını gerçekleştiren HDP İl Eş Başkanı Şahabettin Işık, gözaltında bulunan HDP’lilere selam göndererek başladığı konuşmasında, şunları kaydetti: “Barışın önündeki engellere nasıl dünya halkları tarafından mahkum edildiyse bugün de yine mahkum edilecek. Milletvekilimiz Leyla Güven’in açlık grevine destek vermek için 3 kişi yaşamını yitirdi. Adalet Partisi’ne bir çağrımız var. İnsan yaşamı her şeyden değerlidir.

MOTİVASYONUNUZU DÜŞÜRMEYİN

Anti demokratik uygulamalara son vermeleri lazım. Toplu kutuplaştırmanın kimseye bir faydası yok. Bunların yönetiminde sokak çatışmalarının yaşandığı bir dönem yaşıyoruz. Partimize yönelik düzenlene eylemlerin haddi hesabı yoktur. Biz bu mücadeleyi barışa ve huzura vesile olmak amacıyla yükselteceğiz. Benim sizden isteğim motivasyonunuzu düşürmeyin.”

BU MEMLEKET BİZİM

Daha sonrasında söz alan HDP Körfez İlçe Eş Belediye Başkan Adayı Selda İlgöz, “Bu baskıya rağmen buraya geldiniz, biz tek adam rejimini kaybettireceğiz. Biz dostluğu örgütlemek için buraya geldik. Boşaltın yapıştığınız koltukları biz yönetmeye geliyoruz. Bu memleket bizim biz buradayız. Hem seviyoruz hem terk etmiyoruz” dedi.

KONFEKSİYON YÖNETEMEYEN KÖRFEZ’İ TESLİM ETMİŞLER

İlgöz’ün ardından Körfez İlçe Eş Belediye Başkan Adayı İbrahim Elgin: “Hepinizim nevroz bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Kaybettikleri için bizlere saldırıyorlar. Her alana kamu görevlilerini yerleştiriyorlar. Bu ülkede kanun var adalet hepinize lazım olacak o kanunun er veya geç tecelli edecek. Halklara adaletli davranmazsınız sizi de diğerleri gibi tarihin çöplüğüne gönderecekleri. Yaşasın bu ülkede yaşayan halkların kardeşliği. Biz barıştan başka bir şey demiyoruz. Bizler bu örgütlenmeyi daha güçlü yapacağız. Size tavsiyem korkmayın. Ben ve Selda İlgöz Körfez adayıyız. 2014’te Körfez’i AKP kazandı. Ama bir konfeksiyonun yönetemeyene Körfez’i teslim etmişler. Körfez konumu, stratejik durumu ile önemli bir ilçe ama ülkenin en borçlu ilçesi yaptılar Körfez’i 31 Mart zaferini bu sahada görüyoruz. Bu yüzden bize saldırıyorlar” ifadelerini kullandı.

TECRİT ORTADAN KALKMALI

Daha sonrasında söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bize dayatılan tekçiliğe rağmen bu alanda hem Türkçe hem Kürtçe konuşmak ne güzel. Nevruz baharın ve özgürlüğün habercisidir. Nevruzunuz kutlu olsun. Bu sene 21 Mart değil sadece Nevruz. 31 Mart’a kadar sürecek. 31 Mart akşamı gerçek Nevruz’umuzu kutlayacağız. Kars’a gittik geçtiğimiz gün orası işi bitirmiş. Ayhan Bilgen 31 Mart akşamı Kars Belediye Başkanı oluyor. Leyla Güven 137 gündür açlık grevinde. Binlerce insan açlık grevinde. Bu topraklarda barış ve kardeşlik için tecritin ortadan kalkması lazım” dedi.

BU KADAR YEDİNİZ DOYMADINIZ MI?

Son olarak sahneye çıkan HDP Kocaeli Büyükşehir adayı Züleyha Gülüm: “Biz ortak, adil yaşamı savunuyoruz. AKP iktidarı tutturmuş bir beka sorunu. Gerçek bu ülkenin beka sorununu AKP ve MHP’nin yarattığıdır. Onlar olmasa bu ülkenin beka sorunu olmayacak. AKP ve MHP’yi yerle bir ettiğimizde bu ülkeye demokrasi ve barış gelecek. Biz belediyeler artık iktidarın, zenginlerin belediyesi olması. Bu belediyeler artık emekçiler için çalışsın. Zengini zengin eden iktidar yeter. Belediyelerde halka, yoksula, gençlere çalışmalı. Bu kadar yediniz doymadınız mı? Kocaeli Belediyesi ülkenin en borçlu belediyesi bu kadar parayı nasıl yediniz. Siz sadece kendi yandaş zenginlerinize çalışırsınız” şeklinde konuştu.

24 Mar 2019 - 13:19 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

14

Osmanli Torunu - Siyaset yapacaksaniz adam gibi yapin her yeriniz farklı oynamasın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19
12

ozan - amına koyduğumu orospu çocukları
bebek katilleri vatan hainleri bu devlete izin verdigi icin bu millete de göz yumduğu icin yazıklar olsun !!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19
11

TC - Adının önüne tc yazdiranlar nerdesiniz. Andımızı kurumlardan tc yazılarını kaldıranlar tank fabrikalarını satanlar ve yanında olanlar nerdesiniz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19
10

Izmitli - Binali dün tv çikmiş diyorki hdp istanbulda adayi yok hdp oy istiyorum diyor iyi parti chp sp hdp oy isteyince terorist oluyor binali hdp oy isteyince kahraman oluyor ey millet inanmayin akp talanlarina el altindan hdp ittifak yapan akp dir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19
09

Ülkücü - Onlara bu özgürlüğü akp hükümeti verdi siz ne anlatiyonuz kendini bilmezler sizin genel başkanınız bunlarla megri megri oynamadimi el ele çıkmadımı miting alanlarına çözüm süreci diye doğuda hendekler katılırken neredeydi savundugunuz bu ülkeyi yönetenler çıkarın at gözlüklerini bu it sürüleri izmitte apo diye slogan atiyosa bunun en büyük sorumlusu sizin oy verdiginiz kişilerdir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19
08

SERCAN BAŞKAN - 17 yıldır Devleti CHP, İYİ ; SP mi yönetiyor. Sallarken doğru sallayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19
07

Ersoy Kandemir - CHP üyesi ve seçim dolayısı İLE istifa etmiş biri olarak tüm Hdp’ye Öcalan gibi bir haini övdükleri,,bir tane Türk bayrağı görmediğim için en ağır sözleri söylediğimi ve kınadığımı bildiriyorum KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BAĞIMSIZ ADAYI olarak,sakın bu düşünde içinde olanlar biriniz bile bana oy vermesin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19
05

Baran - Seçim zamanı HDP'ye yönelik bir provakasyondur. HDP kendine zarar getirecek böyle provakatif eylemler yapmaz. HDPliler görevlilere zaten müdahale edin diye bas bas bağırıyor. Provakatörler HDP'ye zarar vermek için cahil gençleri kandırmışlar, vermişler gazı salmışlar HDP mitinginin içine. Kim bu provakatörler. HDP'yi terörist ilan edip oy toplamaya çalışanlar provakatörler onlardır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19
04

İzmitli - onlara bu özgürlüğü veren devlete kafa tutma cesaretini aldıkları sırtlarını dayadıkları chp iyi sdp gurur duysunlar 40 yıldır kan döken bu iblislerin ellerinden tutanlar utansın tarih asla affetmez er yada geç muhakkak bedelini ödedir bu millet

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19
03

SERCAN BAŞKAN - 17 yıldır Devleti CHP, İYİ ; SP mi yönetiyor. Sallarken doğru sallayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19
02

Trkn - Chp ve Ip in yoldaşları. Her evden bir oy Chp 'ye bir oy HDP ye verdiler. Adının önüne TC yazanlar nerdesiniz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Mart 13:19


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler