CHP’liler, OHAL’e karşı oturma eylemi yaptı!

CHP, 81 ilde 16 Nisan referandumunun yıl dönümünde ortak basın açıklanması gerçekleştirdi. Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen eylemde CHP milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet 1 hafta öncesinden haber vermelerine rağmen belediyenin oturmamaları için yerleri ıslattığını, kendilerine reva görülenin bu olduğunu söyledi

CHP’liler, OHAL’e karşı oturma eylemi yaptı!
CHP’liler, OHAL’e karşı oturma eylemi yaptı!
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü, 16 Nisan referandumunun yıldönümünde ‘OHAL değil demokrasi istiyoruz’ sloganıyla Sabri Yalım Parkı’nda 1 saatlik oturma eylemi düzenledi. CHP eylemi 81 ilde ortak düzenlenirken, ilimizde gerçekleştirilen eyleme CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve İl Yöneticileri, Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ile Haydar Akar, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyar Sındır, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan ve üyeleri, HDP İl Başkanı Şahabettin Işık, HDP eski milletvekili Ali Haydar Konca, Veli-Der Şube Başkanı Göksal Yılmaz, KESK dönem sözcüsü Yener Çalışkan, CHP İlçe Başkanları ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. CHP’liler Sabri Yalım Parkı’nın suyla ıslatılmasını da protesto ederken, milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Görüyorsunuz anlatmaya gerek yok. OHAL işte bu. Bir hafta önce burada toplanacağımız belliydi fakat biz gelmeden önce oturmayalım diye yerleri ıslatmışlar. Bize reva görülen işte bu” dedi. CHP’liler gerçekleştirdikleri açıklamanın ardından 1 saatlik oturma eylemi düzenlediler.

Oturma eylemi öncesi açıklama yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında evet demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, hayır demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır. Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi: insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren Sarıbay, “Türkiye’yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL giderek bu faşizan sınırlarını bile aşmış; sağcı-solcu, muhafazakâr, sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır. OHAL nedir? OHAL, 10 Ekim’de katledilen çocuklarım anmak isteyen anne ve babalara sıkılan biber gazıdır. OHAL, ekmeğinin peşindeki tütün üreticisine vurulan coptur. OHAL, Ahmet Şık başta olmak üzere hayatını FETÖ ile mücadeleye adamış gazetecileri zindanlara atmaktır. OHAL, işçi grevlerini ertelemek, grev çadırlarına müdahale etmektir. OHAL, işlerini geri almak için ölümü göze alarak bedenini açlığa yatıran Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın ölüm tehlikesini görmeyen hükümet inadıdır. OHAL dünyaca ünlü kimi bilim insanlarını FETÖ yalanıyla üniversitelerden atmaktır” şeklinde konuştu.

“OHAL, tiyatro oyunlarını yasaklamaktır” diyen Sarıbay, “ OHAL, muhaliflerini “terörist” olarak tanımlayabilme cüretidir. OHAL, Ankara Kızılay'da İnsan Hakları Anıtı’nı gözaltına almaktır. OHAL madende oğlu dört yıldır yatan anaya; artık yürüyemezsin, yasak artık demektir. OHAL, on binlerce taşeron işçiyi haksız bir şekilde kadro dışı bırakmaktır. OHAL, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki öğrencilerin okuma hakkını elinden alabileceğini söylemek ve öğrencileri tutuklatmaktır. OHAL, milli iradeyi yok sayarak, belediye başkanlarını görevden uzaklaştırmak, belediyelere kayyum atamaktır. OHAL, laik eğitim bildirisi dağıtmak isteyen öğrencinin gözaltına alınması. 16 Nisan referandumunda hayır propagandası yapan vatandaşın kolunun kırılmasıdır. OHAL, seçilmiş milletvekillerini hukuksuz bir şekilde tutuklatmak ve yargılatmaktır” sözlerini kullandı.

Sarıbay sözlerini, “OHAL, hakimlerin, savcıların bir parti genel başkanı önünde iliklediği cübbelerdir. OHAL, yasamayı, yürütmeyi ve yargıyı tek adamın iki dudağının arasına hapsetmektir. OHAL, doların 4 TL’yi. avronun 5 TL’yi aşmasıdır, Türk Lirası'nın kaybettiği değerdir. OHAL, satılan şeker fabrikası, açlık sınırı altındaki asgari ücret, artan enflasyondur. OHAL, Twitter’daki 280 karakterden, Facebook’taki “beğen” butonundan korkmaktır. OHAL, 12 Eylül cuntasına özenenlerin, askeri darbe dönemlerine rahmet okuttuğu bir düzenin adıdır. İlan ederken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır” şeklinde sürdürdü.

Sarıbay sözlerinin sonunda şunları söyledi: “Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye’yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL'i bir kez daha uzatmanın peşindedir. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir. Bizim talebimiz kesindir; Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri yeniden çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil, Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara'daki saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil demokrasi istiyoruz.”

16 Nis 2018 - 13:11 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Ak millet - Yerler eylemden önce güzelce yikandi otlara tavuk gübresi atıldı belediye hizmetleri on numara

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 13:11
08

Hüsnü Gömer. - Şeytan işsiz kaldı Bunların aklına gelen Hileler şeytanın aklına gelmez. Bir'de Embesil olmasalar bu kadrolarla Dünyayı titretiriz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 13:11
07

Vatandas - İlla Halkın refahı bozacaksınız bakalım bu eylem bitti şimdi ne çıkaracaksınız hep bir muhalefet hep muhalefet, En doğrusunu yapmıssınız ama böyle oturursunuz gö*tünüzün üzerine oturmak yakışır size

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 13:11
06

hakkı - nekadar gereksiz işler var bu salaklar orada ya devaklı oturuyorsun zaten enayiler kimi kandıracaksınız kendiniz ne yaptığınıza inanmıyorsunuz ki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 13:11
05

Ümit 41 - Size bu ülkede muhalefetlik bile çok fitneciler fesat kiskanclar siz rte nin tırnağı olamazsınız size bu ülkeyi verseler emperyalistlere peşkeş çekip vatanı satarsınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 13:11
04

Ümit 41 - Az bile yapmışlar nasıl ohal bu ya anlamıyorum ohalde gösteri yapılmaz ki ett chp hala akıllanmıyorsun benim askerimi şehit edenleri destekleyenlerle yürüyorsun herzaman olduğu gibi bunun hesabını vereceksiniz 10. Yenilgiyle sandıkta ohal miş neyiniz eksik böyle ohale can kurban hukumetede kızıyorum nasıl ohal kardeşim bu terör yandaşları benim ülkemde eylem yapıyor dağıtın şunları ulkenin huzurunu bozuyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 13:11
02

İSMAİL - Toplantı bölgesinde sulama yapıp insanların oturmasını engellemeye çalışmak tam bir embesillik örneği.bu eziklerden de farklı bir davranış beklemezdik.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 13:11
01

Gülser Kanpara - Negüzel temiz temiz oturun diye hizmet gelmiş yıllardır yaptiginizseyi buseferde ferah ferah mis mis yapmış birileri

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 13:11


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler