Erdoğan’dan ABD’ye boykot kararı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’nin elektronik ürünlerine boykot kararı aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanSiyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nda (SETA) yaptığı konuşmada, "Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en büyük cevap daha fazla çalışacağız. Depoları kilitlemenin anlamı yok. Üretim, üretim, üretim. Amerika'nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. " diye konuştu.

Erdoğan şunları kaydetti;

“AK Parti’yi anlamak için Türkiye’yi ve Türk milletini anlamak gerekir. Türkiye tartışmaların kodlar şifreler semboller değil açık yüreklilikle tartışılan bir ülke olmalıdır. Türkiye’ye yönelik açık bir saldırı var. Şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Bunlar için yapılacak iki şey var biri ekonomik biri siyasi tavırdır. Yapacağımız ikinci ve önemli husus siyasi duruşumuzu sağlam tutmaktır. Ekonomi alanında çözmemiz gereken bazı sorunlarımız bulunduğu gerçeğini gözden ırak tutmuyoruz.

“ORTADA BİR GARİPLİK VAR”

Ama Ülkemizi uluslararası alanda gerçek olmayan bir alana yerleştirilmeye çalışıldığını biliyoruz. Türkiye ismini kapatıp ülkemizin ekonomik verilerini kime gösterirseniz gösterin ortada bir gariplik olduğunu anlayacaktır. Kurun iki yılda 4 seviyesine çıkması bile anlamsızken bunu nasıl izah edecekler. Türkiye’nin bankaları mı battı, hayır. Ülkemiz dünyadaki en sağlam bankacılık sistemine sahip. Türkiye üretemez ticaret yapamaz duruma mı düştü, hayır. Dünyada örnek gösteren turizmde örnek bir durumdayız. Bir savaşa mı girdik, hayır. Öyleyse bu soruna her zamanki klasik bakış açısıyla bakmak ona göre bir bakış açısı sergilemek zorundayız. ABD sadece ülkemizi değil dünyada pek çok yeri hedef almış durumdadır. Demek ki ülkemize yönelik daha derin ve daha büyük bir operasyon.

Gerek Avrupa’yla gerek Amerika’yla ticari ilişkilerimizde karşı tarafın bizden daha fazla kazandığını görüyoruz. Kendimize inancımız var. Ülkemizin gücünü ekonomide katettiğimiz gücü birileri hazmedemiyor. Bunlar sahada bize istediklerini yaptıramayınca ekonomiyi de bir silah olarak kullanmaktan geri kalmıyorlar. Ya biz sizinle stratejik ortak değil miyiz? Peki bu yaptığınız nedir? Ne yapmak istiyorsunuz, nereye varmak istiyorsunuz?

AMERİKA’NIN ELEKTRONİK ÜRÜNLERİNE BOYKOT ÇAĞRISI

Bugün ekonomik özgürlüğümüzü birbirimize kenetlenerek koruyacağız. Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en büyük cevap daha fazla çalışacağız. Depoları kilitlemenin anlamı yok. Üretim, üretim, üretim. Amerika’nin elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların iPhone’u varsa öbür tarafta Samsung var.Kendi ülkemizde Venüs var. Dışarıya yaptırdığımız her işin en güzelini üreteceğiz. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Bu millet kazan kazan esasına göre hareket eden bir millettir.

İnşallah bu sefer de kazanacağız. Bize müjdeler var. Rabbimizin yardımı yakındır hiç endişe etmeyin. Bekle gör anlayışıyla üretimi durdurur yatırımlar ertelersek, paramızı dövize yönlendirirsek düşmana teslim olmuş duruma düşeriz. Dövize gidersek asıl o zaman batarsın. Sen Türksün, Tür Lirası ile yoluna devam edeceksin.

Bizim asıl hedefimizi bu konjonktürel krizi aşmak değil 2023’e ulaşmaktır. Şimdi önümüzde 26 Ağustos var. 26 Ağustos’ta yeniden Malazgirt’ten yola çıkacağız. Biz bir numarayız, onlar arkamızdan geliyor. GSMH göre devamlı onlar arkadan geliyor. Biz her zaman garip gurebanın yanında olduk. Bütün bunların hürmetine bu millet batmayacak dimdik arada kalmaya devam edecek.

Bazılarının yurt dışı güzellemeleri yaptığını görüyorum. Kendi ülkemizde ortalama bir işle güzel bir şekilde yaşamayı yurt dışında sefalet içinde yaşamayı tercih edenler varsa kendi bilecekleri iştir. Biz bunlara mankurt* diyoruz. Önümüzdeki dönemde bu hedeflerimize daha sıkı sahip çıkacağız. ”

* Türk Dil Kurumu ‘Mankurt’un anlamını “Ulusal kimlikten uzaklaşan, içinde bulunduğu topluma yabancılaşan” olarak veriyor.

14 Ağu 2018 - 12:23 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

thunder bolt - daha 5 ay önce 21 tane boeing dream lıne siparişi verdik kolayı var iptal et adamlar f 35 leri sadece iptal etmedi silah ambargosu da koydu çıkıp birisi anlatır inşaAllah

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 12:23
03

marko - Bloomberg teknoloji editörü kaleme aldığı yazıda diyor ki Vestel üretimi bazı tel. çipleri Amerikan menşeli imiş...qualcomm tarafından üretiliyor imis...kaynak Sputnik...ironide tavan....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 12:23
02

Cumhuriyet - Olay parti ile alakalı bir olay değil olay isimler ile ilgili bir olayda değil.Bütün ülkeye güçlü bir para birimi üzerinden savaş açma ve had bildirme niyetidir ammmaaaa.Aması şu ki 16 seneden beri dolar olarak borç aldığın parayı gözü dönmüşçesine kısa vadeli kazanç elde edecem diye betona,demire,ranta yatırırsan üretime dönük hamle yapmazssan ekonomin bir para birimi üzerinden işte bu manipülasyona açık olur,bir fiskelik canın olur.Yapay olarak sadece sözde güçlü diye aldandığın ekonomin başımızıa yıkılır.Sayın Cumhurbaşkanın açıklamalarına gelincede,gerçeklerden uzak önlemler,hamasi olan sözlerden başka hiçbirşey yok.İphone samsung örneği tam bir feceaat,üretim diyor imalat sanayimiz 1950 ler seviyesinde,toplam borcumuz GSYH'nın %54 'ü olmuş önlem alınıyormu evet ama geçici.Önerim hiç boşa külhanbeyi konuşma yapmadan ekonomik önlemi geçtim zaten ekonomik önlemi alacak bir iktidar değilsiniz yönetemiyorsunuz gün gibi ortada neyse boş atıp tutmak yerine.Özelleştirip peşkeş çektiğiniz abd şirketlerine sattığınız sanayi tesislerini kamulaştırın.Sattığınız şeker fabrikalarını geri alın.İncirilik,Kürececik gibi aleni ve abd nin sayısı belli olmayan gizli üsslerini kapayın.Abd ye stratejik ortak demeyi bırakın....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 12:23
01

Senai Türkoğlu - Yalan dolan boş laflar. 1-Devlet Garantili-Dolar ödemeli; köprüler,yollar, hasta garantili hastane, yolcu garantili havaalanları sözleşmelerini TÜRK LİRASI'na çevireceksin. 2- 16 yıldır örnek "Milletin a.ına koyacağız" diyen yandaş müteahhitlere yüzmilyarlarca dolarlık ihaleler verdin. Senin yarattığın dolar baronlar Türkiyeden dışarı çıkardığı dolarları Türkiyeye getirttsen krizin "K"sı olmaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ağustos 12:23


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler