CHP’den seçim genelgesi

CHP, teşkilatına 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler konusunda genelge gönderdi

CHP, teşkilatına 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler konusunda genelge gönderdi. Buna göre, milletvekilleri, belediye başkanlarının adaylık için istifa etmeleri zorunlu olmayacak.

CHP’nin teşkilatına yerel seçimler hakkında gönderdiği genelgede, yerel yönetimler seçimine “etkin ve verimli” şekilde hazırlanmak amacıyla, büyükşehir belediye başkanlıkları, il/ilçe ve belde belediye başkanlıkları, belediye ve il genel meclisi üyelikleri için aday belirleme hazırlıklarının, Yüksek Seçim Kurulu’nun yayınlayacağı seçim takvimi beklenilmeden başlatılmasının öngörüldüğü bildirildi. Genelgede Merkez Yönetim Kurulu’nun aldığı kararlar hakkında bilgi verildi.

Buna göre CHP’de yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyenler, başvurularını bugünden başlayarak ve 19 Ekim tarihine kadar yapacak.

Aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 1 Ekim ile 12 Ekim saat 17.00 arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekecek. Milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarların adaylık için istifa etmeleri ise zorunlu olmayacak.

Adaylık başvurusunda bulunanlardan alınacak özel ödenti de büyükşehir belediye başkanlığı için 10 bin TL, nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 7 bin 500 TL olacak.

01 Eki 2018 - 14:32 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler